Търси

Какво символизират тънките устни, според физиогномиката при хората? (част 2 + Слово от Учителя Беинса Дуно)

Още по темата ...
ФРЕНОЛОГИЯ

Учителя: Изпъкналите очи показват голяма алчност, голямо лакомство и активна грубост (ФРЕНОЛОГИЯ - част 1)

Виж повече
Елеазар

Елеазар: Доверието е надрастване и на вярата, и на съмнението. Доверието е Мярка на Любовта

Виж повече
13.06.2023 г.
15354
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
В тази статия ще разгледаме какво символизират тънките устни при хората, според законите на физиогномиката и френологията. В предходната статия по темата, говорихме за изпъкналите очи, като знак за алчност, лакомство и активна грубост. Разкриваме законите и истините по тези теми, за да знаят душите с определени предразположения върху какво да работят за тяхното смекчаване. Днес продължаваме с темата за устните:

Физиогномиката е древна практика, която се занимава с тълкуването на физическите черти на лицето, за да се определят характерни черти или личностни качества на човека. От своя страна Френологията е учение, което се развива интензивно през 18-ти и 19-ти век, и според което формата и структурата на черепа на човек са свързани с неговите психически способности и характер. Френологията е основана от австрийския лекар Франц Йозеф Гал, който разкрива, че човешкият мозък се състои от много отделни "органи", всеки от които отговаря за определено поведение, мислене или умение. Тази наука се доразвива в своите оптимални степени и от Учителя Беинса Дуно, който засяга темата в 85 свои беседи.

Тънките устни се свързват с различни качества. Например:
  • Сдържаност и резервираност, породени от съмнение и страх
  • Тънките устни са признак за твърдост, решителност и способността такива хора да се противопоставят всячески под емоционален натиск
  • Критичност (но не аналитичност): Закон е, че хората с тънки устни често са критични към околните и обичат да адаптират ситуациите според собственото им тълкуване (субективно) преди да действат
  • Хората с тънки устни са често злобни, завистливи и склонни към илюзии

Какво казва Учителя Беинса Дуно за хората с тънки устни?
  1. При тънки устни чувствеността е слабо развита. (29.11.1922г.)
  2. Не е здравословно да има човек тънки устни. (23.11.1934г.)
  3. Ако и двамата се съберат с тънки устни, работата не върви. (6.7.1938г.)
  4. Аз не искам да имам работа с човек, който има тънки устни. (8.9.1940г.)
  5. За пример, срещате един човек с тънки устни. Който не разбира значението на тънките устни, ще каже, че са красиви. Не са красиви. – Защо? – Те показват, че Любовта не е посещавала много пъти този човек. При това колкото пъти го е посещавала, нищо не му е оставила. Любовта влизала и излизала от него, без да може той да я задържи известно време в себе си, да получи нещо от нея. Хора с тънки устни са фалирали търговци, те страдат от недоимък: "джобовете" им са празни, в "банките" нямат "влогове". ( 21.1.1942г. )
показателен пример за тънки устни:

"Като ученици вие трябва да се изучавате, да знаете какво означават веждите, очите, носа, устата, ушите и т.н.", казва Учителя и добавя: "Ако някой иска да му се каже нещо повече, посочете му ръководствата по френология, хиромантия, физиогномика – и нека чете. Науката не е за печалба. Ще учиш, за да познаваш хората, кой е честен и кой не е." Учителя / 8.2.1933г.

Очаквайте продължение по темата

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12