Търси

Мощен Слънчев импулс се подготвя към Земята. Този път изригването ще е от най-високият клас X+

Още по темата ...
Магнитното поле на Земята отслабна силно

Магнитосферата на Земята отслабна силно без да има Слънчеви изригвания. Какво значи това?

Виж повече
Слънчевото затъмнение в САЩ

Слънчевото затъмнение в САЩ на 8-и Април ще доведе до разкриване на скрити истини

Виж повече
Гигантското слънчево торнадо

Гигантското слънчево торнадо е особена енергия към съществата на Земята от разумното Слънце

Виж повече
10.02.2024 г.
75080
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

"Вие ще спите, но ще ви събудят и ще ви кажат какво е станало на другия край на Земята...Ще заспите с един акъл, а ще се събудите със съвсем нов...."
Веселин Орешков пред Портал12
Съвсем скоро ще се случи мощно слънчево изригване от клас Х, което се очаква да има значително въздействие върху Земята. Това изригване идва от слънчевото петно AR3576, което се намира близо до екватора на Слънцето и има размери около 200 000 километра. Особено внимание привлича фактът, че то вече е насочено към нашата планета, предизвиквайки притеснения сред астрономите.

Слънцето е живо същество, което праща важни импулси за така нужната Промяна на Земята. Тези слънчеви изригвания влияят не само върху физическото измерение на нашата планета, но и на фините енергийни тела на всички живи същества. Те носят вибрационни трептения и енергии за трансформация и еволюция на съзнанието.

Слънчевото изригване клас Х се очаква да донесе не само потенциални технологични смущения и въздействия върху земната атмосфера, но и да предизвика явления като северни сияния, които могат да бъдат разглеждани като визуални символи на тази фина енергия и новите вибрационни трептения. Северните сияния, очаквани да бъдат по-ярки и обширни в резултат на изригването, са знак за енергийните промени, които Слънцето предава към Земята.

Слънчево изригване от клас X+ е изключително мощен феномен, който може да има различни последствия за Земята и нейните обитатели, особено ако то достигне до нашата планета през дневно време. Ето някои от потенциалните ефекти:
  • Въздействие върху сателитните комуникации и навигация: Мощните слънчеви изригвания могат да причинят смущения във високоатмосферната област на Земята, където се намират много комуникационни и GPS сателити. Това може да доведе до прекъсвания на сателитните комуникации, затруднения в навигацията и потенциално загуба на сателитни данни.
 
  • Ефект върху електрическите мрежи: Най-сериозното потенциално въздействие на слънчево изригване от клас X+ е върху електрическите мрежи. Геомагнитните бури, предизвикани от такива изригвания, могат да индуцират електрически токове в дългите електропроводи, което да доведе до претоварване и повреди на трансформаторите. Това може да предизвика масови електропрекъсвания и дългосрочни щети на инфраструктурата.
 
  • Въздействие върху радиокомуникациите: Слънчевите изригвания могат да причинят радиочерни дупки, което означава прекъсване на радиокомуникациите на определени честоти, особено на къси вълни. Това би могло да засегне авиационните и морските комуникации, както и аматьорските радио връзки.
 
  • Въздействие върху астронавтите и космическите мисии: Астронавтите, които се намират в космоса или на Международната космическа станция (МКС), могат да бъдат изложени на повишени нива на радиация поради слънчеви изригвания от клас X+. Това налага предприемането на специални мерки за защита.
 
  • Атмосферни ефекти и северни сияния: Силните слънчеви изригвания могат да разширят обхвата на северните сияния, като ги направят видими на много по-южни географски ширини от обичайното. 

Още по темата: СЛЪНЦЕТО ИЗПРАЩА
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12