Търси

На 03 октомври честваме 110 г. от рождението на пророчицата Ванга

Още по темата ...
Ванга

Жени Костадинова: Днес напористо и осъзнато се смесват истина и лъжа – и става полуфабрикат

Виж повече
Ванга Рупите

Стилиян Иванов: Ванга помагаше на хората според степента на тяхната осъзнатост

Виж повече
Христо Нанев

Христо Нанев: Доброто е в сърцето и в чистотата, и в съхранеността на душата (ВИДЕО)

Виж повече

Ясновидецът Любомир Алексиев: Храмът на Ванга в Рупите е антена за връзка с нея

Виж повече
02.10.2021 г.
4592
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
На 03 октомври в Рупите, фондация Ванга организира честване на 110 от рождението и 25 години от отпътуването на пророчицата.

След предвидената празнична литургия, на Рупите ще прозвучат ортодоксални песни от хористите на Музикална лаборатория за човека с диригент Йордан Камджалов. 

По време на събитието ще бъде открита и изложба в галерия "Ванга" с картини и пластики на български творци, посветени на нея.

Целият си мъченически живот Ванга посвещава на своя народ – на българския народ, който обичаше до последния си дъх. Ванга държеше будни човешката съвест и вяра, сочеше смирението и търпението като път за спасение, обичта и единението – като единствен изход на България. Тя говореше на политиците да милеят за народа си, да оставят светла диря след себе си с разумни и отговорни дела. Тя зовеше да има час по вероучение в училищата, за да се учат децата на ценности.

Тя беше Глас от високото, дошъл да буди – и го чуха онези, които „имаха уши”...

Те винаги са били и са сред нас и до нас...

Из „Ванга – съвети за живота”:

"Не ден, не два, а вече 53 години душата ми няма покой. Но ще ви кажа: злото се побеждава само с добро. Бъдете разумни и не вярвайте на безумните приказки! Живеем в трудни времена. Хората се разделят. Да се обединим и за добро да се спасим!"

"Вярата е в основата на личния успех, на успеха на семейството, на успеха на държавата. За да я има България, станете сплотени! Само вярата може да ви обедини."

"Поколения българи ще носят белега на безверието, ако не вземете мерки и не въведете час по-скоро в училищата вероучението. Кой ще научи децата на доброта, на съпричастност, на честност? Улицата!?"

"България не е бедна! Тя е древна и има учен народ. Уважавайте другите народи и техните култури, но се гордейте, че сте българи. Най-важно е националното единение и самочувствието на хората. Политиците трябва да знаят това и да съхраняват националното чувство."

"На България й е отредено да свети на Небето като ярка звезда."

"Българският народ всичко може, по силите му е всичко да произвежда. Народът ни е учен и трудолюбив. Народът ни е гостоприемен, хората имат сърца. Имаме красива Природа, богата земя... Не търсете богатство навън - у нас е богатството."

"Българите са сред духовните водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат... Българите са силни и ще оцелеят при каквито и обстоятелства да ги поставят.Българското писмо е едно от най-старите на земята! Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат всички. Ееех, колко древна е България! Много е дала на света, но и светът ще й даде..."

"Ще дойдат добри дни за България, за народите, които помагат на нашата държава. Защото тя ще бъде уважавана и тачена от велики държави. Ще мине време, България ще изправи снага, самочувствието на хората ще порасне...

България ще бъде благоденстваща страна!"

"България е благословена страна! Не случайно Силите ме изпратиха тук. 

"Не забравяйте, че сте българи! Гордейте се със своето минало и правете така, че наследниците ви да се гордеят с вас. Народ, който сам не се уважава и другите не го уважават."

"Деца, в България ще стане добре... Ще се живее добре!"

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12