Търси

Брат Михаил - Омраам: От човека зависи дали ще освети или затъмни реалността

Още по темата ...
Omraam

Омраам: Също като слънцето, така и Учителя пишеше върху мен от разстояние

Виж повече
Омраам

Брат Михаил - Омраам: Аз съм и си оставам ученик на Учителя Дънов

Виж повече
Дънов и Омраам

Какво е Бездната? ( Откровение от Брат Михаил - Омраам и мигове от потаен разговор с Учителя Беинса Дуно)

Виж повече
24.04.2023 г.
2384
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
За да открием Истината, не трябва да оставаме вкопчени само за онова, което е пред очите ни; по-правилно е да се движим и да променяме гледната си точка, т.е. да се откъснем от илюзията на материята, от света на привидността, за да приемем гледната точка на Духа.

Колко измамна може да бъде очевидността: най-разпространен е примерът със слънцето и звездите, които ни се струва, че се издигат и спускат, изгряват и залязват.

Видимостта има своите причини да съществува, но това не означава, че трябва да и позволяваме да ни заблуждава. Видимостта е тук, за да ни накара да мислим, тя е нещо като изходна точка, която предизвиква у нас желание да се издигаме, през цялото време да вървим към все по-добро разбиране на нещата. Следователно ние трябва да работим с видимото и над видимото, но без да се оставяме да бъдем ограничавани от него, защото в тази ограниченост и скованост ни очаква духовната смърт.

Колкото по-високо се издига човекът в този субективен свят, какъвто е духовният, толкова повече се прояснява неговият поглед и толкова повече той разкрива истинската природа на нещата. Неговото астрално и ментално тяло придобиват такава чистота и прозрачност, че като минава през тях, реалността вече не се изкривява. Човешката субективност и обективната вселена се сливат и от този момент той познава Истината.

Можем да постигнем Истината само при условие, че се освободим от всички онези елементи, които действат в нас като изкривяващи призми. Ето защо именно нашият вътрешен напредък е факторът, който ни позволява постепенно да откриваме Истината. Всяко познание минава задължително през субективността на човека: неговата субективност осветява или затъмнява реалността, именно тя е, която го тласка към смъртта или му носи живот.

Брат Михаил - Омраам (Учителя Омраам Микаел Айванхов)

Препоръчани книги:

Спонсори на Портал 12