Търси

Критика ли е да казваш болезнената истина, дори в най-меката и форма? Какво е критика?

Още по темата ...
знаещите хора

Елеазар: Знанието няма връзка с дълбочината на човека. Сатана дава знание, Бог дава Любов

Виж повече
грехопадението

Елеазар: Грехопадението е лишение от Бога, за да Го жадуваме, да Го търсим и да се върнем в Него (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
Откровението на Йоан

Откровението на Йоан е една голяма концентрация на Христовото Слово

Виж повече
02.07.2021 г.
4079
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Критика ли е да казваш болезнената истина, дори в най-меката и форма, каквато е допустима тук на Земята? Какво е критика, какво е забележка и какво е различаване? В тази статия ще се опитаме да споделим някои фундаментални неща по този въпрос.

Голяма част от учениците поели в посоката на духовното развитие, често наричат слова - проявления на истината, състраданието и милосърдието - "критика". Често тези слова звучат строго, провокиращо и имат за цел да пробудят нещо заспало и застинало в човека, а понякога са израз на една вътрешна, душевна болка. Но критика ли са те? Не са, защото са захранени с чисто вътрешно намерение, а ние имаме мярка за това и ще приведем в пример Слово, което няма как да бъде критика, защото е захранено от Лъчите на Любовта, от Извора, от Дълбинния Дух. 

Христос:
  • Моята чаша наистина ще пиете и с кръщението, с което Аз се кръщавам, ще се кръстите.
  • Когато кажа на беззаконника: Непременно ще умреш; а ти не го предупредиш и не говориш, за да предпазиш беззаконника от беззаконния му път, за да спасиш живота му, онзи беззаконник ще умре в беззаконието си; но от твоята ръка ще изискам кръвта му.

Христос казва: "Докога ще ви търпя? Критика ли е това или подтик за пробуждане?

Христос казва:Аз искам масло – като се намажете, ще станете по-мекички, защото сега сте твърди и груби“. Критика ли е това?

Христос казва: "Или на Мене гледайте, или сте изгубени". Критика ли е това, заплаха ли е това - или е Слово, което произтича от Дълбока Любов..?

Христос казва на петте неразумни деви: „Не ви познавам." Критика ли е това?

Христос казва: „Гладен бях, не ме нахранихте; жаден бях, не ме напоихте; болен бях, не ме нагледахте; затворен бях, не ме посетихте".  Критика ли е това?

Христос казва:Сол, която е обезсоляла, трябва да се изхвърли навън и да се тъпчи“. Критика ли е това?

Христос казва:Вие сте гробища варосани".  Критика ли е това?

Христос казва: „Който не се отрече от себе си, не може да бъде мой ученик“. Заплаха ли е товеа, критика ли е? Или призив от пре-дълбока Любов, призив за Спасение и Промяна?

Христос казва: „Извади гредата от своето око, за да може да виждаш ясно, та да извадиш сламчицата от окото на брата си“. Критика ли е това?

Христос казва: „Всички, които са дошли преди Мене, крадци са и разбойници“. Критика ли е това?

********

Учителя Беинса Дуно казва:

"Хипнотизирани сте, разбирате ли? Хипнотизирани! Хипнотизирани! Някои от вас още не съзнават, че са хипнотизирани!" (Общ окултен клас, година първа)  Критика ли е това?

"Ако не напуснете сегашните си разбирания, ако искате да се удоволствате, ще останете всички като жабите вътре в блатото и най-малко за още 10 000 години ще крякате там!" Критика ли е това?

"И вие сте като комарите, гледате да поужилите някого..." Критика ли е това?

"...вие живеете със старите идеи; вие сте като стария дядо." Критика ли е това?

"При това положение, при което се намирате, изходен пункт няма. Вие сте затворени херметически вътре в яйцето. Вие сте като яйцето - ще се развалите."

"Като ви наблюдавам, намирам, че в известно отношение, вие сте като просяци – слепци."
Критика ли е това?

********

Брат Михаил - Омраам казва:

"За съжаление, установявам, че дори и в Братството, някои братя и сестри не са разбрали магическия аспект на извора, могъществото на извора, изключителната Наука, представена от извора. Понеже, ако бяха разбрали, то, за всичкото това време, откакто съм започнал да говоря за извора, биха се научили да излъчват от себе си нещо чисто и живително. Ала те са все мрачни, навъсени, затворени, напрегнати, раздразнителни - и от това следва, че още не са разбрали особено много от това Учение. Винаги искат да си уреждат своите работи с методите и средствата на блатото... Ала блатото нищо не може да уреди! То е добро само за поповите лъжички и всички други твари, от които гъмжи водата. В тази вода, която никога не се обновява, горките обитатели на блатото са принудени да дишат и поглъщат взаимно всичките си отпадъци. И за съжаление, именно това се случва и с хората."  Критика ли е това?

********

очаквайте продължение...
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12