Търси

Защо по време на кризи е много важно да не се гледат и слушат конвенционални медии?

Още по темата ...
колективни молитви

Призив за колективни молитви до 3-и Март 2022

Виж повече
Учителя

Учителя: Страхът е дяволска работа, едно отрицание, чрез което лъжата се възпроизвежда

Виж повече
Лили Димкова

Лили Димкова: В Душата ми има толкова мир и спокойствие. Искрено Благодаря на Бога! (ИНТЕРВЮ+АУДИО)

Виж повече
28.02.2022 г.
3871
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Защо по време на кризи (а и по принцип) е много важно да не се гледат и слушат конвенционални медии? Това е един съвсем простичък въпрос, който обаче за съжаление остава неразбран, а важността му неоценена и хората се самовъвличат в тежка карма.

Когато мас-медиите със своите репортажи, новини и драматчни отразявания насочват вълните на милиони и милиарди мозъци в една посока, самите мозъци генерират така наречената видимост (realnost) в света. Най-пресен пример за това е т.нар. ковид пандемия, при която всички медии под синхрон и контрол отразяваха в продължение на 2 години разпространението на заразата, броят заразени, починали и т.н. Ангажирайки милиони и милиарди съзнания в тази посока, те укрепваха съществуването на нещо, което иначе не е реално само по себе си и така го създаваха - от квантово - на материално ниво. В момента, в който мозъците насочиха групавата си енергия в друга посока, вируса изчезна буквално.

По същия начин сега, медиите насаждат страх, омраза, манипулации и агресия по темата с войната в Украйна, като всеки, който се самопревръща в приемник на тази информация става съучастник на всичко, което се случва, защото го подкрепя с вълните на своя мозък. Така материалната "реалност" се подчинява на принципа на мисловното излъчване.

От изключителна важност е да се спазва хигиена по отношение на информацията, която приемаме, защото както знаем от много примери през годините до днес - често нещата изглеждат по един начин, но реално са съвсем други. Това е пряко свързано и с доверието в Бога, а не вярата...която подобно на надеждата и мечтите е нещо остаряло и не помага. Ние можем да подхранваме неизменността на доверието си чрез постоянен молитвен дух и поддържането на мисли само за благоприятен развой на събитията.

Да преодолеем навиците и зависимостите в себе си, означава една голяма тежест да отпадне от нас. Миналото и бъдещето не съществуват. Защо? Защото миналото е колекция от спомени, няма значение дали са хубави или лоши, а бъдещето е твоето въображение. Докато Реалността се намира в твоя Чист Дух и в твоята Висша Душа.

Ето защо пробуденият не се стреми към съхранение на своя живот, а към себепознание. Това означава следното: не превръщай своя живот в минало или в бъдеще, нито в борба за оцеляване, а в борба за себепознание.

В тази връзка Елеазар Хараш казва: "Не питай как да се спася от страданието, а осъзнай, че ти си творец на твоите страдания, на своя ад. Осъзнай своята отговорност.

Но щом не искаш да осъзнаеш своята отговорност, тогава съдбата ще бъде твоят господар. Това означава, че Божията воля ще направи съдбата силна да те управлява. Тогава какво ще направиш? Ще спориш със съдбата или с Божията воля? Тя е толкова могъща, че не може да се спори.

Да познаеш себе си, означава да се познаеш такъв, какъвто си бил преди външната история на света, такъв, какъвто си бил извън времената, какъвто си сега и какъвто ще бъдеш в края на времената. Това себепознание се осъществява само вътре в Бога, т.е. дълбоко вътре в нас."

 

Спонсори на Портал 12