Търси

Мариана Везнева: От България ще започне разрушението на старото и духовната промяна

Още по темата ...
Мариана Везнева

Мариана Везнева: България е определена да се запази...максимално!

Виж повече
карма

Мариана Везнева: Човек е господар на постъпките си, но роб на последствията

Виж повече
1

Мариана Везнева за житните кръгове, Третото пророчество от Фатима и Потопът

Виж повече
Мариана Везнева: Прошката е основното условие за изчистване на натрупаната омраза

Мариана Везнева: Прошката е основното условие за изчистване на натрупаната омраза

Виж повече
15.06.2024 г.
12334
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
От България ще започне разрушението на старото и духовната промяна. Христос обхожда всички страни. Християнството ще възстанови истинското си учение и България ще стане център на разпространение на чистото, езотеричното, истинското християнство. Така трябва да се разбира Второто Пришествие — отново идване на истинското Божествено Слово, предадено от Христос, или възстановяване на истинното Христово Слово. Оттук ще се възроди новата теософия или Божествена мъдрост, както и новата духовност.

Дори името на София е свързано с мъдростта. Не става дума за България като държава, като нация, а като енергийно място, като територия на целия Балкански полуостров. Тук ще се спуснат нови вибрации.

Ако досега битката между светлите и тъмните сили беше външна, извън вас, на астрално ниво (в низшите, средните и висшите сфери), тя стана вече вътрешна, в самите вас, за да се извърши вътрешна промяна. Всяка ваша клетка трябва да се изпълни с повече светлина. При зачатието ще се влива повече духовна енергия в младия организъм. Всичко ще се промени вътрешно. Агресивните движения, които се стремят към бърза промяна, принадлежат на старата епоха.

Необходимо е светлите същества да прочистват определени места (на Земята), което изисква най-напред да прочистят себе си. Ако досега борбата се водеше на физическо равнище, то сега е необходимо да се изгради защита от астрални нападения...Като цяло съотношението е 12:144, т.е. 12 тъмни действат като 12, а 12 светли, обединени, правят 12 на квадрат или 144 като енергия.

Законът за духовната еволюция е посочен от  Христос със законът „Обичай ближния си!" (а също и "Любете враговете си" Матей 5:44)  Колкото повече обич даваме безкористно, толкова повече отваряме съзнанието си към доброто и се отдалечаваме от егоизма.Начинът за разкъсване на кармичните негативни мисловни обвързвания е вложен в новия закон — „Обичай ближния си!" Христос предава своето Учение на две нива — за учениците от външния и на тези от вътрешния кръг, на онези, които нямат, и на тези, които имат уши да слушат и очи да виждат. Учениците от външния кръг са с интерес към Духовния свят, но с неразвити духовни сетива, а тези от вътрешния кръг — притежават още и духовни сетива за връзка с Отвъдните светове. Постепенно християните се разделят на различни групи, според начина на приемането на учението. Според мен най-интересна е групата на гностиците, които всъщност приемат езотеричното християнство, чиято истина постигат по мистичен начин, чрез единение, религиозен екстаз, контакт с Божия дух, със Словото.

Характерно за всички мирови религии е, че те са имали три направления — Външната църковност
— за народните маси, Малките мистерии— за интелигентните среди и Великите мистерии — за съвършените (като богомилите). Основният дълг на всеки посветен човек от вътрешния кръг, който естествено е бил и от Великото Бяло Братство, е да живее тъй, че скритата Божествена светлина от сърцето му да може да се излъчи през него, да успее да разкрие тази светлина и у своите близки, приятели и съратници, с обединени усилия да проведе изливане на голяма духовна сила върху обкръжаващото пространство (територия, област, държава).

Учителят Христос ни показа как трябва да отправяме молитвата си към Бога: Необходимо е всеки да се вглъби в себе си да си представи мислено самия Бог-Единосъщия, като едно Духовно Слънце, всепроникващо и излъчващо Любов. И трябва да усетим как се потапяме в тази светлина на Любов. (По-късно Йоан Богослов ще благовести за Христос: „Той не беше светлината, а бе пратен да свидетелства за светлината. Съществуваше истинската светлина, която просветлява всеки човек, идващ на света." (Йоан, гл. 1:8,9).

Много хора мислят, че египетската цивилизация е създадена от "извънземни", като предполагат, че те са дошли като същества от биологичен вид. Така е, защото не познават космичната размяна на духове. Около Земята съществуват нещо като резервоари на астрални духове, живели в плът на Земята. За да може да се тласне еволюцията напред, като се създаде по-висша раса, е необходим качествен скок. Тогава не се използват за превъплъщение наличните духове, които са в тези „резервоари ", а идват духове от други места в Космоса, все едно, че се вземат "на заем". Това е една размяна, един вид космическо сътрудничество, чрез което се спускат духове от по-висш порядък, от по-напреднали светове. Появяването на нов тип цивилизация става чрез нова раса, когато Ману идва на помощ като космически пратеник от по-висш порядък — същество с по-висока вибрация от Братството на Светлината или от Йерархията на Светлината, където са по-напредналите души. В такъв смисъл, абсолютно неоснователно е да се говори за "извънземни", които са дошли отнякъде си, в плът и кръв, със своето физическо тяло на Земята. Изпращането става само на енергиен принцип.

Пренасянето на същества от по-висш порядък става само, запомнете добре, изключително само по енергиен тип. Получава се така, че двата духа се вместват в едно тяло, като личностният, който е на по-ниско стъпало, бива притиснат от по-висшия, по-силния, и бива подчинен нему. Онова, което ви е трудно да приемете, е, че и сега се води борба за овладяване на хора, които заемат социални постове и носят социална отговорност. Историческото развитие напред се гради само от личности и тези личности във всички случаи носят чрез телата си ръководещ ги Дух. Тук е борбата за селекцията на хората.

В момента на определени секретни места на Земята се работи за овладяване на две неща: на гравитацията и на материализацията от „Нищото"...

Идва нова епоха — Епоха на Разума, когато съзнанието ще се разшири. Старите забравени познания, прикрити или неразбрани, съдържащи висшата мъдрост, достъпни досега само за посветените, ще се дадат на повече хора, защото повече хора ще се обърнат към духовността. Новата епоха ще наложи ново мислене. Човешкият дух ще осъзнае, че той ръководи материята, а не обратно. Всеки ще поеме своята отговорност. Идва време, когато много духовни същества ще търсят да се свържат с всеки, който е отворен за контакт. Така духовността на човека ще започне да се променя. Той ще си припомни минали знания и опитности и най-важното — ще направи изводи от своите грешки, за да не ги повтаря никога повече.

Мариана Везнева
(1934-2021) 

Свързани публикации

Мариана Везнева
12.09.2019 г.
23208
2

Мариана Везнева: България е определена да се запази...максимално!

Вчера в София, екип на Портал12 се срещнахме с арх.Мариана Везнева. Попаднахме на адреса и случайно, след поредица от работни срещи в София
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12