Търси

Жени Костадинова: 'Свещени думи на Учителя' е книга библия. Тя е жива книга с живо слово, която ме промени!

Още по темата ...
Духа на Любовта

Всички думи и постъпки на Учителя са диктувани от Духа на Любовта

Виж повече
Учителя Беинса Дуно

Учителя Беинса Дуно:  Благодарността укрепва здравето. Благодарността отваря пътя на Любовта

Виж повече
Ватанският език

Елеазар: Ватанският език се състои от 61 букви-духове. С тях се минава от един свят в друг (+ВИДЕО)

Виж повече
14.01.2023 г.
5487
Добавена от: Борислав Борисов
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
За първи път от много години насам, излезе от печат книгата "Свещени думи на Учителя" (по оригинал от 1938), която е цялостно съставена от първи + втори том. Това е книгата, която е събрала есенциалната мъдрост на Учението на Петър Дънов - Беинса Дуно. Книгата съдържа 2100 стиха и свещенните към тях думи (ключове).

В тази връзка Портал12 се свърза с Жени Костадинова, която е от екипа, издал книгата. Тя сподели пред нас:

"За първи път отгърнах „Свещени думи на Учителя“, когато бях на гости при Лили Димкова – това е нейната настолна книга, завещана от баща й. Учителя я подарява на Петър Димков през 1938 г., когато излиза първото издание. Лили не даваше на никой да я пипа, но на мен ми разреши. Оттогава започнах да я търся. Намерих първия том. А втория дойде при мен през 2018 г., когато една приятелка ми го подри.

От тогава тази книга се превърна за мен в хляб насъщен. Всеки ден я чета и разсъждавам, осмислям Словото, дадено от Учителя, уча се от него. Исках да направя съпричастни към тази книга-завет повече хора, и започнах да я търся по книжарници, сайтове, букинисти – установих, че никъде не мога да намеря втори том, отпечатан през 1994 г. от издателство „Всемир“ на Мария Митовска, под съставителството на Лалка Кръстева. Нямаше го. Имаше само първи том на „Свещени думи“ със стихове до номер 500 – и този първи том е най-преиздаван. Тогава в мен се зароди дълбок и искрен импулс да събера двата тома и да ги издам в една книга, която да стигне до повече хора."

Попитахме Жени Костадинова кое е било най-голоямото предизвикателство в процеса на подготовката и издаването на книгата. Тя сподели:

"Процеса по съставянето на книгата беше дълъг, сложен и отговорен. Първо се обърнах за съвет към Борислава Богданова от Бялото братство – оказа се, че и тя е имала желание да се издаде книгата в пълния й обем. Започнахме да работим по предпечата. Първата част беше ясна – това е книгата от 1938 г. съставена от Савка Керемедчиева, която е прекия приемник на свещените думи – Учителя ги е диктувал на нея, в специлно време. На това издание от 1938 г. Учителя много се е радвал. Следващите две части са издадени в отделна книга чак през 1994 г. от издателството на Мария Митовска, под съставителството на Лалка Кръстева.

Книгата беше почти готова за печат, когато попаднах на вариана на „Свещени думи“, съставен от Вергилий Кръстев и включен в многотомното му издание Изгревът“ – четох го в електорен вид и започнах да сравнявам двете издания текст по текст. До голяма степен стиховете и в двете издания се припокриват. Пред мен стоеше въпроса кой вариант да избера? С Борислава разпитахме в Братството хора, които са запознати с темата и те ни посъветваха да се спрем на изданието на Лалка Кръстева.

За първи път сега трите части на „Свещени думи от Учителя“ до номер 2100 излизат в една книга – тя стана 448 страници. Изключително внимавах при набора текстът да е прецизен, да няма грешки, да е поднесен коректно. Четох го няколко пъти ред по ред. Много варианти направихме и с дизайнерката Галя Александрова на корицата – исках да е светла, красива, достойна за тази забележителна книга. В крайна сметка се получи добре. И аз ще се радвам книгата да стигне до всеки, който желае да се свързва с тези свещени думи, дадени ни от Учителя като завет и послания. Той казва, че тази книга е „за всеки“, защото „всеки е призван да стане ученик“.

Жени Костадинова споделя по повод новоиздадената книга, че в нея има скрити тайни кодове и всеки от нас е призван да ги разчете и приложи знанието, завещано от Учителя:

"За мен „Свещени думи на Учителя“ е книга библия. Тя е жива книга с живо слово, която ме промени! Чета я бавно – изучавам всеки ред, всяко послание. Осъзнах, че не е важно да прочета много книги от Учителя, а да осъзная и приложа това, което Той казва. Затова където и да ходя, каквото и да ми се случва, до мен са „Свещените думи“ – там откривам отговор на всеки свой въпрос. Като Божественото Око е тази книга – ако кривна от Пътя, тя ме завръща много бързо! В нея има скрити тайни кодове – всеки от нас е призван да ги разчете и приложи знанието. Не случайно думите са давани и с номера – цифрите също са ключове. Благодарна съм, че получих възможността да издам тази специална книга, да тръгне тя сред жадните за Истината и да им бъде път, опора и спасение в тези трудни дни." 
Борислав Борисов
Борислав Борисов
Борислав Борисов е автор на текстови материали, видео репортажи и интервюта в Портал12. Работи в сферата на медиите от 2004-а година. Създател на едни от първите големи новинарски онлайн платформи в България, сега собственост на водещи медийни групи.

Роден в Търговище, завършил престижната Езикова гимназия в Ловеч, учил Аграрна икономика в Свищов, работил в редица страни на запад и у нас, главно в сферата на агробизнеса, медиите и сигурността ( анализатор в B2 Security - продоволствена сигурност, противодействие трафика на хора, регионално развитие и политики на Балканите, антитероризъм), основател на Асоциация на българските села.

Борислав Борисов е последовател на духовните и езотерични учения от 19-и век, като сред любимите му автори са Морис Метерлинк, Рудолф Щайнер, Райнер Мария Рилке и др.  Отдаден на изучаването и въвеждането в потънкостите в Учението на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов), както и на школите на Брат Михаил - Омраам (Михаил Иванов) и Елеазар Хараш.

Изследовател на алтернативните методи в психологията, парапсихологията и квантовата медицина.  За контакти: borislav@portal12.bg 
Жени Костадинова
Жени Костадинова
Жени Костадинова е поет, творец, автор и един от най-отдадените и запалени изследователи на пророчицата Ванга. Издава серия от книги посветени на живота и заветите ѝ, преведени на различни езици.

Жени Костадинова основава галерията с музей „Арт-Къща Куклите” в София, която се превръща в значим център за изкуство, творчество и духовност, насочен основно към децата.Член е на Съюза на българските писатели от 2007 г.

Обичам работата си, защото е творческа и хуманна. Радвам се да давам на хората думите и посланията си, да ги вдъхновявам чрез творчество и красота, чрез опита си и като 25-годишен изследовател на голямата пророчица Ванга. Обожавам книгите и искам да предам и на другите любовта към четенето и творчеството – самата аз правя кукли повече от 20 години.

Има будни хора – и те стават все повече! Има и много спящи – и те ще си останат такива, докато си извървят пътя. Явно с по-бавни крачки. Но рано или късно, всеки – подчертавам всеки човек, всяка душа ще се срещне с Истината, с Бога, и ще осъзнае нищетата си. И ще пожелае да трансформира егото си и да бди над истината и правдата.

 

„Не искайте много! Не можете да му платите цената.“ И това: „Не съдете! Само Бог има право да съди.“ „Не се бойте от смъртта – смъртта не е страшна. Тя е като красива жена, дошла да ви съпроводи в другия свят.“
 
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12