Търси

Зор Алеф: Животът е невъзможен както без Диханието, така и без Любовта. Любовта е Диханието на Живота (ВИДЕО)

Още по темата ...

Зор Алеф - Древно-Египетската Мъдрост и наследството до днес (ИНТЕРВЮ)

Виж повече

Зор Алеф: Нужно е разширение на съзнанието. Там, където има Промяна - има Живот (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
бял гълъб

Брат Михаил - Омраам: Само идеята за Братство може да донесе реален мир в Света

Виж повече
11.05.2022 г.
3059
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Приятели на Портал12, споделяме с вас няколко кратки акцента от най-новото интервю със Зор Алеф. Очаквайте след няколко дни пълният текст от видеото:
-
 • Животът е невъзможен както без Диханието, така и без Любовта. Любовта е Диханието на Живота.
 • Когато Словата ни започват да бъдат преносители на повече Светлина, започват да бъдат стоплящи.
 • Когато думите са огряващи и проясняващи ума - спомагат за разрешаване на противоречия. Тогава думата се усеща като живо трептение, което преминава през нас, и ние усещаме, че това което говорим притежава естествен вкус на Истината.
 • В състояние, в което Духът директно въздейства на Душата, много често говорът потича от мъдростта на ума без да се замисляме. В такъв случай генерираният Поток от Знание и Слово идва от по-висшите сфери на Прякото познание на Духа, а не от дълбочината на анализиращият и концептуален ум.
 • Едно от най-естествените начини за взаимодействие с детската Душа, това е приказката и интонацията.
 • Този плътен материален свят, който забулва човека и го отделя от Божествената Реалност - същият този плътен свят, той служи за Пробуждане!
 • Задачата на тези пречки, прегради между човека и Висшата Реалност, е всъщност да се генерира определена Свободна Воля - Могъщ Порив към преодоляване на бариерите и пречките.
 • Само преодолявайки бариерите и пречките на физическият свят, Душата достига до реализационната си власт. Генерира  реализационната си власт - да преодолява, да твори, да преобразява, да променя реалността. Ето това е важното!
 • Когато човекът започва да се променя, по естествен начин се променя Речта му.
 • Човек е нужно да се научи да бъде безстрастен спрямо нехармоничните прояви - вербални и невербални, на хората.
 • Недоверието към Промяната и към възможностите на промяната не ни прави нито по-мъдри, нито ни помага да се променим сами. А промяната е Тържествуващият Закон на Живота. Там, където има промяна има Живот.
 • Нужно ни е разширение на съзнанието. Нужно ни е допускане на нови възгледи и представи. Нужни са ни големи въпроси. Нужни са ни Слова, Мисли и Намерения, които ни променят.
Зор Алеф
Зор Алеф
Зор Алеф (мистично име на Анатолий Александрович Руденко–Зор) е роден през 1976 г. в Москва в семейството на руския поет Александър Руденко и известната българска целителка Иванка.
Ранното си детство прекарва в старопланинското село Раковица в дома на прабаба си Мара, знахарка и лечителка.

От 14-годишна възраст се занимава с целителска и духовна практика. На 16 години издава на руски и на български езици своята първа книга "Кръстът на посветения", подписана с името Зор Алеф. За кратко време става известен като духовен учител, автор на мистични научно-популярни трудове и целител.

През 2000 г. Зор Алеф създава Школата на Единното учение (на основата на eзотерична школа "Зор", съществуваща от 1992 г.). Под негово ръководство работят отделения на Школата в Русия, България, Башкирия, Казахстан, Беларус, Кипър и Финландия.
 

По определение на Зор Алеф "целта на Единното учение е възсъединение на човечеството в Истината, братската любов и закона на земното битие".


Школата представлява стройна система за обучение и развитие на личността, даваща:
*ясна представа за картината на света,
*ключове за овладяване на силите на своята душа,
*инструменти за състрадателна помощ на ближния.
Школата допуска различни форми и степени на проникване на устремилия се към Духовното Знание, представляващо само по себе си духовно-философски синтез на множество автентични мистични традиции.Спонсори на Портал 12