Търси

Мощен духовен импулс идва към Земята от Съвпада на Слънцето със Сириус

Още по темата ...
котките са от Сириус

Древните котки са дошли от Сириус и са били Посветени Духове (ВИДЕО)

Виж повече
Дамян Попхристов

Дамян Попхристов: Каква е връзката между богомилите, Орфей, траките и Египет? (ВИДЕО+ТЕКСТ)

Виж повече
Илиян Бучков: България и кодовите връзки с Ватан, Египет, Атлантида, ИзРаЕл и Сириус (ВИДЕО)

Илиян Бучков: България и кодовите връзки с Ватан, Египет, Атлантида, ИзРаЕл и Сириус (ВИДЕО)

Виж повече
05.07.2021 г.
21638
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В периода 4-8 юли към човечеството се отправя мощен духовен импулс породен от съвпада на Слънцето с най-ярката звезда Сириус. Дните на хелиакален изгрев на Сириус в короната на Слънцето са известни още като кучешки. Не само защото тогава най-ярката звезда на съзвездието Голямо куче е видима, но и защото в нашия календар тези дни са свързани с т.нар. „кучешки горещини“.

Българският астролог Филип Филипов сподели днес:

Този момент, заедно с Хелиакалния изгрев на Сириус са един от най-мощните моменти, когато Космосът помaга на душите, дава своето благословение и помага в живота. Хората родени в този период, както и държавите създадени в този период имат специална подкрепа, защита и духовен импулс за развитие. Заедно с това, в небето се образува триъгълна конфигурация между Слънцето, Сатурн и Горния Лунен възел, която е от положително естество и носи подкрепа и хармонизация в живота. Тази конфигурация е особена, защото Слънцето, което участва в нея, съвпада със Сириус.

Двойната звезда Сириус - слънце зад слънцето

Сириус - звездата от съзвездието Голямо куче Canis Majoris е най-силната на целия небосклон, видим от Земята. Тя е и една от най-близките до нас – намира се само на 9 светлинни години от Слънчевата система, а разгледана с телескоп се разкрива, че Сириус е двойна звезда. 

Звездата Сириус винаги е заемала специално място в мистицизма и окултизма.Сириус е звездата куче, което в зороастрийските традиции има смисъл на дух на мъдрост. Някои тайни школи я смятат за „слънце зад слънцето“ и я приемат за най-големия енергиен  източник, а древните египтяни обвързват пряко календара си със звездата. За древните посветени Сириус е богинята Изида, съпруга и сестра на Озирис, майка на Хор – богиня на любовта, майчинството и плодородието. 

Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов не еднократно е подчертавал изключителното значение на Сириус за духовното израстване на човеците. Той казва в своето Слово за Сириус:


 

Всички слънчеви системи, които сега съществуват на земята, не са нищо друго, освен паметници. Нашата земя е също един паметник. На какво? – На човешкото падение. Слънцето е паметник на човешкото въздигане и изкупление. Сириус, тази по-далечна звезда, е паметник на човешкото развитие, на човешката култура. Всички тия системи си имат своето предназначение. В тях живеят напреднали същества, по-напреднали в своята възраст от нас понеже са излезли много по-рано от Бога. Тяхната мъдрост е толкова велика, че културата на съвременните хора, в сравнение, например с културата на Сириуса, е още в своите пелени. Съвременните хора пред съществата на Сириуса не са даже и като деца. Един ден, когато нашата слънчева система завърши своето развитие, своята еволюция, ще мине през пътя на Сириуса.

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 

Спонсори на Портал 12