Търси

Избраните носят новите идеи, но са скромни, тихи. Избраните носят идеи на Бога

Още по темата ...
Елеазар

Елеазар: Учителят е Древно безмълвие, Древна мистерия. Това е слизане, явяване, няма раждане (ВИДЕО)

Виж повече
Бога

Бог е навсякъде, но само в Абсолютно разумния свят. В неразумния - присъства само със Силата Си

Виж повече
Абсолютът

Елеазар: Абсолютът пребивава в неведома, безименна висота. Тук става въпрос за 13-то измерение (+ВИДЕО за Старците)

Виж повече
15.07.2021 г.
10344
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учителят казва: Има една космическа история на невидимия свят. Вие сте били деца на лемурийската раса, после на атлантската, сега на бялата и още не сте поумнели. Падението на човека е станало при надмощие на черната ложа над бялата ложа. Това е предизвикало космическа и нравствена катастрофа, вследствие на което съзнанието е потъмняло. В миналото черната ложа, черното братство е победило бялата ложа и това е наречено „падението на човечеството”. Сега се води една космическа война, в която човечеството ще бъде извадено постепенно от невежеството.

Къде се води тази война? В ума и в сърцето на човека. Не е някъде навън – вътре в ума и в сърцето на човека. Ще обясня: във вид на мисли, чувства, желания, представи. Ако не може злото да ви покори с някаква мисъл, с някакви представи, с някакви кошмари... Но вие трябва да вървите в обратната посока, за да станете... Трябва да бъдете още по-упорити, още по-постоянни в доброто и т.н.

Падението на човечеството е станало чрез насилие, внушение, обсебване.

Пространството, през което нашата земя минава, казва Учителят, е пълна с остатъци от развалени светове. Значи това цяло пространство, става въпрос и за Слънчевата система – остатъци от развалени светове. Това са развалени светове още от преди милиони години, още когато Слънчевата система е попаднала в такова поле, на големи развалини.

Потъването в гъстата материя е движение на черната ложа, чрез която вихърът на Духа е потънал в земното. То се нарича инволюция или завитие. Вместо „развитие”, Учителят използва тази стара дума – „завитие”. Издигането към ефирните области, към финото състояние – това е движение на бялата ложа, то е развитие, при което светлината, яснотата на съзнанието и топлината се увеличават, т.е. изобилието на живота нараства.

Старото човечество е дете на черната ложа, на егоизма, на Сатана. То е като плевели сред житото. Спасението е в избраните. Те носят новите идеи, но са скромни, тихи. Който парадира, че е такъв или онакъв, той не е от избраните. Избраните носят идеи на Бога. Енергията на избраните идва от дълбоките полета на пространството, където живеят мощните Същества на светлината.

Змията е символ на светската мъдрост, която ще изчезне. Който не знае как да подчини змията на себе си, се натъква на големи бедствия; който може да я подчини да му служи, той придобива голямо богатство.

След грехопадението Адам обърна погледа си навън и позна страданието, немощта и невежеството. Само Божественият елемент се справя с мрачните глъбини в човека. При грехопадението човекът е изгубил същественото – Любовта и е започнал да говори на друг език, човешки, езикът на знанието. Но грехопадението става още по-голямо, когато любовта към Бога не е главната цел на живота.Змията е получила сила да внуши страх в Адам и Ева от Безграничното.

Грехопадението е необходимост за узряването на човека, за да се подготви той и да може да понесе Безкрая.
Грехопадението е слизане на Бога долу, в тежките условия, да учи хората и да ги подготви за вечните закони на Любовта, Мъдростта и Истината. Тежките условия са за израстване на духовното, на вътрешната същност в човека.


Из лекция на ЕЛеазар Хараш изнесена през 2011-а година.
 

Спонсори на Портал 12