Търси

Лили Димкова: Живот и молитва трябва да се преплитат до край (АКЦЕНТИ ОТ НОВАТА КНИГА)

Още по темата ...
Лили Димкова

Лили Димкова: В Душата ми има толкова мир и спокойствие. Искрено Благодаря на Бога! (ИНТЕРВЮ+АУДИО)

Виж повече

Елеазар Хараш: Лили Димкова е тиха Светлина на Бога (15/05/2022)

Виж повече
21.07.2022 г.
4975
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Излезе от печат юбилейната книга посветена на Лили Димкова. Събитието съвпадна по случайност с датата на нейния 90-ти рожден ден, както и със 100 годишнината от началото на Школата на Учителя Беинса Дуно.

В книгата са включени поредица от разговори с Лили Димкова, проведени през 2021 и 2022-а година от Драгомира Сиракова, която е част от екипа на Портал12 , както и послания от близки на Лили Димкова именити личности. В книгата Лили Димкова споделя лични формули (молитви) за Пътя на себеразвитието и приближаването до Бога.За първи път - в страниците на тази книга, читателят ще се докосне до несподеляни досега слова, които Лили Димкова излъчи за да вдъхновяват повече души в съкровенотърсенето и истинолюбието. На страниците на тази нова книга ще намерите и рецепти от билковата аптека на Лили Димкова.


СЪКРОВЕН АКЦЕНТ ОТ КНИГАТА:
Видях образа на Учителя
Той някак застана край мен, когато реших да го нарисувам. Седях в тъмната си стая, на бюрото ми светеше само малката настолна лампа. Бях натъжена, не помня защо. В един момент в тъмната стая светна една точка, бяла силна светлина, която беше между двете вежди на Учителя. Оттам нататък започна да се изгражда челото, очите, лицето и около него светеше бяла светлина. Започнаха да се въртят кръгове със страшна сила – кръгове, кръгове, кръгове… Те бяха в най-светлото небесносиньо, най-светлото синьо, светло аметистово и бяло. Всички тези кръгове се въртяха около лицето на Учителя с много голяма бързина и светеха. Това беше нещо невероятно. В този момент изпитах чувство на радост и само казах: „Учителю, така ли трябва да те нарисувам?“. Не получих отговор, но усетих нещо много светло и силно в сърцето си. Постепенно всичко изчезна. Останах в това състояние и цяла седмица не седнах да рисувам. В неделя бях в сградата на Софийската духовна семинария, тогава Дворец на пионерите. Синът ми беше малък и аз го водех там на кръжок. Не мога да опиша какво силно, топло, красиво чувство ме връхлетя. Оставих сина си и излязох без да кажа дума. Притичах до вкъщи през гората и само казах на мама: „Няма ме за никого!“. Бързо слязох долу и застанах пред статива. Бях готова с рамката. В един момент изпитах такава невероятна слабост, нищо не можех да направя, свлякох се, коленичих пред платното и казах: „Господи, Учителю, нищо не мога да направя. Аз не мога да те нарисувам, нарисувай се сам“. В този момент усетих нещо невероятно. Станах и ръката ми започна да се движи. Нищо друго не помнех. В момента, в който свърши, аз погледнах и видях портрета на Учителя. Изтичах горе, бях в особено състояние. Татко преглеждаше, той не обичаше да му се прекъсва прегледа. Връхлетях при него и му казах: „Ела веднага с мен!“. Погледна ме учудено, но разбра, че има нещо важно. Извини се на човека, когото преглеждаше, и ме последва. Нищо не можех да кажа. Слязохме в стаята и аз само му показах с ръка портрета на Учителя. Очите на татко се напълниха със сълзи. Той каза, че това е духовният образ на Учителя. За мен в този портрет има нещо много съкровено.
Книгата е юбилейно луксозно издание с пълноцветен печат и съдържащо редица изображения от картините на Лили Димкова през годините до днес. Можете да я поръчате като кликнете на снимкат апо-долу или по телефон: 0877 12 77 12 ; 0895 56 01 01
 

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Лили Димкова
Лили Димкова
Лили Димкова е дъщеря на забележителния и отдаден народен лечител Петър Димков. Наследила от него благостта, лъчезарността и принципите на здравословен начин на живот, тя продължава да споделя слънчевата си мъдрост, чувствителност и послания.

Светът на Лили Димкова като художник е проникнат от дух и фино наблюдение. Има множество изложби в България и по света. Портретите и пейзажите й изразяват проникновение, търсят вътрешното измерение на нещата, за да го направят видимо чрез цветовете и движението. Тя очертава образите на големите духовни подвижници на България, чието могъщо присъствие оживява в картините: Орфей, Боян Магът, Василий Врач, Йоан Кукузел, Свети Иван Рилски, Паисий, Патриарх Евтимий, Светите Кирил и Методий.

През 2006 г. Лили Димкова написва книгата „Петър Димков – моят баща”.
През 2007 г. по нейната книга е заснет документалния филм „Лечителят-Петър Димков” на режисьора Стилиян Иванов. Във филма са използвани много кадри от семейния архив на фамилия Димкови.

 

Ако има нещо за което да простиш – прости! Ако има нещо, което би ти помогнало да разрешиш даден проблем – разреши го, но с любов, с доброта. Не критикувайте, защото критиката е разрушителна. Често даваме съвети и грешим като се намесваме в живота на другите. Не бива да го правим, ако човек не е поискал. Оплакването също е безсмислено натоварване на другия. Като имаш нещо, което искаш да кажеш, излез на балкона и го кажи.Спонсори на Портал 12