Търси

Лицето на Беинса Дуно се появи на най-старото дърво, което падна в градинката на Учителя в София (СНИМКИ)

Още по темата ...
възелът на Тутанкамон

Каква тайна е скрита в 11 степенният възел на вратата на гробницата на Тутанкамон?

Виж повече
Учителя Омраам - Михаил Иванов

Работата върху Устоят и Неизменността към своя Висок Идеал е основна задача в Пътя на ученика

Виж повече
саможертва в името на Божествената Любов

Служение и готовност за саможертва в името на Божествената Любов – това е ядрото на жизнената мотивация на ученика

Виж повече
пробуждане

Учителят не обучава, а пробужда. Коя е мярката за настъпилото пробуждане?

Виж повече
29.11.2023 г.
57681
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Съзерцавай Лицето, което няма Лице. Съзерцавай Името, което няма Име. Съзерцавай Любовта Му, която е Безпределна. Съзерцавай Мъдростта Му, която е Недосегаема. Съзерцавай Дълбочината Му, която е Бездънна. В тази Дълбочина съществува Абсолютното Нищо. Това е Неговото Лице. Понеже никой не може да Го види, понеже никой не може да Го докосне и понеже никой не може да Го помисли, поради всичко това само Той има Неопетнено Лице. Това е Упражнение за влизане в Реалността. Само реалността може да ти даде реалността. Светът нищо не притежава, той е действителен, но без реалност. Молете се Бог да ръководи вашите упражнения. Вие сте любовта, усилията, Бог е Водачът.


Едно истинско Учение няма нужда от мистификации, нито от чудеса дори, но все пак...заради някои души, които имат нужда от вдъхновение, великият Дух прави тези малки компромиси за да даде както теми за размисъл, така и упътващи знаци в Пътя на себепознанието.

В градинката на Учителя в София, днес стоя повалено и нарязано на парчета най-старото дърво там, което не успя да устои на снежната буря от преди няколко дни. Случайна снимка с телефон, дори без заглеждане в детайлите..., но се оказа, че на нея ясно личи лицето на Учителя. Дали дървото е запечатало вътре в себе си всички натрупани финни енергии и отпечатъци и ги е съхранило в сърцевината си, или самият образ на Учителя идва да загатне със символи за нещо важно и значимо?... Нека всеки сам потърси отговорът. 

Според някои братя и сестри от Общество Бяло Братство, това е едно от трите дървета (череши), лично посадени от Учителя.

В някои мистични традиции, падането на старо дърво може да бъде възприето като освобождение от стари структури, убеждения и ограничения, отваряйки пътя за нови начинания и растеж. Старото паднало дърво може да символизира идеята за упадък и последващото обновление. В много мистични традиции, разпадането и разграждането са неизбежни части от процеса на творение и регенерация.

Учителят казва: Реалността е в това, което човекът не вижда. 


 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12