Търси

Лили Димкова: Благодарността е решение на всякакъв род проблеми

Още по темата ...
благодарност и психология

Как да приложим техника за благодарност и справяне с емоционални натрупвания?

Виж повече

Лили Димкова: Пътят на Благодарността е Път към Бога (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Веселин Орешков

Веселин Орешков: Животът се състои в даването, не във вземането (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
Райнер Мария Рилке

Райнер Мария Рилке: Трябва да сте преизпълнени с дълбоко доверие

Виж повече
11.01.2021 г.
3757
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес, 11 януари, в Международният ден на думата “Благодаря” ви напомняме, че благодарността е като лоста на скоростната кутия и може да превключи мисловния ни механизъм от тревожност в покой, от вкопчване в съзидателност, от страх в любов. Когато сме благодарни, способността да се отпуснем и да присъстваме съзнателно в настоящето ни се удава естествено. 

Голямата българска художничка Лили Димкова казва:

Пътят на благодарността е път към Бога. Недоволството спира развитието ни, а благодарността е решение на всякакъв род проблеми. Аз от сутрин до вечер благодаря за всичко. 


Дъщерята на Петър Димков изтъква, че ние сме като радиопредаватели и приематели. Не можем да избегнем лошотията на някои хора, по-важно е обаче колко време ще я задържим в себе си и колко бързо ще се освободим от нея. Тя винаги я заменя с някоя хубава мисъл. 


Учителя Петър Дънов за Благорността:

Ако приемете и не благодарите, няма да се ползвате от благата на Живота


Обичате някой. Благодари на Бога, който се проявява чрез този човек. Любовта не е негова. Благодари за нея! Благодарността се изразява в това: да раздадеш част от това, което си получил, на другите.

”Една сестра запита:”
 ”Учителю, как да благодаря за вниманието, с което ме приехте вчера на разговор?”

Като проявиш същото внимание към другите. Човек, който се доближава до едно черешово дърво, яде от черешите му и не благодари на Бога, не е разбрал Живота. Всички страдат от неблагодарност.


Някой е недоволен. А Бог му е дал толкова дарби, които той не е разработил. Недоволството препятства за развитието на човека. Човек, който не е доволен от това, което има, слиза в по-долна форма, проявява животински качества.

Имате малка радост. Бъдете доволни и благодарни, че я имате. Не искайте по-голяма радост. Представете си, че имате скъсана шапка, скъсани обуща и дрехи. Пристига някой и ви носи обуща. Благодарете на Бога за обущата и другите работи ще дойдат. Ако не благодарите, и обущата ще изчезнат. Който е благодарен за малката добродетел, и другите добродетели ще дойдат при него. Ако пътувате и сте доволни от времето, ако и да не е толкова добро, то ще се смекчи.

Ние хората искаме големи работи, та тогава да бъдем доволни. Ти бъди доволен от малките работи. Който е доволен от малкото, ще дойде до голямото. Който е доволен от малкото благо, то расте и ще даде изобилен плод.

Ние искаме нещата да станат по нашата воля. Това е първата погрешка. Бог е създал света, ние трябва да желаем нещата да станат по Божията Воля.

Има една велика книга, която съдържа всички знания. Тя ще ви се даде, когато пазите следното правило: като станете сутрин, първо благодарете на Бога за Живота, който ви е дал, за милостта, с която ви е обсипал, за хубавите мисли и чувства, които ви е изпратил.
 

Препоръчани книги:

Свързани публикации

Лили Димкова - интервю
06.03.2019 г.
23916

Лили Димкова: Всички носим дълбоко в себе си Божествената искра (ИНТЕРВЮ)

Благословена съм от Бога, че ме е дарил с тези родители. Баща ми беше съвършена личност. Влиянието му върху близките бе тихо, неизразимо, без поучения, а само чрез начина на живот, чрез лъчезарния оптимизъм.
Виж повече
16.07.2019 г.
20420
2

Лили Димкова: Живеем в преходно, ускорено време на ликвидация на вековна карма

Най-лекият път да познаем чрез душата и сърцето си Бог е чрез образа на Бог-Любов. , казва художничката Лили Димкова, която на 16 юли навърва 87 години. Според дъщерята на народния лечител Петър Димков, за да се придобие истинско знание, е необходима съзнателна работа.
Виж повече
Петър Димков
19.12.2019 г.
5003
1

Петър Димков: Истински живее оня, който не живее за себе си!

На 19 декември се навършват 133 години от рождението на народния лечител, който ни завеща своите дълбоки познания, с лъчезарен оптимизъм, тихо, неизразимо и без поучения, само чрез начина си на живот...
Виж повече
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12