Търси

Защо връзката с природата става все по-голяма необходимост за един осъзнат живот?

Още по темата ...

Родово имение Изворче: Близо до природата се учим на търпение, смирение и всеотдайност

Виж повече
дъга

Васил Канисков: Седемте цвята на дъгата ни показват как да живеем в синхрон с Природата

Виж повече
Енергията на дърветата

Петър Димков: Неплодните дървета предоставят цялата си енергия на нуждаещия се човек

Виж повече
Първа пролет

Пролетта вдъхновява човешката Душа и събужда енергията в нас

Виж повече
06.06.2021 г.
3884
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Когато усетим топлината на слънцето, птичките, аромата на цъфнали цветя  в душата ни се заражда порив да сме по-близо до природата. Бягството от града има различни причини. Някои се нуждаят от работа със земята, други желаят да са близо до поточе, а трети да слушат морето и да почувстват пясъка под краката си. Всички обаче подсъзнателно ги свързва едно - да възстановят силите си от градския живот. 

За една година градският човек се износва и той има нужда отново да “зареди батериите” 


С какво се отличава животът на градския жител и защо се стреми към природата?

Всичко са енергийни връзки, присъщи на обществото. Животът в града не е отровен само от замърсяването на въздуха и водата, трафикът, шума, излъчвания от мобилни клетки. Градовете са пренаселяни от енергийни връзки и градският човек няма около себе си енергийно чисто пространство. Всеки се нуждае от пространство за живот, чиито граници да не деформират неговото биополе. Животът в недостатъчно пространство осакатява човека и обезобразява неговото ефирно и астрално тяло.

Стремежът за пространство в градската среда създава т.нар хоризонтални връзки и хората работят и живеят в многоетажни сгради. Това прекъсва връзката на прякото енергийно захранване от Земята и възможността за естествено възстановяване на силите.

Затова и хората търсят “спасение” и начин на зареждане в залите за фитнес, йога, медитация, Спа центрове, но всички те не могат да заместят нуждата от естествено енергийно зареждане.

Далеч от тълпата, слушайки шумоленето на дърветата, плясъка на водата, пеенето на птичките, човек веднага усеща спокойствие и душата му се изпълва със сили. Това е така, защото енергообмяната с природата е хармонична, не е изкривена от негативна информация и чужди въздействия. След като си  починете сред природата, на село зареждайки се с енергия и здраве, добро настроение и бодрост, вие се връщате в града. Ден-два и всичко тръгва по-старому, всичко сякаш се изпарява. Едно е ясно - не сте го получили вие. Околните са го изтеглили към себе си. Разграбили са го.

В градската среда човек трудно запазва целостта си, тъй като около него е пълно с парчета от различни странични програми на съзнанията на хората около него. Те въздействат на съзнанието на човека и дори оформят енергийно информационни същности, представляващи енергийни паразити, живеещи за сметка на обществото. Това налага и впрягане на всички вътрешни сили за защита и поддържане на енергийния баланс.


Именно затова е важно да осъзнаем, че в днешно време - връзката с природата става все по-голяма необходимост и неизменна част от един осъзнат живот. Затова и в поредица материали ще говорим за силата на билките и как да ги използваме като лек, зеленчуците от собствената градина като енергийна защита, която може да създаваме, как да открием или съддадем енергийното място на къщата..Защото няма по-лечебно и обновяващо нещо от ежедневната, премерена работа в градината и двора. Самият контакт, който осъществявате с пръста, докато засаждате дадено растение, укрепва духа и подмладява душата. Пръстта носи духа на Майката Земя. Докосвайки я, вие влизате в синхрон с естествените природни ритми. Ако отглеждате зеленчуци или плодове, ще се радвате и на възможността да ядете екологично чистите и пресни плодове на своя труд. А събирането на билки и ядливи цветя е прекрасна възможност за медитиране.

Работейки в градината, вие попивате природните звуци, които сами по себе си са лечебни.

Дори бръмченето на косачката или колите не може да намали техния ефект. Чуруликането на птиците, жуженето на пчелите, шумоленето на вятъра в дърветата са свещена музика, която носи покой на душата и тялото, когато се настроите към нея.

И на финала на нашия първи материал - ще ви представим плевенето като лечебна практика: 

Плевенето е дейност, която също може да окаже дълбок ефект върху живота ви. Представете си, че с изтръгването на всеки плевел от земята изтръгвате от душата и ума си по една лоша мисъл, негативна емоция, душевна рана, недостатък с който искате да се преборите. Така освобождавате място, за да може изобилието да влезе в живота ви. Както бурените засенчват засажденията, лишавайки ги от вода и нутриенти, така и „плевелите“ в съзнанието не дават шанс на позитивните неща в живота ви да разцъфнат. Това упражнение като с магическа пръчица ще привлече в живота ви изобилие от нови възможности

 

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12