Търси

Перица Георгиев - Кану: Когато човек има истинско изживяване, става по-смирен и по-дълбок

Още по темата ...
блаженства

Блажени преследваните заради правдата, Блажени миротворците, Блажени чистите по сърце...!

Виж повече
Земята прилича на един Театър

Земята прилича на един Театър, но от нас зависи дали ще сме в трагедия, комедия или спектакъл на преобразяване!

Виж повече
Истината е вътре в нас

Брат Михаил - Омраам: Истинският Учител не е продавач на илюзии!

Виж повече
22.01.2024 г.
2474
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Когато човек има истинско изживяване, става по-смирен към това, което животът му носи като опитности, и тогава се опитва да учи по-дълбоко, за да бъде по-дълбока неговата реализация на Истината.

На това поле на проявеното, на човешките взаимотношения, на материалния живот, на онова, което живеем като психика, на това поле на неосъзнатост, на напрежение...На това ниво да осъзнава, че ще носи такива неща в себе си, които не са изчистени. То е много дълго пътешествие на преобразяване и трансформация. Трябва да разбереш как работи в теб това, кои неща в себе си трябва да трансформираш.

Човек, който не осъзнава грешките си в отношенията с хората, комуникацията, общуването..., на него му липсва основна истинност към самия себе си. А да не говорим за просветление изобщо! Трябва да сме будни, внимателни и да имаме смирение. Ако правим грешки, да видим, че правим грешки, а не да мислим, че сме велики.

Всичко е школа. Когато човек мисли, че е най-великият, неговата суета го унищожава. Затова не може на слепец да покажеш цветовете. Ако човек е в суета и гордост, ако е в желанията, той няма прозрение. Няма виждане, няма помощ за този човек.

Осъзнаването ни учи на смирение, на простота. Демеханизация. Декомпютризация (т.е. ментална неосъзнатост).

Аз съм изгубил тази илюзия, че аз съм, който решава. В един момент разбрах, че изобщо не съм аз този, който решава нещата. Защото какво е моята воля? То е нещо ограничено, то е от егото. Искам това, искам онова...искам, искам...Това е моята воля. Казвам:

Да бъде Неговата воля, защото аз съм егоист. Нека това, което е по-висше, нека това, което е трансцедентално, всезнаещо, това, което е всеприсъстващо, нека то разреши.


Просто само да спуснем да се случи. Опитай се да не се намесваш, пусни го. Допусни Божията воля да действа, а не ти.


ВИЖТЕ СЪЩО, ВИДЕО ИНТЕРВЮ С ПЕРИЦА ГЕОРГИЕВ - КАНУ:

 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Перица Георгиев - Пепси/Кану
Перица Георгиев - Пепси/Кану
Перица Георгиев с псевдоним Пепси или Кану е роден в Скопие. През 1990г. е приет за учник на Шри Чинмой. Следват единадесет години ученичество. Кану е търсач, отдаден на финото проявление на Божественото, споделящ мъдростта през призмата на лекотата и простотата.
 

Смисълът на думите е тишината. Ако тишината бъде пропусната, смисълът е изгубен.В момента живее, твори, пише и споделя най-ценното от себе си в България. Като артист, той остава ярка следа в македонското художествено творчество. Открехва вратите към тайнствата на медитацията посредством своя многогодишен опит в йога.
Понастоящем изнася лекции и обучава групи в творческо себеизразяване и откриване на вътрешния потенциал чрез изкуството и духовни практики. Изследва и предава от мъдростта на суфите и  будизма. Пише, събира и споделя дзен притчи и истории и изследва коаните. Вдъхновява се и припознава в пътя си Учителя Беинса Дуно.

 

Умът ни е удобно място за спане. Проблемът е. когато заспиш в ума.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12