Търси

Музиката е израз на вътрешния свят и състоянието на Сърцето. Музиката е духовно оръжие (ВИДЕО)

Още по темата ...
Елеазар

Елеазар: Когато влезем в Любовта постигаме Единство с Бога (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Шри Чинмой

Шри Чинмой: Истинската любов не е привързаност, а безусловно даване

Виж повече
бинарна система

Сириус А и Сириус Б са бинарна система - космически танц на числа, светлина и музика

Виж повече
13.05.2024 г.
1605
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Понякога чрез музиката може да се каже повече, отколкото с десетки интервюта и лекции. Музиката е израз на това как трепти сърцето - живо ли е то, животворен Извор ли е....

Музиката трябва да те заведе до твоята Душа и до твоя Дух, казва Елеазар Хараш и още, че : "Благодарността е като музиката. Трябва да я създадеш в сърцето си."

"Музиката е духовно оръжие. Музиката е един от методите за разрушаване на злото. Чрез музиката Духът може да се слива с Бога. Музиката е излъчване на вълни от Духа. Вълните на Духа проникват в злото и го разлагат по закона на вибрациите. Висшата музика е висше влияние, висше богатство. Доброто е хармония, злото е дисхармония. Музиката изисква Божествено знание. Само Божественият човек може да сгъстява вълните на висшия свят. Раят е музикално съчетание на Духа. Музиката живее в Духа и оттам слиза. Който мисли лошо, губи музиката на душата си и се разболява. Лошата мисъл разваля окръжаващата среда. Духът прониква в душата по закона на музиката - така тя се успокоява.", казва още Елеазар Хараш и допълва:

В най-висшето поле музиката и молитвата се превръщат в Любов.


"Кой е първият тон на музиката? Това е Любовта. Много култури са пропаднали, защото не е разбрано това.
Пеещият трябва да бъде девствен, чист. Там, където има страсти, гласът се губи. Само волевият може да стане чист. Всички нечисти същества са със слаба воля. Музиката е едно друго име на Любовта, едно видоизменяне на Любовта, влизане на Любовта и превръщане в музика.", казва още Учителят на Любовта.Учителя Беинса Дуно - Първият Старец, посочва основното - фундамента за музиката:

"Казва се за Христа, че и той пял. Не е въпросът да се направи музиката професия, но казано е - ще пеете и ще възпявате Господа. Музиката трябва да бъде само като импулс в живота ви. Някой казва - и без музика може в живота. Живот без музика, това е престъпление. Живот с музика в пълния смисъл на думата, това е живот на Любов и на добрина. Най-възвишеният израз на Любовта, това е музиката. Музиката е изразена Любовта в материалния свят. Когато Любовта се реализира отвън, тя се реализира музикално." И Учителя казва още за музиката:

"Сърцето трябва да се облагородява, Сърцето да се разширява. Музиката трябва да стане като един трансформатор, за да може нашата мисъл да се предаде добре. Аз говоря за вътрешната хармония, която се проявява в човека. Музиката трябва да бъде толкова силна, че да е метод за поддържане на здравето. 

Музиката трябва да бъде проводник на Истината.Вижте още - концерт на група Ашколсун ( учениците на Перица Георгиев - Кану) :

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12