Търси

Изворът на Парацелз блика и до днес своята Жива Вода (СНИМКИ+ВИДЕО)

Още по темата ...
Парацелз

Парацелз: Земно безсмъртие е невъзможно. Безсмъртие има само извън времето

Виж повече
Формулата е енергиен ключ

Формулата е енергиен Ключ, докато молитвата е енергиен Път

Виж повече
Здравей Здраве - Бургас 2023

Здравей Здраве - Бургас 2023 ви очаква с любими лектори и разнообразие от теми за здравето (ПРОГРАМА)

Виж повече
24.08.2023 г.
4875
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Ще посветим тази кратка статия на Парацелз и целебният извор, който продължава да извира своята "пламтяща" вода, някъде там, в едно швейцарско градче, похлупено днес от тежката пелена на астралната мъгла. И един особен белег потвърждава това - изворът е почти забравен, хора при него няма, тъй като преди няколко години т.нар.Световна здравна организация (СЗО) го е определила като опасен за здравето, поради особената структура на водата, която съдържа известно минимално количество манган и арсен. Именно тайната на целебната сила се крие в смесицата от вода + естествени природни вещества, които в малки дози провокират самоизцеление в организма. Изворът сам по себе си продължава да извира вече над 3400 години, като израз на милостта Божия. А самият Парацелз, като ученик от древността на Хермес Трисмегист, не го открива случайно...(но за това ще говорим в друга статия)

През XV-и век, докато Парацелз пътува из Европа, той посещава районът на днешния Сейнт Мориц, Швейцария и открива извора. След изследвания, той установява (спомня си), че водата от този извор има лечебни качества и я препоръчва за различни болести. С времето, благодарение на препоръките и изследванията на Парацелз, изворът става известен и привлича хора от различни части на Европа, търсещи лечение.Самата вода от изворът, който продължава да блика и днес, на вкус е ...много странна. При отпиване на една глътка, изпитваш чувството, че си отпил "огнен пламък" или "огнена вода", а някои хора описват изживяното като придават причината на това усещане поради това, че водата в извора на Парацелз е естествено газирана. Тази вода, понякога описвана като "жива вода", е богата на минерални соли и естествен въглероден диоксид, а самият Парацелз е призовавал малките глътки или допирът с тази вода да бъдат придружени със силни молитви към Бога.Елеазар Хараш дава следното описание на Парацелз:
Парацелз е особена смес от качества, дори и противоречащи си, но това е прекрасно! В него има почти всичко: мисъл, фантазия, въображение, магия, химия, алхимия, астрология, окултизъм, Мъдрост и Мистика... Това е така, защото това велико същество е искало да обхване всичко: и този свят, и онзи свят, и отвъд двата свята – това е чуден възход, особена оригиналност, това е странен търсач, влюбен в своето търсене. Поклон!В основата на тази графика на Парацелз стои следната негова мисъл, изписана както изглежда, на латински. Парацелз е известен със своите езотерични и алхимични текстове, което може да прави някои от неговите изрази трудни за тълкуване:

"Hic est cuj magni misteria cognita mundi - Et dare qui potuit de falis arte salem"

"Тук е този, който познава тайните на големия свят - И който би могъл да даде сол от изкуството на есента."

* виж в лекциите на Учителя за Солта на Живота

"Парацелз е човек на пламъка, носещ в себе си тайна логика. Той е още апостол, лунатик, летящ – човек с необикновени качества и дълбок опит. Парацелз не признава титли, красноречие, лекари самохвалци – за него мярката е чистият и мъдър опит. От него се страхуват и го почитат. Той казва: Аз съм новото, аз съм Истината, аз съм новата медицина! За лекарите казва: Вашата наука е без Бог и затова тя е змийска отрова. Парацелз казва: Изкуството да се лекува не зависи от вашите дипломи и знания, това изкуство е дар от Бога. Истинската медицина е професия на Тайноизбраните.", споделя още Елеазар Хараш за Парацелз из книгата "Окултна медицина" и добавя:

Парацелз е имал благоговеен трепет пред Тайната на живота. Той усещал, че истинския Целител е Тайнознаещо и Всемъдро Същество със скрит опит. Той се молил на Бога и търсел от Него Тайно знание и дълбок потаен опит.
Парацелз е стар търсач на Невъзможното и е получавал от Него понякога свръхестествена сила.Избрани мисли от Парацелз:
 • Истинският лекар завръща живота на болния към Бога, а после към здравето.
 • Това, което лекува нещата, е есенцията. Есенцията е Петият елемент – сърцевината.
 • Есенцията е дар от духовното цар­ство.
 • Есенцията е наситеност.
 • Есенцията е концентрат на тънката сила.
 • Тази есенция е Древната манна – храна от ефир.
 • Петият елемент или есенцията е Бащата, Отеца на елементите.
 • Лекарство е само Бог, защото, Той е есенциалната сила – най-вътрешната сила.
 • Тежката болест е тежка присъда и голямо благословение.
 • Бог е лекарството – ефирът, който прониква отвътре и оживотворява. Той единствен е оживотворяващата сила.
 • Болестта е светилище, в което Бог се ражда и съгражда себе си.
 • В болестите се заражда тайната на здравето.
 • Лекарят трябва да има разбиране не от този свят, а от Бога.
 • Моли се усърдно Бог да те учи как да лекуваш.
 • Всичко винаги е в Ръцете на Бога, а не на лекаря.
 • Истинският лекар е Невидим дори и когато е явен.
 • Постепенният път към оздравяването е невероятен дар.
 • Истинският лекар има свръхестествено възприятие.
 • Всяко истинско лечение е умение само на Бога.
 • Бог е Могъщата Ръка, която движи всичко, а ние трябва да се молим Неговата Милост да ни докосне.

Препоръчани книги:

Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12