Търси

Не случайно обединението в Бялото братство не върви. Първо ще има чистка, като в Атлантида

Още по темата ...
Светла Балтова

Светла Балтова: Човечеството изстрадва в момента копнежа на Водолея за свобода и обединение

Виж повече

Учителя Петър Дънов: ​Братството се основава на пълно безкористие

Виж повече
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш: Чрез Словото ние познаваме Учителя, чрез Словото ние познаваме живота и неговите тайни

Виж повече
06.05.2021 г.
6860
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
ПОСЛЕДНОТО ВРЕМЕ
(идея за размишление)

Учителят казва: "Небето ще извърши един велик преврат, и то сега, в този век. До 1999 година светът ще види това, което никога не е видял. Старата култура е осъдена на смърт, краят на злото идва." (Във всичко туй няма нищо, което да заплашва ученика - напротив, става въпрос за една благодатност, специално за ученика, която после ще се разкрие.) "Под земята се готви нещо страшно. 144 000 Душѝ вече са тук, на Земята, те са в плът." ( бел.ред, Елеазар: сега вече са 2 х 144 000)

"Христос дойде на Земята преди 2000 години, за да спаси света от катастрофата, която се готвеше навремето, но се отложи за сега."

Учителят казва: "Краят на този свят е сега - и злото започва да губи своята сила. Един голям страх ще се всели в материалистите и чрез този страх те ще бъдат разрушени."

Ще загатна нещо за обединението на Бялото Братство. Най-дълбокото си мнение не го казвам, но все пак ще загатна следното:

В момента ако стане обединение на Бялото Братство, това ще бъде много лошо за самото Бяло Братство - такова обединение ще посегне на много места и по много лош начин, защото вътре в Бялото Братство в момента има много смъкнати тъмни сили. Така, че не случайно обединението не върви, това си има дълбоки причини.

Първо ще има чистка и след това - както по времето на Атлантида, ще стане обединението. Там обединението стана в така наречения "Ноев ковчег". Ноевият ковчег означава учениците на Бялото Братство, които са останали докрай верни на Светлината.

Учителят казва: "Радвайте се! Идват най-хубавите времена от 2000 години насам. Целият този свят ще потъне в земята, нов континент и нов въздух ще има."

Това е описано и в Откровението (бел.ред. на Йоан), и в Матея, и в една глава на Даниил.

Най-важното нещо, което иска Учителят от учениците, е будност; и Той казва: " Будни бъдете - и косъм няма да падне от вас." - думи на Учителя, казани през 1943-а година.

Ще срещнете и в т.нар. Бяло Братство, и извън него, много умни хора, обаче нямат нещо съществено: будност. Това е една от разликите - те са вмъкнати вътре в Бялото Братство.

текстът продължава под снимката 


Има различни знаци за Новото време. Учителят дава един от тях: "Тогава реките ще придойдат с много голяма сила, вулканите ще изтригнат с всичката си мощ и със силен гръм ще поздравят Бога."

За съзнателната работа Учителят казва: "Сега е времето да получите това, което в бъдеще ще ви трябва. Всеки, който е злоупотребил със своята сила, няма място, където той може да се скрие, за да избегне своето възмездие". Тук става въпрос за злоупотребата с духовната сила.

Учителят казва, че светът е обсаден от невидими сили; според Него, 5 милиона невидими во̀йни пазят България.

Голяма радост очаква учениците, но те трябва да минат през този особен период. Учителят казва: "Това ще бъде една проверка за вас". Такива проверки е имало много в миналото, но сега пак се налага да има една проверка. 

На учениците ще бъде дадено осъзнаване на силата на Словото - и чрез това те ще се издигнат над тъмната област.

Окултната наука казва, че никой не е слаб, освен хипнотизирания.

Мракът е винаги около нас и затова ние трябва да сме винаги будни.

Учителят казва: "Всичко е добре наредено в света."


Елеазар Хараш / избрани каценти от лекция "Последното време" изнесена през 1995-а година

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12