Търси

Музикалният формат „България пее“ ще се проведе по време на Форум „Завѣта“ в село Раювци

Още по темата ...
Форум  Българският Дух през вековете

Форум Българският Дух през вековете - 2022  ще се проведе с надслов ЗАВѢТА (ПРОГРАМА)

Виж повече
Йордан Камджалов

Йордан Камджалов: Тук сме за да събудим копнежа си към Божественото (ИНТЕРВЮ + ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
музика

Йордан Камджалов: Музиката като универсален език е над разделенията (ВИДЕО)

Виж повече
09.07.2022 г.
9746
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
България е пяла, България пее и България ще пее и ще го направи отново на Раювския кромлех по време на Форум „Българският дух през вековете 2022 – Завѣта“, който ще се проведе в дните 15-17 юли, в перлата на Еленския балкан – село Раювци.
 
Раювските поляни ще бъдат огласени от музика и ангелски гласове, когато маестро Йордан Камджалов и „Музикална лаборатория за човека“ с диригент Мая Василева, ще поднесат на зрителите невероятно музикално преживяване.

Маестро Камджалов споделя с какво очаква това издание на „България Пее“ да бъде по-различно от досега проведените:

„Форматът „България пее“ винаги се провежда на знакови места в България. Това издание ще се проведе за първи път в Северна България и за първи път ще обхване аудитория, която не се е докосвала до този формат. Много се радвам, че това се случва на едно такова място с възрожденски дух, място с мисия, като част от този Форум и усещам, че ще бъде нещо ново и различно спрямо всичко това, което досега сме правили.“


Музикалният формат е отворен за всеки, който иска да пее, без значение има или не музикална подготовка. Достатъчно е да имате желание и сърце за музиката. В тази връзка Маестро Камджалов допълва:

„Така наречената публика, която няма да е публика, може не просто да очаква, а е длъжна да участва, като активен елемент участник. Ще се размият всички граници между сцена и публика, и всички ще станем сътворци, и заедно ще изградим нещо, което става с мобилизация на колективната интелигентност и чувствителност, през призмата на музиката, през призмата на ритъма, през призмата на словото. Всички ще бъдем участници в това преживяване и в него не съществува пасивност, не съществува консуматорство, а всички участват и дават по една капка в едно море на творчество, което заедно ще катализираме. В крайна сметка възраждаме нещо добре забравено старо, както в античността.


 

Публиката става съучастник в мистерията и тя живее с това, което се случва на сцената и сцената живее с това, което се случва в аудиторията. Изобщо това е бъдещето, което е едно голямо и велико минало и обратното!
Музикалният формат „България пее“ е част от концептуалния проект „Музикална лаборатория за човека“ на Фондация „Йордан Камджалов“, който стъпва върху българската хорова традиция. В него няма селекция, няма автоцензура и всеки може да участва, защото всеки може да бъде творец и точно това се цели да се събуди в участниците.

Музикалното събитие "България пее" ще се проведе на 16 юли от 19.30 часа в село Раювци, като част от Форума „Българският дух през вековете 2022 – Завѣта“

Форумът “Българският Дух през вековете” 2022, който ежегодно се организира от Портал 12 и "Български Център Просветление" - Дамян Попхристов  се провежда тази година на Раювския кромлех, в село Раювци в партньорство с Фондация " Звезди под звездите".


 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12