Търси

Музикално-поетична вечер за повече топлота в Сърцата ще се проведе на 7-и Октомври в София (ПОКАНА)

05.10.2022 г.
2265
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Музикално-поетична вечер за повече топлота в Сърцата ще се проведе на 7-и Октомври от 19.30 ч. в Национален студентски дом, София. 

"Прозрения на Любовта към Бога" е словесният акцент на събитието, в което братя Якъбови, сестри Апостолови и музикалната формация "Основно ветрове", ще споделят духовни озарения чрез музика и поезия.

Самата Любов е духовна топлина... и тъй като Любовта е свързана с топлината, то тя става движение в музикалните тонове, а и в словесните.

Учителят казва, че с музиката може да извървиш всички пътища. Но после Учителят добавя: Аз говоря за вътрешната музика, която се изразява чрез свещения трепет на душата. Музиката е метод, чрез който се разрешават всички въпроси, но тя трябва да влезе вътре в човека. Тази музикалност в човека наричаме вечно добро.

При реалната музика човек не става музикант, а Храм на Истината. При реалната музика човек познава себе си, защото този, който не познава себе си, на никого не може да служи. И Елеазар Хараш казва: " При реалната музика човек не желае рая, нито даже Божествения свят. Той желае самия Бог. Това няма нищо общо с егоизма. - Желае самия Бог, есенцията на нещата, есенцията на Истината. И само при тази реална музика, човек може да влезе в святостта на Бога и тогава неговата душа става музиката на Бога.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12