Търси

Морис Метерлинк: Смирено признавам, че все още не познавам своя Бог, затова Го търся, винаги и навсякъде

Още по темата ...
Морис Метерлинк за Бог

Метерлинк: Нашето истинно щастие не се нуждае изобщо от материално пространство

Виж повече
скромност - добро - смиреност

Метерлинк: В Божествените полета на скритата доброта и най-скромната от душите не търпи поражения

Виж повече
Морис Метерлинк: Човек трябва да гледа на събитията в живота в една Божествена атмосфера

Морис Метерлинк: Човек трябва да гледа на събитията в живота в една Божествена атмосфера

Виж повече
смирение

Смирението увеличава светлината в ученика. То е врата към тайните

Виж повече
13.12.2021 г.
2911
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Дали този Разум, от който непрестанно черпим, е разпръснат навсякъде в живота и просто търси проводник, приемател и усилвател, посредством който може да въздейства?

Дали идва от някой Бог, както твърдят вярващите? Нека не издребняваме за името на източника... Името нищо не обяснява, не променя нищо относно основната природа, относно безкрайността и ненамалимия мрак на тази загадка...

Основната разлика между Бога на вярващите и моя Бог е, че те си мислят, че познават своя Бог; ласкаят се, че знаят кой е Той, какво казва, какво мисли и какво желае, сякаш са живели с Него в един пансион. За себе си аз смирено признавам, че все още не познавам своя Бог, затова Го търся, винаги и навсякъде.

Най-важното от всички неща -  трябва да се притеглиш по-близо до този божествен или естествен източник, да го призовеш, да го сграбчиш, да го канализираш в себе си, да станеш негов добър проводник, усилвател и събирател; да положиш усилия да го контролираш, както ние контролираме електричеството, на което той е може би само една по-неуловима форма; и е много вероятно това да е великата задача, великото търсене, великото завоевание на утрешния ден.

Морис Метерлинк

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Свързани публикации

истинолюбие
02.09.2019 г.
8199
2

Елеазар: Колкото и тежка да е твоята съдба, избери истинолюбието

Съдбата атакува всичко неразумно, всички неразумни желания. Неразумните желания са провалени същества от астралния свят.
Виж повече
Огюст Роден
22.01.2023 г.
2045

Огюст Роден показа как животът може да бъде школа към Безвремието

На днешния 12-и Ноември преди 178 години във Франция се ражда Огюст Роден - скулптор, търсач на Истината, смирен мислител и вдъхновител на поколения творци в изкуството.
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12