Търси

Омраам: Трябва да се научите да търсите Любовта в етерните области, защото там е нейният Източник

Още по темата ...
Учителя Омраам - Михаил Иванов

Работата върху Устоят и Неизменността към своя Висок Идеал е основна задача в Пътя на ученика

Виж повече
Омраам

Омраам: Един истински Учител никога не налага на учениците си своята воля

Виж повече
Омраам

Омраам: Важното не е това, което става във външния свят, а това, което чувстваш отвътре

Виж повече
Истината е вътре в нас

Брат Михаил - Омраам: Истинският Учител не е продавач на илюзии!

Виж повече
24.11.2023 г.
9438
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Хората търсят Любов, a не мъж или жена. Доказателство за това е, че когато мъжът или жената си мислят, че са намерили Любовта някъде другаде извън семейството им, те напускат половинката си. Не жената е била това, което той е търсил, а Любовта. И ако той не намери Любовта в новата си връзка, ще продължи да търси трета, четвърта … Любовта е това, което си струва, не мъжът или жената, иначе те не биха се изоставяли така лесно. Нека предположим, че някой е намерил Любовта на по-висш план. В такъв случай той няма да има нужда вече да търси, тъй като вече я е намерил. Мъжете и жените търсят Любовта един в друг, тъй като още не са я открили.

Всъщност Любовта съществува навсякъде във Вселената, тя е елемент, енергия, която присъства навсякъде в целия Космос, но хората засега още не са готови да я абсорбират с техните очи, уши, кожа и мозък. Те я приковават към определени малки области от техните тела, където тя бива съхранявана и се задоволяват с няколкото трохи, които получават, без да осъзнават, че Тя, Любовта, е преизобилно разпръсната из цялата Вселена.

Любовта е навсякъде, скъпи мои братя и сестри. Едно растение ми каза това. Както ви казах, аз получавам моята информация от камъните и растенията, насекомите и птиците. Един ден в Ница видях едно растение, което беше увиснало във въздуха, живееше във въздуха и не се нуждаеше да зарови корените си в земята. Аз го наблюдавах дълго време и ето какво ми каза то: “ Когато мога да черпя елемента от който се нуждая – Любовта - от въздуха, защо да се закопавам в земята като другите? Аз открих тайната как да получавам всичко, от което се нуждая от въздуха.” Ето ви пример, който отваря пред вас нови хоризонти и доказва, че човек може да намери всичко, от което се нуждае на планове, различни от физическия, на който той винаги е търсил.

Нека засега хората търсят където искат. За в бъдеще създанията ще са по-подготвени да събират Любовта от Атмосферата, където тя е щедро разпръсната подобно на росата. Хората са като растенията – някои черпят Любов, с която поддържат жизнеността си от Майката Земя, други от царството на мисълта, от въздуха, а трети от Слънцето, от Самият Бог, тъй като Бог е Любов. Нека се спрем на примера с росата. Росата е изпарена вода, която е разпространена навсякъде в атмосферата, но става видима само рано сутрин, когато кондензира върху растенията. Тъй като далеч не всички растения имат градинар, който да се грижи за тях, Природата им помага като призори ги напоява с малки капчици, които поддържат живота им. Работа на Природата е всяка сутрин да полива растенията по цялата земя, като ги пръска с капчици роса. Тогава какво е росата, ако не кондензирана Любов? Какво е слънчевият лъч, ако не прожектирана Любов?

Какво се получава? - Всичко в Природата е Любов.
Сега нека вземем за пример дишането. Хората още не знаят как да дишат през порите на кожата си и затова тяхното дишане не е пълноценно и правилно. Има йоги, които са способни да дишат през кожата си и по този начин получават цялата енергия и витална субстанция, от която се нуждаят. Ето едно упражнение, което може да правите, докато съзерцавате изгрева: Концентрирайте се върху абсорбирането на слънчевите лъчи през кожата и ги съхранявайте в слънчевият си сплит. След няколко месеца или години ще усетите, че порите на кожата ви са като малки устички, като малки врати, които винаги са били там, но вие никога не сте си направили труда да ги използвате. По-късно, когато човек се научи как да диша през кожата си, ще бъде в състояние да намали количеството храна и питие, които приема, тъй като ще ги замени с по-тънки елементи.

Защо винаги трябва да имаме жена или мъж, за да чувстваме Любовта? Ето откъде идват нашите ограничения, нещастия, трудности и зависимости. Любовта е живот, тя е абсолютно незаменима. Самите Посветени не могат да живеят без Любов, но те я търсят, събират и черпят от всичко около тях и тогава я раздават на всички около тях. Те са постоянно потопени в Любов – те дишат Любовта, ядат и съзерцават Любовта и непрестанно мислят за нея. Ето защо нямат нужда от жени, тъй като вече притежават Любовта, тя кипи в тях, препълва ги, експлодира, това е невероятно, те са напълно погълнати от Любовта. Така че защо им е да търсят някъде другаде? Защо да изоставят тези прекрасни чувства на изобилие в замяна на няколко димящи въглена? Аз не съм против Любовта, напротив, но просто казвам, че трябва да се научим да я откриваме навсякъде и да я задържаме. Аз я намирам навсякъде, търся я във всичко и всеки. Знаете ли само колко много Любов ми изпращате, дори и без да го съзнавате!

Вие търсите Любов, радост и щастие, но търсите винаги там където целия свят търси, в тези добре познати, унаследени места, които би трябвало да са толкова фантастични. Сега аз ви казвам, че това не са единствените места, където Любовта може да бъде открита, там присъства само ограничено количество, няколко частици, които всъщност не са достатъчни да утолят жаждата на някой който има нужда от целият океан. Така че трябва да я потърсите някъде другаде. Както росата преди да падне на дърветата, цветята и тревата, тя е присъствала в пространството. Всичко съществуващо на физически план, може да бъде намерено другаде в много по-чисто състояние. Всички елементи, които сега са в материализирано състояние, първоначално са съществували в етерно състояние и по-късно са били кондензирани, първо под формата на газ, после като вода и накрая като земя. Защо да не ги потърсим там, където те могат да бъдат намерени в най-финото им състояние, вместо винаги да търсим ниско долу, където те са примесени с всякакви видове замърсености? Така, търсейки, йогите от Индия открили че могат да използват процеса на дишането, за да изтеглят прана и всички елементи, нужни за здравето. Западната медицина най-накрая откри, че най-важните за здравето елементи са и най-фини, такива като хормоните и витамините.

Трябва да се научите да търсите Любовта в етерните области, защото там е нейният Източник, не само няколко капки, но цял океан, от който можете да пиете и изпълните сърцата си и никой няма да ви спре. Ако чуете, че е полезно да се ходи бос по тревата, но нямате собствена градина и отидете да се разхождате по моравата на вашия съсед, ще видите какъв ще бъде резултатът! Оставете малките капчици роса и вместо това идете до океана … няма нужда да плащате, той просто е там, огромен, просторен, безкраен и неизтощим. Единствената трудност е, че това е дълго пътешествие, но веднъж достигнали висотите, ще бъдете наводнени с изобилие.

Разбира се, ще има и проблеми. Някой ще попита: “ Трябва ли напълно да се откажа от всички взаимообмени със съпругата си, за да намеря тънката форма на Любов, за която говорите?” Аз му отговоря: “ Приятелю, аз не мога да отговоря на въпроса ти просто ей така, между другото, тъй като той е прекалено сложен. И двамата, и ти, и жена ти, трябва да сте съгласни с това, трябва да разрешите проблема заедно, иначе това ще се превърне в трагедия. И кой ще бъде виновен? Аз. Кой ще бъде обвинен в разбиването на семейства, в разрушаването на фамилии и връзки? Аз.” Тъй като хората не знаят как да се отнесат към проблема, аз неизбежно бивам разбиран погрешно. Преди всичко и двамата, и мъжа и жената трябва да са съгласни и тогава те трябва бавно, постепенно да намалят сексуалния си живот, но не и грубо и изведнъж да прекъснат взаимоотношенията си. Много малко хора са способни да променят живота си просто за един ден и тези, които не са готови, ще се разболеят. Трябва да правите като хората, които искат да спрат пушенето. Ако някой пуши три пакета цигари на ден и изведнъж спре, ще му бъде толкова трудно, че след два дни ще почне отново. Но ако започне постепенно, организма му ще се приспособи и един ден той ще бъде способен да спре напълно без никаква болка. Всичко трябва да бъде вършено по правилния начин.

Не ме винете и не казвайте: “Откакто започнах с Учението, станах най-големия нещастник на света.” А преди това бил ли си щастлив? Не мисля. Може би външно, да, защото когато не правиш никакви усилия, изглеждаш спокоен, но през това време всички замърсености се трупат и идва ден, когато по един или друг начин неминуемо ще пострадаш. Докато, когато решиш да се чистиш, естествено е, че отначало ще бъдеш нещастен, тъй като си почнал революция вътре в теб, но впоследствие ще има решително подобрение. Трябва да разберете. В първия случай, под маската на щастие и спокойствие, вие всъщност подготвяте падението си. Ако не живеете праведен живот и кажете: “Много съм добре, никога не съм се чувствал по-добре”, вие се лъжете, защото всъщност сте като къща с хубава фасада, на която термитите постепенно изгризват гредите. Нищо не се вижда отвън, но един ден … така, че не се доверявайте на външната проява. Откакто сте започнали с Учението, вероятно сте изпитали няколко малки неудобства, но това не е причина да се предавате.

Процесът е подобен на постенето. Веднага, щом човек усети малък дискомфорт, главоболие или сърцебиене, той се отказва от поста и се връща към стария си режим, мислейки си, че ще се чувства по-добре,ако продължава по стария начин. Хората не осъзнават, че всъщност поста поставя диагноза, показва слабите места в организма, където са се натрупали нечистотиите. Не трябва да изоставяте поста заради малко неудобства, но по същия начин не трябва и да се впускате в прекалено дълъг пост, ако не сте готови. Трябва да дадете възможност на организма да се адаптира – започнете с един ден, следващия път преминете на два, следващия на три дни. Трябва да се научите да бъдете последователни и трябва да знаете какви методи да използвате. Ако не проникнете зад външните прояви и не знаете как да се отнасяте към нещата, винаги ще си вадите грешни заключения.

Истинската радост не може да бъде намерена във физическа връзка. Да вземем за пример млада двойка любовници. В началото те дори не се целуват, но животът им е изпълнен с прекрасна радост и вдъхновение! Те стават и лягат с една единствена мисъл, че ще видят другия, че ще говорят, те пишат поезия, разменят си розово листо, сякаш е талисман. Но щом започнат да се прегръщат, да спят заедно, всички фини чувства изчезват, те вече не са толкова щастливи, не мислят толкова много един за друг и всички неприятности започват, идва време за уреждане на сметките. Преди това те са били в Рая, защо не са удължили това състояние на щастие?

Аз знам, че вие ще възразите, че не може винаги да се вземат хомеопатични дози, тук усмивка, там дума, нужно е нещо по-веществено. Хубаво, много хубаво, но тогава не се учудвайте и не корете хората в нищо: яжте скромния си пай, понасяйте си последствията тихичко, това е всичко. Ако не искате да живеете в поезия и светлина, ако искате да имате по-силни усещания, аз не ви казвам не, но бъдете запознати с последствията.

Трябва да ви кажа и за другата, по-висока степен на Любов … няма думи, с които може да се опише … Всичко бледнее пред сюблимната Любов, която не зависи от хора и нищо друго..., в която живеете постоянно и която обгръща всички създания. Да, дори с всички техни грешки и падения те ви изглеждат красиви и светли и вие ги обичате.

Учителя Михаил Иванов - Омраам

 

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12