Търси

Перица Георгиев - Кану: Детската невинност е едно Божествено присъствие в нас (ВИДЕО)

Още по темата ...
Омраам

Омраам: Когато се роди дете, родителите не знаят какъв дух живее в него

Виж повече
Любовта стои над всяка религия

Проф. д-р Константин Златев: Любовта стои над всяка религия

Виж повече
Омраам

Омраам: Аз съм син на Слънцето! Слънцето, с което се идентифицира Христос, не е това, което виждаме в небето

Виж повече
01.06.2024 г.
1280
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Детето е нашата невинност, която не е изчезнала. Тя е изчезнала при много хора, обаче не при всички. А и при тези, при които е "изчезнала", тя не е изчезнала, защото те винаги могат да се завърнат към своята невинност в Сърцето.

Детската невинност е нещо много по-дълбоко от това, което можем да си представим с умът. Това е едно Божествено присъствие в нас, в Същността. 

Бог е абсолютно невинен, чист, девствен, детски. И тази невинност, тази Чистота - тя е в Сърцето. И именно с тази детска невинност ние се събуждаме за това, че онзи външен човек, който е на 20-30-50.... години, той е служител на това дете в Сърцето. Няма друг начин да влезем в Царството небесно, ако не станем като децата.

Христос казва:

"Истина, Истина ви казвам, ако не се обърнете и не станете като децата, няма да влезете в Царството небесно."
Матей 18:3

Тука в Сърцето е вход. Тука е Порталът. Не е навън. Има го в нас! То се случва вътре в нас, в нашето Сърце.
...Ние всъщност нашето Сърце не го познаваме, защото ние не сме медитирали, не сме се позонали с Дълбочината, която носим. Детето го храним с внимание. Когато има внимание към това дете, което е в Сърцето.., когато му се радваме и го обичаме, ние постепенно разбираме, че сме един външен служител - в това тяло, на онова дете, което е вътре в Сърцето. Щастието и блаженството иде именно от това дете - вътре.

Сърцето се отваря и се затваря. Това е така, защото нашите Сърца са изложени на всякакви влияния. А те са много сензитивни - сърцата, те са нежни, благи, те са най-крехкото, като лотоси, като най-красиви.... 

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Перица Георгиев - Пепси/Кану
Перица Георгиев - Пепси/Кану
Перица Георгиев с псевдоним Пепси или Кану е роден в Скопие. През 1990г. е приет за учник на Шри Чинмой. Следват единадесет години ученичество. Кану е търсач, отдаден на финото проявление на Божественото, споделящ мъдростта през призмата на лекотата и простотата.
 

Смисълът на думите е тишината. Ако тишината бъде пропусната, смисълът е изгубен.В момента живее, твори, пише и споделя най-ценното от себе си в България. Като артист, той остава ярка следа в македонското художествено творчество. Открехва вратите към тайнствата на медитацията посредством своя многогодишен опит в йога.
Понастоящем изнася лекции и обучава групи в творческо себеизразяване и откриване на вътрешния потенциал чрез изкуството и духовни практики. Изследва и предава от мъдростта на суфите и  будизма. Пише, събира и споделя дзен притчи и истории и изследва коаните. Вдъхновява се и припознава в пътя си Учителя Беинса Дуно.

 

Умът ни е удобно място за спане. Проблемът е. когато заспиш в ума.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12