Търси

На днешната дата Боян Мага полага основите на Богомилското Учение - възобновяване на Чистото Християнство

Още по темата ...
Граал

Проф.Дамян Попхристов: В замъка Монсегюр е станало съхраняването на богомилското познание в т.нар. Граал - чрез енергиен код (ВИДЕО)

Виж повече
Боян Магът

Боян Магът: Борбата е за света и за невежеството, а Любовта е за търсещите Бога

Виж повече
Богомилството

Елеазар: Богомилството показва величието на духовността пред падението на умствеността и религиите

Виж повече
12.04.2021 г.
11271
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Скъпи приятели,
На днешния ден преди 1094 години в подземието на църквата "Св. Параскева" в царския манастир в Преслав, тогава столица на България, най-малкият син на Цар Симеон - Боян Мага слага началото на Богомилското Учение като посвещава първите 21 от своите, да ги наречем Апостоли.

Много сме говорили и писали за Богомилското Учение, за неговия духовен заряд и значението му за развитието на цяла Европа.

Днес бих искал само да припомня пророчеството на последния изгорен катар/богомил - Гийом Белибаст. През 1321 година от кладата той казва, че Богомилското Учение ще се възроди в родината си след 700 години, за да започне изграждането на Църквата на Любовта. Една проста сметка - 1321+700=2021 година. Струва си да се замислим какво сме направили и какво можем да направим ние, тези, за които се отнася това пророчество, за да го осъществим.

Да бъде!!!

Проф.Дамян Попхристов

Препоръчани книги:

Дамян Попхристов
Проф.Дамян Попхристов

“Богомилското учение е най-голямото духовно богатство на българите, но не го познаваме, а то е от световно значение”


Проф.Дамян Попхристов е един от най-сериозните изследователи и възкресители на богомилското учение в нашето съвремие. Основател на „Български център Просветление” - организация, която работи за популяризирането на истините за нашите предци и изконните български духовни ценности, за ролята и мястото на българите в социалните, културните и духовните процеси в Европа от древността до днес.

Дейността на центъра се осъществява чрез срещи-разговори, лекции, публикации, пътуващи семинари в България и чужбина, посещения на български училища и центрове из цяла Европа, както и чрез контакти с научни и културни институции, университети и фондации по цял свят.

Проф.Дамян Попхристов e автор на една от най-интересните книги за богомилите издавана в България - “За Богомилите - от уста на ухо”. Тя е плод на многогодишните му изследвания върху Богомилското учение - уникално българско духовно наследство.Използван е богат доказателствен материал от български и чужди източници (апокрифни писания и евангелия, богомилски легенди, хроники, документи на инквизицията и на Ватикана, както и езотерична и окултна информация на автора).

Проследява зараждането на богомилското учение, философията му, източниците, връзката му с други езотерични и дуалистични учения от епохата, близостта и различието му с официалната християнска доктрина, теорията за кармата и прераждането, като акцентът е върху езотеричната същност на учението.

 

“Как ние българите можем да изпълним мисията на богомилите? Като отворим сърцата си и се вслушаме внимателно с много доверие във вътрешния си глас - там е "записан" кода и оттам нищо е в състояние да го изтрие.”


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12