Търси

Концертът Коренът, Любовта и Истината дава заявка за дълбоко музикално-духовно преживяване на Форум Завѣта в Раювци

Още по темата ...
Форум  Българският Дух през вековете

Форум Българският Дух през вековете - 2022  ще се проведе с надслов ЗАВѢТА (ПРОГРАМА)

Виж повече
България пее

Музикалният формат „България пее“ ще се проведе по време на Форум „Завѣта“ в село Раювци

Виж повече
12.07.2022 г.
3504
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Форум Българският дух през вековете 2022 - Завѣта ще се проведе само след седмица в дните 15-17 юли, в перлата на Еленския балкан - село Раювци. Освен богатата програма от лекции, които се проведат в самия кръг на Раювския кромлех през деня на 16 ти юли, вечерта посетителите на форума ще могат да се насладят на концерта “Коренът, Любовта и Истината”, който се проведе под звездите на раювските поляни.
 
Музикантите от „Основно Ветрове” Петър Йорданов и Константин Кучев, слънчевите деви от ДевиРа - сестрите Йоана и Боряна Апостолови, както и братята Емрах и Реджеп Якъбови ще потопят публиката в едно духовно-музикално преживяване, което ще отекне дълбоко в душите, сърцата и небето!


 
Петър и Константин от  „Основно Ветрове” споделят, кое е предизвикателството в този концерт и как музикално може да се пресъздаде връзката с корена ни:
 
Този концерт и пътя, който вървим към него в живота и музиката си за нас е дълбоко вътрешно свързване. Музиката е корен, който пази частиците на Истината, пренася ги на фини равнища, но отговорността за това какво предаваме чрез нея като универсален език е наша. Чрез откровението на пътя към Корена, Любовта и Истината, което мощно променя животите на всички ни, ние се пречистваме и новораждаме като същества на тази единствена Истина. Предизвикателствата са по-големи, отколкото бихме си представили и с най-буйното въображение. Благодатта по този път е неизмерима и ни среща с всички онези, които можем да наречем братя и сестри на Любовта и Истината. Благодарни сме на Бога за това откровение, тази среща в Музиката. 

Самата тази Музика, извираща от всички нас, е проявление на корена, в който неспирно твори Духа. Нека срещнем душите си в едно всеобщо музикално откровение на духовния ни корен.

 
Момичета от Деви Ра споделят, че изключително се вълнуват от предстоящия концерт. Тяхното име означава, слънчеви деви, а те са убедени, че всички сме деца на слънцето. Преди концерта, те ни разказат, какво според тях свързва коренът и слънцето и какво се ражда от този свещен съюз:
 
Йоана:        
 
Вярваме с цялата си същност, че всички сме Слънчеви лъчи, извиращи от ПървоИзточника - Абсолютния Творец ~ 
В коренът мистично е заложено Божественото проявление на безусловната Любов. Следвайки безкомпромисно Божията Воля, пребъдва в благословен стремеж към Светлината ~      

В Свещения съюз между Небето и Земята всеки миг е възхвала ~

 
Боряна:     
 
Между животворящия корен и благодатното Слънце тече силата на Безусловната Божия Любов...  
Чрез корена се проявява Скритата Му Милост, а любящите слънчеви лъчи ни обливат с Явната Му Благодат...                                                   

Ние всички растем в стремеж към Светлината, проявявайки Любовта, извираща от Корена...
Любов от Твореца към Твореца...

 
Братята Емрах и Реджеп Якъбови, също част от изпълнителите в концерта  “Коренът, Любовта и Истината”  са дълбоко докоснати от музиката, рисуването, поезията. Те ни споделят какво прави един концерт истинско духовно преживяване и Зарядът, който се излъчва от музиканти и зрители, какъв резонанс излъчва в света и Вселената?
 
Емрах:
За мен това което превръща един концерт в Истинно Духовно преживяване на първо място е Благословението и Позволението на Божията Воля.
Вътрешната Духовна Чистота и Стремежът към Божественото във всеки Миг на изпълнителите и най вече тяхната Любов и Отдаденост в Целокупния Живот към Бога.

Истинската Любов към Бога е Безусловна , а нейният Възвишен Заряд всякога излъчва Попътният Вятър на Безпределната Истина.

 
Реджеп: Стремежът към висшия идеал, стремежът за живот в Любовта, Мъдростта и Истината  във всеки един аспект на израза в изкуството. Дълбокото осъзнаване и преживяване на Словото. Изкуството във всяка една посока за мен е лъч светлина за достъп до фините състояния на човека, когато е съчетано с този идеал. 
 

Всяко качване на сцената, всяка изложба, всеки израз зареден с тази вибрация, с тази честота и пространството в което се изразяваме, резонирайки с Тишината и ритъма на сърцето, носи това единение на всички ни в Единния.

 

 
Концертът  “Коренът, Любовта и Истината” е част от Форум Българският дух през вековете 2022 - Завѣта, който ще се проведе на 16 ти юли от 19.30 часа, след музикалния формат "България пее" с маестро Йордан Камджалов.
 
За музикантите:Братята Емрах и Реджеп Якъбови са композитори, художници, певци, музиканти и творци в широк спектър. Животът, музиката, поезията, картините им докосват Сърцата и Душите със своята истинност, дълбочина, чистота и хармония. Песните им са мощен лъч светлина, от Бога и към Бога.
 
Сестрите Йоана и Боряна Апостолови (ДевиРа – Слънчеви Деви) с гласовете си носят чистота и сила, присъствие и безвремие, смирение и докосване до най-фините струни на чувствителността. Преплитайки гласовете си в музиката, сътворяват пъстра шевица от слово и музика, която извира от вътрешното начало
 
Музиката на Петър Йорданов и Константин Кучев – „Основно Ветрове”, извира от най-дълбока древност и среща в себе си песенната традиция на народите отблизо и далеч. В общия си творчески път, двамата свободно се гмуркат в световния фолклор, търсейки пресечните му точки в различни форми. 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12