Търси

Закон: Който е избрал Любовта, ще има различаване, защото ще му бъде изпратена интуиция

Още по темата ...
различаване

Различаването е висша степен в ученичеството. Как да различаваме будно?

Виж повече
 нечисто слово

Елеазар: Чрез нечисто слово духовете се превръщат в зли същества. Те се познават по словото

Виж повече
30.06.2022 г.
4742
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Закон: Който е избрал Любовта, ще има различаване, защото ще му бъде изпратена интуиция. Ангелите имат тази грижа да управляват човека чрез неговата интуиция. Сведенборг много хубаво обяснява как ангелите и хората се сливат, имат едно общо чувство, обща мисъл, това става чрез интуицията, чрез сливане.

При интензивните молитви: постепенно идва чистотата, постепенно идва различаването, по-късно идва мъдростта и по-късно Истината.

Който иска да навлезе много дълбоко в учението най-много трябва да наблегне на Любовта и молитвата.

Действията на човека образуват тайната на неговия живот. Става въпрос за безупречните действия, изхождащи от намеренията, най-основното от които е отдаването на истинолюбието, на Истината. Силата е сила, когато се превърне в свобода и очарование от живота.

Егото е осъждало много постъпки, които не одобрявало и то разбира се без различаване – егото няма различаване. Така то се оплитало все повече в собствената си необятна илюзия. Хората мислят, че познават себе си и познават своето поведение, без да знаят колко дълъг е пътят на безупречността и себепознанието и то след като се отдадеш по закона на принципа, т.е. абсолютен принцип, без изключение, пълнота. Всички, които постъпват неправилно, т.е. с егото си, изхождат от илюзията в себе си. Значи от това, от което изхождаш, от него ще бъдеш погълнат.

В Покоя е различаването. Покоят е всякога мъдър. Чистотата определя Покоя.

Търсенето на това, което е правилно, не е още търсене на Истината. Истината е по-дълбока от всяка правилност, включително и от всяка правда. Тези, които търсят правдата, пак са заблудени. Но тези, които търсят Истината, освен че Истината ще им се разкрие и ще ги обучи, тя ще им покаже след време кое наистина е правда и кое не е. Но само Истината може да даде това различаване.

Различаването на доброто от злото се дава чрез Откровение. Божията Воля е единствената мярка.

Спонсори на Портал 12