Търси

Павел Митков: Белите макове са символ на трансформация. Духът навлиза в умовете да ги пречисти

Още по темата ...

Павел Митков - Зад всяка картина има духовен елемент

Виж повече
Долното езоро

В Страстната седмица, творецът Павел Митков рисува Седемте Рилски Езера - Духовният символ на България

Виж повече
Художникът Павел Митков вгражда в избрани картини - езотерични кодове и духовни послания

Художникът Павел Митков вгражда в избрани картини - езотерични кодове и духовни послания

Виж повече
08.08.2021 г.
5565
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Художникът Павел Митков изпрати до Портал12 най-новата си картина - "Бели макове", нарисувана с вдъхновение за Промяна на България към по-добро.

"Белите макове са символ на трансформацията от огъня към въздуха", споделя Митков и добавя, че "...е дошъл момента Духът да навлезе в умовете и да ги пречисти. Белите макове са били червени, но огънят в тях вече е овладян и е станал бял...Белите макове нашепват за две стихии, които са свързани, защото огън без въздух не може да съществува, а въздух без огън - може."

Учителя Беинса Дуно казва: "Като видите някое бяло цвете, спрете се пред него и кажете: "Искам да бъда бял, добър и чист като това цвете." Мислете често за белия цвят, за Доброто и за Чистотата, за да се облечете в нова дреха – в дрехата на новия човек. Това е прост метод, с който можете да си помогнете."

Елеазар Хараш казва: "Цветята са духовни думи, духовни слова. Има сърца съставени от аромат. Цветето докосва човека с Незнайното в себе си. Сърцето е особено цвете. Сърцето е цвете, когато в него заблести Тишината. Цвете си ако пиеш слънце и безкрайност."

Притча за бялото цвете:
Аз бях малко бяло цвете в планината. Там растях. Всички, които минаваха покрай мене, се усмихваха. Аз пълнех планината с моето ухание. Един ден мина красиво ангелче, взе ме от планината и ме посади в своята градина. Първия ден, когато се облякох със своята бяла дрешка, то ме нарече кокиче. Втория ден, като се облякох с бяла дрешка, то ме нарече бяла роза. Третия ден, като се облякох с бяла дрешка, то ме нарече карамфилче. Четвъртия ден, като се облякох със своята бяла дрешка, то ме нарече зюмбюлче. Кое било туй ангелче? – Туй цвете разправя как това ангелче идвало всяка сутрин, че го поливало с водица и се усмихвало. Но един ден бялото кокиче забелязало, че сълзи текат от очите на ангелчето. Питам: защо са текли сълзи от очите на ангелчето?

Едно време едно ангелче като чуло, че Бог създал света, заинтересувало се от новия свят, отишло при един голям ангел и му се помолил: „Моля ти се да ме заведеш в новия свят при хората – при тия, хубавите същества, които Бог създал.“ Треперило сърцето на ангелчето да види хората. Големият ангел го турил на крилата си, донесъл го на земята. То казало: „Казах ти да ме заведеш при хората, ти ме заведе в ада.“ – „Това са още хората.“ При сегашните условия мъчно е човек да се прояви такъв, какъвто е. Всеки го е страх и трепери. Ние нямаме още онази свобода на душата, че както Бога да бъдем в Божието изобилие. Някои (се) уповават в Господа без да работят, без да учат. Искат да бъдат богати, без да имат Любовта. Искат да бъдат богати, без да имат Мъдростта. Искат да бъдат богати, без да имат Истината. Богатството е законно, когато е минала Любовта. Богатството е законно, когато е минала Мъдростта, Истината. Знанието е законно, ако е минала Любовта и Мъдростта. /

Учителя Беинса Дуно - 5 лекция на Общия Окултен клас; 23 октомври 1940 г., сряда, 5 ч. сутринта.

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12