Търси

Земната ос се е изместила спрямо орбитата около Слънцето. Сезоните изостават

Още по темата ...
Шуманов резонанс

Феноменалният Шуманов резонанс над 72 часа е повлиян от вълни идващи от Слънцето и Дълбокия Космос

Виж повече
душите

Учителя: Пазете душите си! Не си правете илюзии, защото сте в 11-ия час!

Виж повече
Квантов преход

Лияна Фероли: Магнитните полюси на земята ще се сменят и ще започне същинският Квантов преход (2025 - 2035)

Виж повече
Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?

Какво ще стане ако се обърнат магнитните полюси на Земята?

Виж повече
19.10.2023 г.
9013
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Прави ли ви впечатление, че пролетта и лятото започнаха по-късно с около един месец, а сега и есента закъснява с около 1 месец? Не говорим за глобално затопляне, защото паралелно се наблюдават съвсем други процеси. И тези процеси са много дълбоки. Те са свързани с кармата, която се разплаща на Земята, а най-далечните причини са скрити още в Атлантида, когато пратуранците изкривяват земната ос (което е свързано и с изместване на позицията на сърцето в ляво).

Пратуранците са били раса, изоставила всичко естествено. Това е раса, която е станала чрезмерно алчна за всичко. (подобно на днешната западна(ла) цивилизация). Огромната алчност на тяхното астрално тяло отпреди се е смесила с физическото тяло и така се явила алчност на все по-високи степени до безумие. Цялата тема за техния силов кристал и изместването на земната ос в древността вижте тук.

Изместване на земната ос спрямо орбитата на Слънцето (2023):

Щом сезоните на Земята се сменят по-късно, това означава, че има промяна в обиколното движение на Земята или в наклонът на земната ос спрямо орбиталните съотношения със Слънцето. Една от възможностите е, че Земята е изместена по-далеч от Слънцето или че нейната орбита е станала по-овална. Това ще удължи обиколката на Земята около Слънцето и съответно ще има промяна във времетраенето на сезоните.

Наклонът на земната ос определя сезоните. Ако той се промени, това води до промяна в продължителността и интензивността на сезоните. Например, ако оста се изправи (сближава се към вертикално положение спрямо орбитата), сезоните ще станат по-слабо изразени или изобщо може да изчезнат.

Гравитационните взаимодействия с други небесни тела, като Луната или планети в Слънчевата система, може да предизвикат също промени в орбитата или въртенето на Земята спрямо земната ос.

Изместването на земната ос през последните месеци с около 0.8 градуса (оста плавно се изправя - уравоновесява - т.е., поправя се грешката от Атлантида) не променя физическото положение на континентите на Земята, като гледани например от Луната или от друг небесен обект. Изместването на земната ос води до промени в разпределението на слънчевата светлина и топлина по различни региони през годината, което влияе на климата и сезоните, но не променя географията на планетата.

Как да проверите дали земната ос се е изместила?
Преместването на Земната ос може да промени точката на изгрев и залез на Слънцето за дадено място. За България най-лесният метод за проверка е чрез древните тракийски светилища по време на зимното или пролетното равноденствие.При изправянето на земната ос с 0.8 градуса, това води до промени в равновесието на слънчевата светлина, която достига до различните части на Земята. Въпреки че 0.8 градуса може да звучи като малка промяна, трябва да се помни, че дори незначителни промени в наклонът на оста могат да доведат до съществени последствия за климата. Ето няколко потенциални последствия:

Сезонни Промени:
Умерените зони, или страните в географските ширини на Европа, може да забележат промяна в продължителността и интензитета на 4-те сезона. По-малкият наклон може да означава по-кратко и по-леко лято и зима, тъй като разликата между летните и зимните месеци става по-малка.

Полярните Зони:
Повече светлина ще достига до полярните региони през летните месеци, което може да ускори топенето на ледовете. През зимата, обаче, полярните области може да изпитат дори по-дълги и по-тъмни нощи.

Тропиците:
Тропическите региони може да не изпитат значителна промяна в дължината на деня, но общо взето температурите може да станат малко по-стабилни, тъй като разликата между деня и нощта става по-малка.

Океански Течения:
Промените в температурните разлики между тропиците и полярните региони може да повлияят на океанските течения. Това, от своя страна, може да промени климата в много области, тъй като океанските течения играят ключова роля за разпределението на топлината по Земята.

Морски Нива:
Ако топенето на полярните ледове се ускори, това може да доведе до повишаване на морското равнище, което ще засегне крайбрежните области и може да доведе до катаклизми в крайбрежията ( напр. Англия, Швеция, Дания, Франция и др.)

 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12