Търси

Отговорността на жените днес е да се завърнат към Съзидателното

Още по темата ...
Жената

Аида Марковска: Жената е енергиен пазител на родовата сила и родовата енергия

Виж повече
Жена

Учителя Беинса Дуно: Новата култура изисква жени не в обикновения смисъл на думата, но жени на Новото

Виж повече
Аида Марковска

Аида Марковска: Жената пази кодовете на живота (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
08.03.2024 г.
1068
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Отговорността на жените днес е да се завърнат към онзи Изначален Съзидателен Импулс, който носи всяка женска душа. Само чрез неговата проява ще се роди нещо ново, хубаво, балансирано, красиво и ще заживеем по един нормален начин.

Днес уж жената е най-свободна, но душата й е най-поробена. Днес жената има най-голяма свобода за всякаква изява, но е най-ограничена в проявата на своите изконни способности и действия, за които е призвана в света.
Винаги откакто свят светува жените са приемателят, двигателят, проявата, реализацията на духовното познание във физическия свят. Това е тяхното призвание и основна задача в света - да приемат Божествените идеи, да ги стоплят в себе си, да им дадат тласък и да намерят добрите пътеки в света за тях.

Затова и няма да срещнете много жени духовни учители, но ще срещнете жени самарянки, жени проповеднички, жени отдали живота си на децата, жени учителки, жени милосърдни сестри, жени майки, жени лечителки, жени изцелителки - жени, които са приели ролята на Жената с главно Ж, за служба и я реализират пряко.

Това са и жените, които са омекотили, облагородили света и са му давали тласък винаги през епохите да се изкачи на следващото стъпало в еволюцията.

Жените днес отново са призвани да го направят! 

С мислите споделени от жени, които са приели службата в своя живот, пожелаваме на всяка жена, да открие начин да прояви своя вътрешен порив на служене в живота и без страх, клишета, от това какво ще кажат другите, и да го прояви без излишна показност в живота си.

Служенето с Любов е най-хубавата козметична модерна процедура. Тя облагородява, разхубавява всяка жена, сваля няколко години от възрастта, дава лекота и светлина. Това е и най-добрата женска практика.

Мисли от велики жени, приели духовното като свой път и служили за неговата проява в света: 

Мария Монтесори

Всички говорят за мир, но никой не възпитава за мир. На този свят се възпитава за съревнование, а съревнованието е начало на всяка война. Когато се започне да се възпитава за сътрудничество и да си предлагаме един на друг солидарност, от този ден ще е започнало да се възпитава за Мир.

Елена Рьорих

 "Настъпи Ерата на Жената и тя е длъжна да извиси мисълта на човечеството на по-висока степен."

Елена Блаватска
 

„Чистата душа е река, чийто свещен източник е самоконтролът, чиято вода е истината, чийто бряг е поправянето - а вълните - състраданието.“

Преподобна Стойна

"Човекът идва на света, препълнен с дарове, и трябва, докато е жив, да ги раздаде на другите, без да чака отплата или да се надява на хваление. Човекът е чедо на небесата и тяхна свята надежда, защото само чрез людете Всевишният ще пребъде и утре, тъй както смъртните пребъдват чрез децата си.
Без човека Бог е немощен и безсилен…"

Ванга

"Бог е дал на човека едно мощно оръжие - неговата воля, която никаква сила не е в състояние да я сломи, така че човек сам да реши на кого да служи. Всичко е възможно. Човек всичко може да понесе. Стига да прояви воля."

Лили Димкова

Това, което съвършено пречиства физическото тяло на човека, фините му тела, душата, духа - това е молитвата. Животът ни е молитва в действие, живот и молитва трябва да се преплитат докрай.

 

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12