Търси

Можем да въздействаме хармонично върху водата чрез Словото

Още по темата ...
Снежинките

Сакралната геометрия и кодове в снежинките - символ на хармония и замисъл

Виж повече
Великата Природа не говори с думи, а със символи

Великата Природа не говори с думи, а със символи

Виж повече
Първа пролет

Пролетта вдъхновява човешката Душа и събужда енергията в нас

Виж повече
изгрев - Рила планина

На 22 март отбелязваме началото на Духовната Нова година

Виж повече
22.03.2021 г.
9266
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Водата е най-разпространеното вещество на Земята, за което смятаме, че знаем всичко. Тя съпровожда всеки миг от нашия живот. Но знаем ли каква тайна пази в себе си тази удивителна стихия? Откъде е дошла? Кой и защо я е дарил на нашата планета? Защо е единствена в цялата Вселена? Може би отговорите на тези въпроси знае самата вода. Тя е свръхинтелигентна и има памет за всичко, което се е случвало на Земята. Прилича на огромна флашка, която пази информация от създаването на човечеството.

Водата в Свещеното писание е повече от обикновена физическа субстанция. Това е понятие, което се свързва по определен начин с идеята за самия живот. Много духовни учители, философи и учени от цял свят говорят за водата. По повод световния ден на водата – 22 март, споделяме с вас думите на китайския философ Лао Дзъ преди повече от две и половина хилядолетия:

„В целия свят няма нищо по-меко и по-податливо от водата. Но тя надделява над твърдото и здравото. Никой не може да я преодолее, въпреки че всеки може да я победи. Податливото побеждава здравото. Мекото преодолява твърдото. Всички знаят това, но никой не се осмелява да действа така.”


„Тя е най-универсалният разтворител в природата. Намирайки се в пори и капиляри, водата създава огромно налягане и с лекота се изкачва по стволовете на огромни дървета, преодолявайки силата на земното притегляне. В семената, например, в момента на покълване нейното налягане достига до 400 атмосфери. Ето защо кълновете с лекота пробиват дори асфалт. Ако водата не притежаваше всички тези удивителни качества, може би нямаше да има живот на нашата планета”, казва радиестезистът Иван Тодоров, който от години прави изследвания върху кристалната решетка на водата. 

Разказва, че с водата са свързани редица интересни факти:

„През зимата на 1881 г. корабът „Лара” следва своя курс от Ливърпул към Сан Франциско. На третия ден след отплаването на кораба избухва пожар. Част от екипажа успява да се спаси. Сред оцелелите е и капитанът на кораба Нейл Кери. Няколко дни по-късно моряците започват да изпитват силна жажда, която с всеки изминал час все повече се засилва. Когато след три седмици лутане по морето най-после успяват да стигнат на суша, капитанът, който имал доста трезво отношение към действителността, описва това, което ги е спасило, със следните думи: „Мечтаехме за сладка питейна вода. Представяхме си как водата около лодката от морска се превръща в прясна питейна. Събрах сили и загребах с шепи тази вода. Когато я опитах, тя се оказа наистина годна за пиене.”

През 1956 г. в секретна лаборатория на военен институт в Югоизточна Азия, занимаващ се с разработване и производство на средства за масово унищожение, се провежда съвещание, на което се обсъжда създаването на мощно биологично оръжие от ново поколение. Свойствата, които то, по мнение на учените, трябва да притежава, са предмет на продължителни дискусии. Неочаквано съвещанието прекъсва. Всички участници са закарани в болница със симптоми на силно хранително отравяне. Започва разследване, което стига до задънена улица – освен водата, намираща се в стъклени шишета на масите, учените не са консумирали нищо друго. Водата е изследвана, но в нея не са открити никакви вредни примеси – химичният й състав е Н2О. Така е написано и в доклада – причина за отравянето е обикновена вода.

„Двадесет години по-късно е оформена фантастичната хипотеза, която може да обясни непредсказуемото поведение на водата – водата има памет. В края на ХХ век голямата тайна на водата беше разгадана и най-новите научни изследвания изцяло преобърнаха представите ни за нея.

Съвременните учени стигнаха до извода, че тя се проявява като жива субстанция. Резултатите от експериментите, проведени в различни страни по света, наистина доказват, че водата възприема и запечатва всяко въздействие, запомня всичко, което става в обкръжаващото я пространство. Дотогава господства мнението, че е важен химичният състав на водата. Но сензационната новина е, че всичко това е илюзия.


Структурата на водата е много по-важна от нейния химичен състав”, казва Иван Тодоров.

От години радиестезистът изследва водата чрез микроскоп. Взима течността, която е била във взаимодействие с човека, след това я покапва на предметни стъкълца и тя се изпарява по естествен път. Картините стават видими при много голямо увеличение от 1500 до 8000 пъти. С просто око не може да се види.

Личният ни опит от работата с водата през последните години ни позволи да направим следните няколко важни извода:

Водата винаги реагира с промяна на своята структура, когато върху нея се въздейства със слово, независимо дали то е изобразено в графичен вид, писмено, дали е произнесено на глас или просто е излъчено мислено. Когато върху водата се въздейства със свещени текстове, формули и молитви (независимо от писмеността и езика, на който са съставени), тя винаги отговаря с хармония, симетрия, красота и стилна вътрешна организация на своите структури. Когато енерго-информационните и словесни въздействия са агресивни и нехармонични по своя характер, водата отговаря с дисхармония, асиметрия и безпорядък, така сякаш животът я е напуснал и в структурите ѝ се е появила смъртта”.


Иван Тодоров обяснява, че може да се види въздействието и на негативни фактори като мобилни телефони и интернет.

За съжаление средата, в която живеем, става все по-агресивна. Това деструктурира водата. Течността усеща негативната енергия. Човек е 70% вода. Всичко, което се случва около него, се отпечатва и вътре в него. Така че според радиестезиста и според много учени от цял свят – водата е в постоянно взаимодействие с нас и разкрива нашето физическо и емоционално състояние. 

Заредете си жива и мъртва вода за здраве

Ако пием литър-литър и половина вода на ден, ако й благодарим, ще я активираме и ще я направим жива. Водата се зарежда простичко – сипваме си в стъклена или керамична чаша вода, поставяме чашата на дланта на лявата ръка, а дясната длан поставяме над чашата. Задържаме така 15–20 секунди, през които казваме няколко думи на водата. След това бавно по посока на часовниковата стрелка над чашата, без да докосваме водата, правим 40–42 кръга. Така водата става жива, помага да се чувстваме заредени със сила. Ако изпием 4–5 чаши жива вода през деня, това се отразява много добре на общия тонус.

За хората, които страдат от гастрити, колити и всякакви стомашни неразположения, се препоръчва да пият сутрин чаша мъртва вода. Действието е същото, само че завъртанията са обратно на часовниковата стрелка. Така водата става кисело-блудкава. Сутрин чаша мъртва вода блокира патогените в чревния тракт. Разбира се, след това през деня е добре да се пие жива вода. Пиенето на вода с напредването на възрастта става изключително важно. Свикнете да пиете минимум 6 чаши вода, или още по-добре 9 чаши за деня. Като една чаша вода се пие половин час преди хранене. Един-два пъти през деня в тази вода, която е преди хранене, може да добавите по едно-две кристалчета сол – най-добре морска сол, може и хималайска. Солта съдържа почти всички важни микроелементи, които има в човешкото тяло. 


От 25 години Иван Тодоров си служи с молитва, която сам си измислил. Първото нещо, което прави сутрин, е да си налее чаша вода, вдига я на нивото на третото око и казва:

„Прекланям се пред теб, Извор на Живот, ти Велика Първопричина. Благодаря ти, че ме даряваш всеки ден със сила, здраве и живот. Всичко, което трябва да направя, за да бъда в перфектно физическо, психическо и духовно здраве, е да изпия тази чаша вода.”


„Храненето също е много важно. Ще кажа само едно – колкото сме по-близо до природата и колкото по-чиста е храната ни, толкова по-добре. Химията, химизацията на храните е един от бичовете на нашето време. Ако свикнем да благославяме храната, която имаме, каквато и да е тя, на трапезата ни, това ще ни насити и ще ни донесе ползи. Вече няма чиста храна и среда никъде по света, но можем да я преструктурираме с молитва. Моята баба, когато сядахме да се храним, винаги казваше молитва. Можем да кажем много кратка молитва.

Предлагам ви една:

„Благодаря ти, Господи, за хляба, който си ни дал! Нека бъдем чисти и съвършени като житното зрънце!“.


И още нещо, ако сядаме да се храним с идеята, че се тровим от всяко нещо, ще се тровим.
 

Препоръчани книги:

Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12