Търси

За какво загатват мистичните символи - Орелът и Совата?

Още по темата ...
Дамян Попхристов

Проф.Дамян Попхристов: Промените ще бъдат мащабни и всеобхватни и ще станат изведнъж (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
закони на Любовта

Вижте 24 от Великите закони на Любовта (+ВИДЕО за Любовта и осъзнаването)

Виж повече
славянството

Елеазар Хараш: Шестата културна епоха ще се зароди в славянството ❤️ (из Книга на вътрешните тайни и Откровенията на Йоан)

Виж повече
24.03.2022 г.
5185
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес ще споделим с вас някои избрани мисли из словото на Учителя Беинса Дуно, Елеазар Хараш и други Извори на мъдростта, по темата за символите - Орел и Сова

Започваме с Орела:

"Като прочетете „Откровението“, ще видите, че Господ вика всички орли и им казва: „Елате, вие малки, да си вземете своя дял, елате да се наситите от плътта на юнаци, войводи – все велики хора“."
Учителя Беинса Дуно

"И ако трябва да бъдете орли, бъдете орли на Любовта, орли на Мъдростта, орли на Истината, орли на Правдата, орли на Добродетелта. Това значи да се кръстите от Дух Свети, да се кръстите в Истината."
Учителя Беинса Дуно

"Орелът е символ на висшия полет на Духа. В Евангелието на Йоан е изразен висшият полет на Духа."
Боян Боев, из записки по Учителя Беинса Дуно

"След грехопадението на човека, Орелът бил изместен от Скорпиона, който символизира падналия Орел. Скорпионът трябва да стане отново едновременно и Орел, и Гълъб. Целият процес на повдигането на сексуалната енергия се крие в това."
Брат Михаил - Омраам

"В толтекската традиция Бог се нарича Орел, което означава най-чистият Дух. Наричат го още Вечно Извисеният. Думата “орел” произлиза от древните толтеки. В древността е нямало начин да се изрази Неизразимото, Нищото, и тогава е било наречено с две думи - Духът или Орелът. Тук само ще ви загатна, че само в Нищото, според учението на древните толтеки за Орела, човек може да бъде истинен. Там няма никакво его, никаква капчица, никаква частица его - единственото място, където човек може да бъде истинен, а това означава дълбок. Орелът, това е постижението на свободата. Това означава, че свободата е последствие, последствие на Нищото. Нищото има и друг превод, което означава абсолютната чистота. Тя също дава свобода. Орелът е най-големият враг на страха, защото в Нищото страхът е без име."
Елеазар Хараш

"Според един атлантски жрец, казва се Ор Азама, велик атлантски жрец, казва така: Мъдростта идва от ядрото на Истината, от ядрото на Тишината. Именно от там е произлязла тайната на Орела. Орелът означава висшата пробудена същност. Това е Бог в човека, това е тяхното название за Бог, те Го наричат Орела."
Елеазар Хараш

"Орелът е мощно същество, което владее своя полет, своята устременост. Дори той се опиянява от своя полет и от своя устрем. Устремът му е опиянение. Макар че е изпуснал Любовта, той владее духовни неща – сила, концентрация, изненада."
Елеазар Хараш

"Орелът – това е изначалният стремеж да се проникне в неизбродимото, в Пустотата, но не му било позволено, има дълбока причина. Тази царственост, която я има в орела, е послание от изначалната сила и енергия; Енергията на орела е станала хищна, защото не е била приета от Божията Изначалност."
Елеазар Хараш

"В едно от преданията на богомилите се казва: Човекът е орел, който е изгорил своите крила. Който изостави чашата на страданията, той напуска тайната и неговият път се обезсмисля. Това важи за този свят, защото има други светове, в които не е необходимо да страдаш, за да разбереш мъдростта на Бога."
Елеазар Хараш

"Орелът и совата не дават сила на Шамана, те са само пратеници, които носят посланието на Духа на нощта."
Елеазар Хараш

Продължаваме със Совата:"...ако някой друг би могъл да разбере тези знаци - това вече говори за наличие на култура. Представете си, ако орелът би бил много разумно животно и ако би могъл да направи статуя на совата - би му се наложило да я направи от въздух (от Нищо). Там не би имало нищо, което би могло да се оглежда."
Рудолф Щайнер

"Ангелите казват, че е по-лесно да превърнеш совата в гълъб или бухала в райска птица, отколкото адски дух в небесен ангел. След смъртта ничий живот не може да бъде променен по никакъв начин; злият живот не може да се пренапише като добър или адският — като ангелски, понеже всеки един дух, от главата до петите, е такъв, каквато е неговата любов, а следователно и неговият живот."
Емануел Сведенборг

Совата за индианците означава - пророческа сила, а също и защита. Вплетените в косата пера от сова - имат защитна функция.

Совата долита до теб, за да ти каже да пазиш Тайни, които не са достъпни до другите, совата те зарежда с пророчески Дух. Совата идва до теб, за да ти напомни че трябва да не изпитваш страх от тъмнината..., да натрупваш сили, с които да пронижеш Мрака. Совата вижда триизмерно, което значи, че ти трябва да виждаш нещата от гледна точка на Любовта, Мъдростта и Истината.

...очаквайте продължение...
 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 

Спонсори на Портал 12