Търси

Ина Май Джар: Не гледайте телевизия! Не слушайте радио! Достатъчно ни мачкат от сутрин до вечер (ВИДЕО ЛЕКЦИЯ)

Още по темата ...

Пред-тракийското познание за Слънцето и строежа на мегалитите в България - ЛЕКЦИЯ на д-р Светла Балтова

Виж повече
Слава Севрюкова

Слава Севрюкова: Мисията на народа ни е да подхранва духовно славянския етнос (ВИДЕО)

Виж повече
Учителя Беинса Дуно

Учителя Беинса Дуно: Славянството е Олтарят на новата култура

Виж повече
Петър Вангелов

Петър Вангелов: Духовни Думи съставят Ядрото на окултният български език (ЛЕКЦИЯ+ВИДЕО)

Виж повече
29.10.2023 г.
9258
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

В този свят нищо случайно няма. Най-закономерните са случайните случайности.

Оказва се, че в сферата на ценностите, в сферата на културата, има периоди, когато ценностната система се сменя на 180 градуса.

Какво правят с нас последните години, в които ни манипулират? Те формират у нас нагласата, че всеки си има своя истина. Защо? Всеки си има своя истина и ние какво? Ще се избиваме помежду си ли да си отстояваме своите истини ли? Няма да имаме истина на нашия народ? Няма да имаме ценности на нашия народ, българския? Няма да имаме български ценности? Няма да имаме нещо, което се нарича с думата, и се определя с епитета, български ли?

Единствено българите, които носят български ген последователно няколко поколения назад във времето, притежават екстраординарни способности в процентно отношение 30 пъти повече от другите народи. Япония и Китай… Япония не толкова, но Китай… Те са култура, първо, изключително древна, второ, имат една особеност - те се развиват имплозивно. Тоест те не се развиват за сметка на експанзии, на завладяване както англо-сакската култура, която се е развила изцяло за сметка на грабежи, кражби и убийства, и завладяване и колонизиране на нови земи.


Лекция на Ина Май Джар, изнесена по време на фестиавал Здравей Здраве 2023 - Благоевград:"Аз съм професионален лектор цял живот и даже преподавам на специалисти. Уча ги да говорят. Имам дори такъв курс по риторика, в три нива: езика на жестовете, как да се построява една лекция, как да се построява едно експозе, какво да се каже и т.н. Значи моето артистично име е Ина Май Джар, но всъщност се казвам Димитрина Бачийска. И така ме познават всички колеги от Военна академия. Тоест ако много държите да направите справка за мен, там може да се установи тази справка. Реших, че вече съм на толкова години, без два месеца ставам на 70, че мога вече спокойно да си споделям моето хоби, което се превърна в основна професия, а това е любовта ми към Китайската култура и Фън Шуй. И всъщност от там започна всичко. Разбира се, аз като една… Продължавам за себе си няколко думи… Завършила съм Философия в Санкт Петербург, тогава се казваше Ленинград. И дълги години преподавах във Военна академия „Естетика и Етика“. Точно това съм завършила, т.е. нашето обучение беше много специализирано по посока на изкуствата и на естетиката и на етиката съответно. А след като приключи етапът с армията и армията ни беше унищожена… Нарочно го подчертавам, защото тогава така и не разбрах защо нашите управленци, нашите министри, нашите генерали допуснаха да бъде унищожена българската армия. Ето сега ние ще сърбаме тази горчива попара, която беше надробена преди 33 години. Изхвърлихме с мръсната вода и бебето.

Но аз няма да говоря за тия неща, защото по принцип забелязвам… Тъй като от 2000 г. работя предимно с жени, а жените са много сложна аудитория, защото жената е: всяка коза за свой крак. Всяка една е една вселена и те не могат да бъдат организирани. Много е сложно, правя го, полагам огромни усилия. Даже ми блокираха един профил във Facebook, защото написах, че създавам група „Първи български женски полк“. Това беше 2017 г. Всички ми се смееха. Но Facebook ме изтри. И оттогава моят акаунт във Facebook е „Ина вятър и мъгла“. А защо „вятър и мъгла“? Веднага ще обясня. Има си много дълбока причина. Нали все пак пред вас стои философ, не стои някакъв случайник. Защото в българския език… Аз владея три славянски езика - перфектно владея и руски, и полски. И там вече другите наоколо лесно се тълкуват. Единствено в българския език има идиом, който е „вятър и мъгла“. В полския, в руския, в другите славянски езици няма такъв идиом. А при нас има идиом, който има отрицателна конотация, отрицателно съдържание. Тоест като кажеш „вятър и мъгла“, това означава „Абе, не ми говори! Това е вятър и мъгла!“, т.е. това са някакви приказки общи, които нямат никакво съдържание.

Оказва се, че в сферата на ценностите, в сферата на културата, има периоди, когато ценностната система се сменя на 180 градуса. Тоест това което е било в горницата на културата, което е било… хората са се прекланяли и са го наричали с позитивни положителни имена, отива в долницата на културата. Долницата значи с отрицателно значение. И в българската история действително има такъв период. Това е периодът, когато нашата държава официално приема християнството. И тогава колобрите някои от тях стават свещеници, но други не се отказват от вярата си и практиката си, те минават в долницата на културата. Много от тях са унищожени. Но именно те са владеели изкуството на вятъра и мъглата. Междупрочем, тази идея съм я лансирала още 2002 г. Даже я написах в… Тогава нямаше нито Facebook, имаше само… Даже не помня имаше ли и Google… Какво имаше. Но тази идея дълго време вървеше в интернет пространството и се разпространяваше като исторически факт. Не, не е исторически факт. Това е моя визия. Тоест аз по логически път, анализирайки още много други артефакти в историята на българската култура, на древната българска култура плюс тракийската култура… Аз следя Спароток много внимателно и знам много неща, тъй като историята е втората ми любов след философията… Тогава нещата са така подредени, че всъщност ние… Как да кажа… Ние от един свят се преместваме в друг свят. И всичко, което е било положително, всъщност става отрицателно. Както сега на 11.11.89 г. това, което беше марксизъм, ленинизъм се изхвърли напълно, и в момента само интелигентните капиталисти учат Маркс. Ние Маркс не учим, защото за какво ни е на нас Маркс, за да знаем за пролетариати, за собственост върху средства на производството. Вие сега собственици ли сте на средства за производство? Последните средства за производство изчезват, т.е. унищожават енергетика, унищожават всичко. Защо? За да ни пауперизират. Това е понятие на Маркс. Това означава да станем много бедни. Защото не забравяйте, че само българите и само в България има толкова огромен частен жилищен фонд. Само ние имаме толкова много къщи. И не само това, ще ви кажа една отрицателна новина. По изчисления около 30-40% от жилищния фонд в България в момента е празен. А това е лош показател. Защо? Сами ще си отговорите. Аз тука няма да правя пропаганда и няма да говоря разни страшни неща. Но вие сте интелигентни хора и трябва да знаете за какво става въпрос.

Аз не случайно ви разхождам малко по-отдалече, защото в тоя свят нищо случайно няма. Най-закономерните са случайните случайности. Това не съм го измислила аз, това са т.нар. стохастични закони, по които ние всъщност живеем. На нас ни изглежда, че всичко е много случайно, обаче всъщност то е функция на нашите действия и намерения. Тъй като ние работим с нашия екип… Ние много голям екип имаме… Ние работим на три нива… Ще стигнем и до кадастъра… Ние работим на три нива. Първото ниво… И веднага минавам към конкретика.

Значи аз съм много чаровна, много харизматична, всички ме харесват, но не това е смисълът на моето появяване тук – да ме харесвате. Смисълът е аз да ви дам това, което го знам и което съм го трупала през всичките години на моя живот. А по стечение на обстоятелствата непрекъснато е идвала нова и нова информация при мен, която аз съм в състояние да я обединя и да създам стратегия. Просто такава даденост имам, такива способности. То не е щото аз го искам или не го искам. То ме отвътре ме тегли... И ние работим на три нива. Първо ниво това е здравето и долу на нашия щанд имаме такава възможност да се занимаваме със здравето. Затова се занимавам с Тай Чи, Цигун и дихателни практики. А второто ниво това е свързано с духовното развитие. Това се отнася за кадастъра, за който ще говоря сега, и който ще даде възможност да погледнем на нашите родни места и местата, където живеем, по нов начин. Или поне по отчасти нов начин. И да видим цялото, а не само дърветата в гората. И третото ниво това е връзката ни с енергетиката на Земята като цяло. Защото тука всички предполагам са съгласни с мен… 82-ра година не беше така, но сега е така... Че Земята е живо същество. Тя има своите енергетика, своето излъчване и ние не можем да съществуваме без нея. Тоест всякакъв стремеж да я владеем, управляваме, подчиняваме и манипулираме, ни обрича нас на гибел. И затова аз съм си развила концепцията, която миналата година прерасна в идеята за небесен кадастър.

Защо небесен кадастър? Защото… Аз се обърнах още 92-ра година… Аз очаквах, че след като изхвърлиха марксиско-ленинската идеология като политика и като поведение, на нейно място ще се появи църквата, която ще се заеме с духовността на българина. За съжаление обаче църквата остана... Много се извинявам… Сигурно има вярващи. Аз също имам кръщелно свидетелство, кръстена съм и съм правнучка на свещеник. Тоест от ранна детска възраст от 3-4 години са ме научили да се кръстя и да вярвам. Аз вярвам. Но да вярваш и да си християнин и да ходиш на черква и да уважаваш тази институция са две съвсем различни неща. И, за съжаление, църквата не си пое функцията. Отделни свещеници, да, познавам такива, но като цяло политиката на църквата, защото тя има такава политика, е пасивна, която в моменти може даже да се окаже пасивно-агресивна. Те станаха ООД българска църква. Аз така ги наричам - ООД българска църква. Тя не може духовно да поведе хората. Затова изведнъж българите се оказахме много подходяща среда на най-различни секти, организации религиозни, други религии, прочее. Изведнъж се оказа, че това, което нас ни е спасявало 500 години, тая вяра, тая сила, която ние носим буквално в клетките си, то това е размито. Разредено. Няма нищо там. И се появи т.нар. релативизъм, ако сте чували. Това означава, че всеки си има право на собствена истина. Хора, ако всеки си има право на собствена истина, ние какво правим тук заедно! Трябва да ви кажа, че човек без общуване загива на 20-тия ден. А в племената… Правен е експеримент, и то не експеримент, това е част от културата на аборигените в Австралия. Когато някой наруши правилото в племето и той е наказан от племето. Знаете ли как го наказват. Никой не го убива. Просто го изкарват на едно такова… извън племето… заграждат го с едно въже, за да не го изядат змиите, защото змиите не минават въжето. Дават му храна и вода. Човекът умира на третия ден. Защото племето го е отхвърлило. А какво правят с нас последните години, в които ни манипулират? Те формират у нас нагласата, че всеки си има своя истина. Защо? Всеки си има своя истина и ние какво ще се избиваме помежду си ли да си отстояваме своите истини ли? Няма да имаме истина на нашия народ? Няма да имаме ценности на нашия народ, българския? Няма да имаме български ценности? Няма да имаме нещо, което се нарича с думата, и се определя с епитета, български ли? Значи това е целта – алиенация, превежда се като отчуждение, и конфронтация между отделните хора.
Затова ни затвориха две години и затова сега пак искат да ни затворят, защото до това води. Тези телефони, които всички държим, и аз в това число, те са също част от този проект за отчуждение. И всичко това естествено аз го преживявам не само теоретически, но и емоционално. И през последните години много започнах да ходя в Югоизточна България. Там има много интересни неща. Това са най-древните пластове, най-древната цивилизация живяла там… И нагоре към Североизточна България също... И там аз получих… Защото аз през годините… Аз съм много прагматичен човек и затова много трудно ми се дадоха тези данни, тази информация. Там получих такава сила и енергия и знания… То е свързано със светилището на Глухите Камъни... Че трябва да създам някаква структурна идея, която да обединява и да характеризира отделните региони на България.
Защо го нарекох небесен кадастър? Защото това практически не е някаква духовна теория. Аз няма да ви говоря за любов; за това, че трябва да се обичаме. Много ми е абстрактно това с обичането: кого да обичаш, защо да обичаш, тоя ли, дето те бие и те убива, и те лъже, и те краде и т.н. Значи аз не съм по любовта, макар че любовта е в сърцето ми, но няма да ви говоря да се обичаме сега. Просто ние трябва да сме реалисти, да живеем в тоя свят, да не живеем в илюзиите. Те англичаните го наричат imagination.
Междупрочем тук е Американския университет, нали? А, така. Ей сега ще говорим за този район и за този университет също.
Така че когато говорим за организация и структура, аз си представих, тъй като това вече е доказано с техника, че нашите мисли и… Енергетиката ни не е само в главата и само в сърцето. Ако си протегнете ръцете и се завъртите в кръг - това е вашето съзнание. Вие плувате в съзнанието си. Това специалисти са го доказали, това не съм го измислила аз. Това, което наричате аура, при това плътна аура. Значи колкото човек е по-здрав, толкова повече аурата му е плътна. Това е около някъде 1,80 м. Затова когато ние се доближаваме един до друг, ние изведнъж или харесваме човека, или не го харесваме. Това е защото нашето съзнание го определя. Някой го нарича подсъзнание, друг го нарича интуиция. Няма значение как се нарича. Важна е нашата сетивност. И един факт, който трябва да знаете, който предполагам, че не го знаете. Това ми го даде моя учител по Фън Шуй, Кръстьо Минев. Междупрочем неговият син Златко Минев е номиниран за нобелов лауреат, но те 2002 г. заминаха за Америка, защото само там може Златко Минев да завърши и да го номинират за нобелов лауреат. Той тогава беше на Стамен Стаменов организацията, той беше му заместник. Той каза, че единствено българският народ… Защо ние се смятаме за толкова изключителни? Имаме основание. Ама в какво сме изключителни? В индивидуализма си. Единствено българите, които носят български ген последователно няколко поколения назад във времето, притежават екстраординарни способности в процентно отношение 30 пъти повече от другите народи. Значи на 100 човека българи 6 човека са с екстраординарни способности. На 1000 човека не-българи - 3 души. Значи умножете си и ще видите, че е 30 пъти. Така че да не се учудвате, който ходи на Запад, че околните не ви разбират. Вие отивате там с някаква специална енергия, обаче там миете, бършите, триете и слугувате на някоя такава… Да не казвам отрицателни неща… И се чудите защо вие там виждате всякакви неща, правите чудеса... Това са ми го казвали мои ученички, които са обиколили света. Една от тях, давам ви пример, работи слугува на някакъв банкер. Той отива при нея, покланя й се, целува й ръка, и казва, че той никога в живота си не би могъл да направи това, което тя прави, т.е. да обикаля света, да работи, да се грижи за деца... Пак казвам за социално-икономическото положение няма да говоря. Вие сте сигурно по-грамотни от мен.
Какво направих аз с този небесен кадастър? Тъй като аз действително от много години, от повече от 30 години, даже 40 мога да кажа, се интересувам от Изтока, понеже смятам, че истината не е една. Има западна истина, говоря ви в културен план, в ценностен план. Не говорим за научни истини, а говорим за ценности. Те са грубо казано разделени на две – т.нар. Изток и т.нар. Запад. Това е от много дълбока древност. Специално характерното за Япония и Китай… Япония не толкова, но Китай… Е, че те са култура, първо, изключително древна, и второ, имат една особеност - те се развиват имплозивно. Тоест те не се развиват за сметка на експанзии, на завладяване както англо-сакската култура, която се е развила изцяло за сметка на грабежи, кражби и убийства, и завладяване и колонизиране на нови земи. А точно обратното - Китай се развива на място. Това е и функция на тяхната култура и на тяхната организация. И тя представляваше за мен невероятен източник на нови знания. И понеже имах шанса да срещна различни учители, аз започнах да я изучавам още 75-та година. Тогава беше Япония. Имах една такава любов 15-годишна към Япония и от там естествено се прехвърлих към Китай. В Китай има едно изкуство, което е по-древно. Те имат нещо, върху което се гради цялата им култура. Това се казва Книга на промените, И Дзин, и идеята за петте стихии и осемте посоки. Фън Шуй го наричат. И затова ви казах защо „вятър и мъгла“. Защото един китаист ми преведе Фън Шуй като „вятър и вода, която се носи на облаци“. Вода, която се носи на облаци, е мъгла. И от там възникна моето предположение, че българите сме владеели това изкуство. Защо? Аз имам и други потвърждения и те се крият в нашите шевици, в нашите танци, и в начина по който сме организирали държавната си структура.
Междупрочем Русия, която сега всички западни манипулатори се опитват да ни откъснат от нея, е нашата най-голяма дъщеря. И цялата държавна структура… Говоря ви за царско време: пощенската система, данъчната система... Нищо, че руснаците не го признават официално - това е идеология, политика. Но фактите са налице и има учени, които го твърдят това и доказват. Всички те са построени на базата на българската култура - Волжска България. Те са няколко Българи: по Волга, България между Каспите… И това, което сега много го коментират, Хазария… А те го коментират, а всъщност в Хазария там също са живели българи. Само че техните владетели са приели юдаизма и от там се появява по-късно еврейска автономна република в Съветския съюз. И затова сега казват, че няма автентични евреи, има хазари. И го смятат като някаква обидност. Обратно пък Зеленски казва, че ще направи велика Хазария там.
Аз бях в Испания шест месеца на гости и ходих при баските. И на мен официално ми казаха, че баските в историята си изучават, че техният произход е български, а не грузински както твърдят грузинците. И продължаваме - ако вземете изкуствата за тъкачество, бродериите. В самата Русия в момента четири държави искат да се наричат България. Татарите, ако им кажеш, че са татари, ще се обидят. Те твърдят, че са булгари и това е също важно.
И аз така ви ги нахвърлям нещата… Пиша книга в момента. Надявам се до Нова Година да излезе. Там съм събрала огромен материал, който е свързан с културата и философията как се развивала през хилядолетията, не за векове говорим, за хилядолетия. И защо за Фън Шуй? Защото има една система, една структура, която се нарича „магически квадрат“. Аз този магически квадрат го приложих върху България и се оказа, че в исторически план… Значи имаме девет сектора, девет региона... Аз нарочно не донесох карта, малко да помислим да си го представяме. География всички сме учили.
България първо граничи със собствените си земи. Но това което е останало от България, е горе-долу почти ориентирано Север-Юг-Изток-Запад. Тоест като един правоъгълник. И когато направих тази мрежа, нещата много точно паснаха. Тоест имаме сектор на богатство. Това е един по-съвременен начин на тълкувание, не български, за китайски става въпрос. Имаме сектор на любовта и брака. Междупрочем целият този регион - от Дупница надолу към границата - е свързан със сектора на любовта, брака и майката. Имаме сектор на успеха… Ще ви кажа къде е секторът на богатството и къде ни отива богатството… Югоизточна България. Много малка част от Странджа, даже Ямбол не влиза там, надолу малко, даже и Хасково май не влиза… Една много малка територия… И за парадокс в момента там се правят изследвания успешни. Четири находища със злато са намерени, които отново ще бъдат източвани за чужди компании за нашите олигарси. Така че ето ви зоната на богатството. Ние, които можем тука, пенсионерите, не да си броим стотинките, като дойде числото на получаване на пенсия, а просто да си живеем живота, както си го живееха едно време немските и гръцките пенсионери.
Разделяйки така страната се оказа, че ако ние осъзнаем това и се заредим със самочувствие, с усещане… Ако работим в насоката, в която е съответния сектор, нещата ще стават много по-лесно. И веднага привеждам пример какво се случва в този регион.
Аз съм живяла тук една година, в Благоевград. Преподавах в Института за културно-просветни кадри. Една година им четях лекции по История на изкуствата. Това беше много отдавна, даже преди Военна академия. После бях екскурзовод в Рилски манастир и много обичам този град. Тук срещнах първата си голяма любов. Работех като журналист. Носех един огромен Uher и тичах из целия регион и правех записи. Даже веднъж ме наградиха. Аз бях такъв журналист спонтанен, много-много не ги знаех нещата. Но много съм обикаляла и много обичам този край. И трябва да ви кажа, че голямата болка, която произлиза за целия български народ, е разделянето на народа, който живее в този край. Тоест това че по-голяма част от българите са от другата страна на границата. В Гърция бях в едно градче, което е на 40 км от границата и където с огромни букви е написано отрицателен… такъв за българите… че българите са убийци и такива и такива… още от Втората световна война. И там моята домакиня българка, която ме покани да ѝ правя Фън Шуй на периптера, ми каза, че те много мразят българите. И това специално се формира и т.н. Няма да ви говоря, че цялата Северна Гърция е заселена с българи; че целият този регион това са българи и това е една огромна рана. Няма да говоря въобще по този въпрос. Само казвам, че точно в този край, в този регион, трябва да се формират основните ценности на Майката. А каква е основната ценност на Майката? Майката е изразът на Любовта. Тя е всъщност Любовта. Тя е тази любов, която е… Там не се задава въпрос защо майката обича децата си. Това е естествено състояние. Там такива въпроси при майката не се занимават.
Междупрочем, тъй като аз сега живея в едно село недалеч от Перник, по пътя за насам, и съм изследвала много кои племена са живели тук от тракийско време и т.н… Знаете, че Спартак смятат, че е от този регион. Знаете какво откриха на Хераклея Синтика. Това, което гърците направо се изядоха. Това ми го казаха местните, че този град е трябвало на гръцка територия, нали, според тях... Всъщност това е българска територия... Така че тук има изключително много… Историците го наричат „податки“, но на мен не ми харесва тази дума. Тук има изключително много показатели, които дават огромна възможност българите да си възстановим страната и самочувствието. Защото става въпрос за това да изправим гръбнак, да си вдигнем главите и да гледаме като господари в хубавия смисъл на тази дума. А още повече че този регион е част от, аз го наричам, майчиния диагонал: той започва от Шабла, минава през Дуранкулак културата и свършва в този регион. И всъщност това е… Нали минава през центъра на България... Това е линията, която е най-древна на територията на България. Вижте, древността на територията около т.нар. Дуранкулажка култура и тук свързано с древната история, нали… Прочутото македонско царство, което няма да коментираме по този въпрос. Езерата, тука вълшебните мистериозни езера. Легенди, песни за редица герои, вкл. Крали Марко, който не е Крали Марко, а тракийския Херос и т.н. Тоест ние имаме тук много сериозна база, ценностно-ориентационна база… Така както сложиха това голямото знаме… На Рожен ли беше… Тук може да се сложи един огромен видим или невидим паметник на любовта на Майката. Защото това би дало точно тази майчинска линия, която е от изключително значение. Който се занимава с история, знае как тука е имало отделно царство, Самуил и т.н. Но това означава, че тези корени трябва да бъдат поддържани живи.
Всъщност аз съм се подготвила и за града. Аз съм направила изчисления за различните квартали на града. Това го правя във всеки град. Правя такива изчисления за кварталите и казвам в кой квартал как се живее, защото аз работя и с календара.
Значи аз съм анализирала 11, те не са само квартали, а жилищни комплекси: 11 на брой, така ми подаде Google. Започнах със Струмско. Струмско то е малко встрани, близо до реката. Струмско значи е до Струма. Аз междупрочем също живея на Струма. Когато хората живеят близо до реката, има много подпочвени води и не е много подходящо за живот там. Там ми даде отрицателна енергия. Като казвам отрицателна, това не означава, че се отнася за всички къщи, но като цяло за квартала. Аз не мога за всяка къща да замеря, това е изключено. Но квартала ми даде с отрицателна енергия. Следващият квартал, който замерих Изгрев, ми даде положителна енергия. Квартал Ален Мак: по-скоро отрицателна, отколкото положителна. Характерно е, че по-високите места дадоха положителна енергия. Например жк. Бялата Висота ми даде положителна и жк. Орлова Чука също положителна. Докато жк. Еленово 1 и 2 беше по-скоро около нулата, т.е. нито положително, нито отрицателно. Пак казвам това е характеристиката, общият енергиен портрет на региона. Това например брокерите много биха се заинтересували и много биха се развълнували от тази информация. Квартал Грамада… Значи, два много силни квартала ми даде. Оказа се, че те са най-старинните. Това са кв. Грамада и кв. Баларбаши. Те ми дадоха даже два плюса, т.е. много силна енергия ми се подаде там. Така че който живее в тези квартали, може само да се радва, че хората, които са живели в тоя квартала… тъй като ми казаха, че са старинни много… са носили много хубава енергия. И когато се запознавах с това как е сформиран града, как е заселен, как е създаден, т.е. има пълно основание да се потвърди и от радиоестезичния анализ. И останаха два квартала: жк. Запад ми даде не пълен плюс, но 0.5, ако имаме някаква единица за отчитане. И кв. Освобождение ми даде минус. Не съм замерила Центъра, но махалото ми е долу, ще замеря.

Още мога много да ви говоря, но предпочитам да ми зададете въпроси, защото тогава ще се получи комуникация и общуването. А на финала какво искам да ви кажа… Смисълът на този небесен кадастър, който аз много подробно ще опиша в книгата си, е ние да възстановяваме общуването помежду си като цели региони и да изграждаме в себе си националната си гордост. Аз подчертавам национална и патриотична. Нищо по-добро няма от това. Ходя много и по села, и по малки градове. Това, което се случва на жълтите павета, няма нищо общо с интересите на българския народ. Категорична съм! Аз познавам много хора на тия жълти павета по силата на дългия си живот и по силата на средите, в които съм се движила. Така че никаква илюзия нямайте - българският народ е на правилна позиция. Това, което е вредно, грешно и объркано, се случва на жълтите павета. Енергията е турско гробище на жълтите павета… Нашият Парламент, е построен на турско гробище. Така са поне дали специалисти, че там така се намира.

Пак повтарям – общуване. Това е смисълът. Общуване - основата на изграждане на народ, на нация, и няма да ви говоря за успехите. Вие ги знаете - танци, хора, бродерии, фестивали като този. Зарината е България с такова нещо. Това е всъщност силата. Хората спонтанно тръгват, правят го стотици доброволци, ходят. Българите трябва да имат това високо самочувствие, което ние го носим… Дето викат български ген. Аз много не вярвам на тоя български ген, но българският ген е нашата гордост, че ние сме част от най-древния народ на Земята.

Искам да кажа за Американския университет. За съжаление, империята, която се опита да създаде Америка, и то именно чрез налагане на американската култура, не английската, американската култура и американския начин на живот и създаването на Щатите като обетована земя… Този проект в момента търпи тотален крах. И в този смисъл аз бих искала младите хора да ги насоча по-скоро да се обърнат вече с лице към българската култура и да използват някои техники и технологии, разработени в Щатите, защото Щатите… Това, което аз знам, изключителна добра технология имат за манипулиране на масите. Изключително добра технология имат за манипулиране на отделния човек и за внушаване на най-различни видове чувства, като се почне от краен страх и паника, та се стигне до крайно щастие. Тоест живееш само в един розов свят с розови понита. Тука ми хвалят, вчера съм слушала една девойка в Бургас, за Монтесори. Аз слагам един голям въпросителен срещу Монтесори. И много други неща. Не че е отрицателно, въпросителен. Българите имат невероятно добра система, супер система възпитателна и образователна. Това, което се направи последните 30 години, тази възпитателно-образователна система беше унищожена. Тестовата система out! Това е кошмар за развитието на интелекта на нашите деца! Децата спират да мислят. Те учат ги само да избират. Е, какво трябва да избират?! Дали този ще ми даде 10 евро или другия ще ми даде 12 евро? Какво трябва да избираме? Ние не сме кучета да избираме. Кучето на Павлов, да слюноотделяме. Ние трябва да мислим, да се правят връзки, синапси да има. Колкото повече връзки има… Това се отнася не само за децата, това се отнася за възрастните хора. Какво значи политика на това пенсионерите да бъдат организирано евтанизирани?! Има такива групи във Facebook - организирано евтанизиране. Значи аз съм „За“ да общуваме и да получаваме знания от други култури, но не за сметка на нашата. Ние сме много отворени към света. Три милиона българи в момента са по света. Отделно че имаме десетина огнища, които са с български произход, и хората го знаят това нещо. Те знаят, че са българи. Няма да говоря сега колко са много и къде точно се намират.
Просто местната общественост трябва да е наясно с плюсовете и минусите на една такава организация. Да, те дават много пари. Защо? Ама парите ли са тези, на които ние трябва да се кланяме?! Вижте докъде стигнаха китайците. За китайците Бога са парите и родителите. Значи почитание към предците. Техните храмове са свързани с почитане на предците. Но техният основен Бог в ежедневието са парите. И те също имат огромни проблеми. Не си мислете, че аз ги боготворя китайците. Аз просто съм взела от тях някои неща, които ми уйдисват на българския манталитет. Иначе аз… Например в моите коректори няма нищо китайско. Аз всичко китайско съм отхвърлила, говоря за предмети. Напротив, аз лансирам глаголицата, лансирам Орфей, лансирам шевиците. В момента даже долу съм направила едни малки Орфееви икони ги наричам, с шевици. Работя с тия неща… За мене всичко това, което аз получавам от целия тоя свят, то е само за да видя аз къде се намирам. Къде се намира нашата Българска култура - на върха се намира. На върха на Световната културна пирамида. И това обаче е гордост, но това е отговорност.

Въпрос за произхода на Китайската стена
Аз съм се запознавала подробно с това. Това, което те показват, да, те наистина са го направили, за да го показват на туристите. Истинската китайска стена е точно български строеж. Защо? Защото това са едни огромни… Това е набивана пръст… това са едни… както плетеницата… и там са едни много… която тя се сбива с времето и става като камък. Това са, вярно, мащабни неща, но това китайци само не мога да го направят. (бел.ред. Направили сме го ние, българите), защото ние сме северни съседи били. Това са от племената хуно, от племената юеджи. Има големи спорове, но там… това са много отдавна… Говорим преди 7-8 хил. години преселение, свързани с потопите. Имало е няколко големи потопа, не е един. В легендите е останала идеята за един потоп, но всъщност те са няколко потопа. И непрекъснато е вървяла такава… Тъй като основната цивилизация е била около Средиземноморието… Ами четете Веселина Вачкова, тя много точно говори за Дунавската цивилизация и т.н. При разбиването на Босфора започва една експанзия на изток, но тя не е еднократна. Това са периодически… Ами само си помислете за последните 30 години какво се случи. Каква миграция се получи. България си изсели половината - младите хора заминаха, родителите заминаха и ние се оголихме… 40% празен… И 5 американски бази. Аз не исках даже да споменавам думата колония, защото тука моята цел е да ви вдигам самочувствието, а не да ви го смачкам. То и без това достатъчно ни мачкат от сутрин до вечер. Не гледайте телевизия! Не слушайте радио!

Аз живея в село. Пътувам постоянно и слушам хората какво си говорят. Въобще не им дреме на черупката, въобще нищо не им дреме. Нисък поклон по посока на англо-сакската култура, великолепно работят. Ами дай да се научим от тях. Как те ни манипулират нас. Ние какво, не можем да им върнем тая манипулация ли?

Въпрос от публиката: Бихте ли споделили още няколко изречения за работата Ви по кадастъра?
Мога да споделя, че действията започнахме на 9 февруари т.г. в Казанлък и в Стара Загора. И аз винаги следя. Аз освен че се занимавам с наука, се занимавам и с такива езотерични практики или „около научни“ практики… да не ги наричам с друго име. Аз наблюдавах как започна процеса, т.е. първата среща в Казанлък беше гаф, въпреки че залата беше на Чинтулов. Дойдоха няколко приятели, имаше към 20 на човека, тъй като аз тогава обявих, че ще говорим и за проблемите на розопроизводителите, понеже ни унищожават розопроизводството… поредното унищожение… Тоест французите, благодарение на тази, която сега ще се прави на някакъв министър-председател и на мъжа й… Те там с връзки, с контакти, както унищожиха животните в Странджа, така иска да унищожат и розите. Да не се отглеждат рози, да не се изкупува нашето масло - било фалшиво, било отровно. И аз ги съединих тези две неща, за да дойдат хора. И темата изцяло мина на тема розопроизводители, тъй като е много болезнен проблем. А самото понятие и самата моя идея за небесния кадастър, тя не е някаква готова концепция. Моята философия за живота е, че такива като мен, които са живели все в книги и сред книги, те могат да създават всякакви концепции. Обаче ако няма отдолу база и хората не се вълнуват от това нещо, те си остават imagination… Те си остават в сферата на фантазиите на някой си. Което няма лошо: колкото повече има идеи, толкова по-хубаво. Но понеже аз съм на много години, нямам много време да си играя с фантазии, аз създадох идеята за структура такава, която е на базата на древни знания, чисто от гледна точка на посоките. Защото всяка посока от осемте посоки си има своето значение. Аз мога да ви ги кажа коя посока какво значение има, в кой регион на България е. Но аз разчитам на творчеството на хората. Като се изправя и говоря и така ми връщат с въпроси, това означава, че те са осмислили донякъде това, което съм казала.

Значи вашият (бел.ред. – Благоевградския) регион е свързан с Любовта и с Майката. София е в най-тежкият регион. Тя е свързана със залеза и смъртта. София трябва да се махне. София трябва да остане духовно-културна столица, ако искаме въобще българите да оцелеем като държава. Трябва да се създаде нова столица в центъра на България. Даже има хора, които са купили 100 дка земя някъде към Средна Гора и предлагат там да се построи новата столица. Междупрочем за да се намали чиновническият апарат, който е към 350 хил., и който е основно разходно перо в нашия бюджет, така се прави. Така направиха, мисля, че и Казахстан. Смениха си столицата, построиха съвсем нова столица. Те вярно имат много нефт, но ние пък имаме много злато.

След това много сложен е Северозападният район. Те не случайно му викат „северозападнал“, но това е районът на Бащите. Вижте как са подредени, тая линия. Районът на Бащата, районът на този, който управлява, защитава страната, защитава мястото. За съжаление, като следя и в исторически план, винаги този район е стоял малко встрани. И винаги той е бил първа плячка на всички тези походи кръстоносни. Всякакви други походи за завладяване първо минават от там и обират всичко. Аз понеже съм от този край и мога да ви съобщя много история. Аз съм от Кнежа и Бяла Слатина.
Следващият район, който е много интересен, и исторически това се доказва, това е Русе, Велико Търново, Ловеч, без Габрово. Това е районът на проектирането на интуицията и на връзката с идеите. И действително Русе, и въобще всичко, което е дошло по Дунава, носи в себе си... Пак ви казвам, аз не съм против западната култура. Аз съм продукт на тази култура. Ние всички сме обучавани и сме свързани с нея. И не говорим за сегашното състояние… Естествено че аз съм за излизане от Европейския съюз и изгонване на НАТО. Аз съм категорична! И аз знам, че имаме потенциала, както сме го имали между двете Световни войни, да се вдигнем на крака и ще ви кажа какво са направили българите тогава. Бедните нещастни утрепани българи между двете Световни войни… Но нека да свърша със секторите. Значи това е Русенски регион свързан с проектиране. И междупрочем спомнете си 88-ма година кои излязоха на Дунав мост - най-напред Русе.

Североизточният район, Добруджа, - това е регионът на Мъдростта, т.е. това е нашият диагонал. Там е мъдростта, там е знанието, там е информацията. И по някакво случайно стечение на обстоятелствата там най-древните поселения са намерени. На 100 км навътре в Черно море има доказателства, че там има населени места... Варна отчасти, не цялата… Това, което е Източна Стара Планина и Бургас, те влизат в региона на новото начало. И ако ви прави впечатление в исторически план нашите градове по Черноморието те са винаги свързани и със средиземноморската култура, поради това че са били колонии, създавани от различни траки. Защото те траки са живели на територията на Гърция… Аз въобще не знам откъде се появи тая идея за гърците. Аз живях и в Атина един месец. Гледах им танците, гледах им носиите - ми това всичко е българско, тракийско. Къде ми говорят за някаква уникална гръцка култура!

И остана Югоизточна България – богатство, благоденствие. Най-закъсалият район, най-изоставеният. Палят го, жънат гората, унищожават всичко там. Смолян и Кърджали е регионът на успеха и на реализацията. И така се затвори цикълът.
И Центърът естествено, Пловдив влиза в центъра. Казанлък, Стара Загора, Габрово. И затова предлагам столицата да е на тази територия.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12