Търси

Пако Рабан: Учението на Учителя Дънов ще бъде Основа на духовната култура на новото време

Още по темата ...
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш: Ново виждане, ново обновяване, нови откровения. Новото е в Любовта!

Виж повече
относителната реалност

Учителя Беинса̀ Дуно: Хората живеят в относителната реалност на нещата, а не в абсолютната

Виж повече
Константин Златев

Константин Златев: Безкраят е навътре, защото там е притаено безсмъртното ядро на човека (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
03.02.2023 г.
15226
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес на 88 годишна възраст този свят напусна Пако Рабан. Той бе не просто моделиер, а търсач на духовни проникновения, които да дадат отговори за смисъла на земния път. През 90-те години Пако Рабан издава 3 езотерични книги: "Траектория", "В средата на времето" и "Апокалипсис".

През 1996 година при първото си посещение в България световният лидер на модата, след пристигането си на летище София, първо отива да се поклони на гроба на своя духовен Учител Беинса Дуно (Петър Дънов). Волята му да посети това място като първа точка от програмата му, буквално изненадва всички журналисти, на голяма част от които е спуснато разпореждане да не отразяват този момент. Въпреки това, пред неколцина репортери Пако Рабан споделя:

"Учителя Дънов е от най-великите философи от епохата на Водолея. Учението му ще бъде Основа на духовната култура на новото време."


Според източници на Портал12, Пако Рабан се запознава с Учението на Учителя Беинса Дуно, след като попада на лекции изнасяни на френски език от Брат Михаил - Омраам, след което в Париж се докосва и до първите книги на Учителя, съдържащи част от беседите изнасяни в България.

Сред темите на литературните творби на Пако Рабан, включващи споделени свръхсетивни преживявания още от детството, се засягат и темите за видимия и невидим свят; булото на Изида; нещата отвъд формите; пресъздаването на Новото небе и Новата земя.

Една пък от любимите книги на Пако Рабан е Мистериум Магнум на немският мистик Якоб Бьоме. Той казва за Бьоме: "В неговите страници прочетох най-хубавите мисли, споделени за Бог." Пако Рабан често обича да цитира и друг автор - Ибн Араби: "Бог идва към теб, докато ти се приближаваш към Него."

Пако Рабан споделя за своя опит:
"Днес молитвата ми се състои основно от Тишина - пълна Тишина. Когато постигна тази Тишина се опитвам да увелича трептенето тръгващо от Сърцето. Отначало долавям една розово-златна светлина, която се влива във всички клетки на тялото ми...после се разпръсвам в пространството....Как да изразя с думи тази толкова силна радост...?..."
  • Вие сте едновременно Храмът, Олтарът и Свещенодействуващият
  • Молитвата е един вид черна дупка, която привлича енергиите.
  • Самият аз бях черна дупка, частица и копие от Космоса. 
  • Бях вечен във Вечността.
  • Произходът на моите способности беше в единосъщността с Цялото.
  • Тайната е защита на познанието, затова тя се скрива със символи, за да се предаде на достойните.
  • Приказките често предлагат скрито езотерично познание.
  • Ерата на Водолея ще бъде време за Поврат
  • Апокалипсисът е етап, а не Велико Наказание. Апокалипсисът е откровение за Промяна.

Пако Рабан споделя още:

И тъй като Бог е Цялост, трябва да ни обедини в търсенето, вместо да ни разделя във фанатична защита на лични и групови убеждения. 

Вечността и Светлината са целта на пътуването. 

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12