Търси

Новото издание на националния пленер по скулптура и живопис се проведе в село Раювци (СНИМКИ)

Още по темата ...
Евгений Сачев

Проф.Евгений Сачев: Защо беше направен опит да се похити История славянобългарска? (ВИДЕО+детайли за операция Маратон)

Виж повече
спиралата на Фибоначи

Проф.Христо Смоленов: Още Кубрат е знаел за златното сечение и спиралата на Фибоначи (ВИДЕО)

Виж повече
02.10.2022 г.
3058
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Поредна инициатива приключи ползотворно в село Раювци - перлата на Еленския балкан. И тази година се проведе националния пленер по скулптура и живопис, като нови творби обогатиха досегашната колекцията „Пантеон на Българските Владетели“, която в скоро време се очаква да бъде подредена изложбено, не далеч от Раювския кромлех.

Една от най-новите скулптури, консултирана с проф.Дамян Попхристов и изработена майсторски по образът на Боян Мага от емблематичната картината на дъщерята на народния лечител Петър Димков, художничката Лили Димкова, е дело на скулптура Ангел Каравланов. В гранитната творба е изписан на глаголица и на съвременен български език девизът на богомилите:

"Свобода, равенство, братство, чрез Христовата Любов."

Националния пленер по скулптура и живопис се организира традиционно от фондация "Звезди под звездите", която тази година бе партньор на Портал12 и Български център "Просветление" - Дамян Попхристов, по провеждането на традиционния форум за автентична история, чисто духовно разивите и себепознание, на който присъстваха почто 2000 души.

Водещи снимки: Chamurkova photography  <> Всички снимки вижте тук


Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Свързани публикации

33 загадки от Учителя
01.09.2022 г.
11307

33 загадки от Учителя с кратки тълкувания от Елеазар Хараш (ВИДЕО)

Първо ще ви изредя 33-те загадки както са дадени и после за всяка ще кажа по нещо малко. Става въпрос за 33 най - най. Нещата са много точно казани, строго определени.
Виж повече
Коментари 0

Коментари:

Спонсори на Портал 12