Търси

Елена Рьорих: Носи любовта където и да отидеш и тя ще ти помага във всичко

Още по темата ...
Ваклуш Толев

Ваклуш Толев: Агни йога подготвя Менталното поле за Духовната вълна на Мъдростта

Виж повече
Епохата на жената

Елена Рьорих: На жената e дадена мощта на съкровената жизнена енергия

Виж повече
Елена Рьорих

Елена Рьорих: Единствено спасение – Да се устреми Духът към сиянието на Истината

Виж повече
Хиндокуш

Какво се крие във феномена с дълголетието на племето Хунза, живеещо до Шамбала?

Виж повече
26.02.2021 г.
9282
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

 

 Любовта - това е мощна сила, чрез която всичко съществува във Вселената. Любовта е сила, която въздейства върху целия свят: всичко, което се прави за нея има силата на световен закон. Просто обичай всичко, така може да се победи злото. Носи любовта където и да отидеш и сам ще разбереш как тя ще ти помогне във всичко.
Бъдете чисти и нека любовта извира от вас така както струи аромата от цветята. Вземете твърдо и непоколебимо решение да се превърнете в израз на любов и желание да помогнете навсякъде, където можете да направите това. Нека вашия живот да бъде един лъч на радост за другите. Търсете в сърцето си диаманта, който можете да поставите в съкровищницата на общото благо.

Ако имате повече познания от вашите приятели не се гордейте с това сляпо, не показвайте превъзходство, а споделете знанието, ако то би било целесъобразно в този момент.

Не забравяйте, че всяка минута от живота ви има своето значение. Опитайте се да го разберете. Ако имате затруднения в избора на работа или професия, потърсете съвет от по-опитни в това направление.

Пазете се от празните минути. От тях мързелът може да си свие гнездо. От празните минути могат да се съставят часове и дни, които да послужат за изпълнение на задачата на човека в този живот, който е многостранен и интересен. От разумно изразходваните минути може да се изтъче истинска и красива структура на душата. Затова се постарайте всяка минута от своя живот да украсите с труд, знания или чиста мисъл.

Нека упоритата работа да бъде вашата радост и огъня на творчеството да не угасва и да осветява пътя ви.
Опитайте се да имате абсолютно чисти мисли, мислете повече за това, което можете да направите за подобряване на живота на хората и за облекчаване на страданията им.

Природата е пълна със свещени и чисти дарове. Нека душата ти да е кристално чист съд за приемането на тези подаръци. Стани лъч от светлина и излез от света на празните мечти, използвай енергията си за постоянно изкачване нагоре.

Нека душата ти винаги да излъчва светлина и доброта, топлина и състрадание, кураж и желание да помогнеш на ближния си. Тогава ти ще почувстваш как трудните неща стават по-лесни и мрачната обвивка на страданието става снежно бяла от чиста лъчезарна радост.

Бъдете внимателни и снизходителни в решенията си за хората, защото самите ние сме много несъвършени. Но бъдете строги към себе си и работете неуморно за отстраняване на собствените си недостатъци.

В живота ти предстоят много изпитания. Само чрез тях ти ще притежаваш несметни богатства. Но тези тестове ти ще можеш да издържат успешно, ако си въоръжен с благоразумие, постоянство и вяра в себе си.

Ако се провалите в някоя дейност не се обезсърчавайте. Обезкуражаването само ще отслаби силата ви и ще забави вашия вътрешен растеж. По-добре е да съберете силите си и да се замислите: какъв по-мъдър изход има за по-нататъшни действия. Ето по този начин ще увеличиш устойчивостта си и ще умножиш силите си.

Всеки провал и горчив опит се превръща в ценен урок, който ще ти послужи като ръководство в бъдеще. Всяко препятствие по пътя ти казва, че трябва да се развиваш, за да си напълно подготвен за по-нататъшна борба.
Но в борбата винаги трябва да помним за доброто на ближния. Пазете се да купувате благосъстоянието си сметка на страданието на другите. Такова благосъстояние е грозно и нестабилно.

Научете се как да изразходвате внимателно и разумно своята енергия. Направете тялото си силно, мощно и здраво. Но не го обременявайте с повече храни, отколкото е необходимо, не го обременявайте с всичко, което е вредно за здравето. Научете законите, не само за духовно, но и за правилно физическо развитие. Вашето тяло  е инструмент, с който трябва да се общува мъдро. По този начин ще преминеш дълговечно през бурята на живота по пътя на неуморната работа за усвояване на природните сили и здраве."

Из известното й есе „Трите ключа“:

Коя е Елена Рьорих?

Руската писателка е сред най-влиятелните, мистични и духовни личности в Русия, Америка, Индия, Европа. Рьорих е организатор и участник в културната и просветителска дейност в САЩ, провеждана под ръководството на нейният съпруг Николай Рьорих. Заедно със съпруга си тя участва в експедиции до труднодостъпни и оскъдно изследвани райони от Централна Азия (1924 – 1928). Тя е почетен президент-основател на Хималайският институт за научни изследвания „Урусвати“ в Индия и съавтор на идеята за Договор за охрана на художествените и научни учреждения и исторически паметници (Пакта Рьорих). Тя превежда две глави от „Тайната доктрина“ на Елена Блаватска, а също така и избрани Писма на Махатмите („Чашата на Изтока“) от английски на руски. Съпруга на художника Николай Рьорих, майка на ориенталиста Юрий Рьорих и художника Светослав Рьорих. С помощта на Махатмите тя създава философско-нравственото учение Агни йога - система, тайно знание, синтез на източни религиозни и йогистки системи, стъпили на идеята за общата духовно-енергийна същност на Вселената.

 
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12