Търси

Елеазар: Учителят е Древно безмълвие, Древна мистерия. Това е слизане, явяване, няма раждане (ВИДЕО)

Още по темата ...
Благословение

Благословение е да сме благословени с Дарът на Словото

Виж повече
Елеазар Хараш

Елеазар: Всеки човек има задача да осмисли своята свобода (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
вселена в Бога

ЕЛеазар: Любовта е била създадена от Абсолюта - вселена в Бога. Истинската Любов е пречистващ път към Бога (ВИДЕО)

Виж повече

Единствените видео кадри на Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов)

Виж повече
11.07.2023 г.
4414
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Учителят е Древно безмълвие, Древна мистерия, скрита дълбоко в нас. И ако това безмълвие ни призове, ние ще чуем слова, които ги няма в световете; ако мистерията ни призове, ще узнаем мистичния си път отвъд света и вселената, но ако не бъдем призовани, ще четем лекциите, ще ги харесваме и ще вървим в добрия път. Великите Учители са от расата на боговете, но Учител, който е Старец, идва от по-дълбоко място.

Учителят казва: 

Когато Учителят се ражда, Той се ражда като нероден. Т.е. това е само слизане, явяване – няма раждане


Мигът, който е връзка с Любовта е връзка с Бога, с Учителя. Това е Миг без време. Бог не живее във време, но Той го посещава и ни променя. 

Учителя няма история. Адам и Ева - те имат история. Бог и Христос имат квинтесенция, не история - извън историята са. Имат Същност, имат Древност.

Учителят казва:
 • Аз нямам възраст.
 • В мене има топлина, която я няма на Слънцето.
 • В моето учение също може да боледувате, но то е лечение.
 • Моето Слово е движение на Бога.
 • Моето учение се корени изцяло в Бога.
 • Световете съм ги изключил, само Бога признавам.
 • Някога в древността злото се срещна с мен и оттогава не иска да ме види.
 • Щом сте нечисти, ще ви изпратя съдбата, но ако сте чисти, ще дам да видите Лицето ми.
 • Който Ме люби, няма да му дам да умре, но ще го скрия вътре в Себе Си.

Учителят казва: Само едно нещо е съществено в живота – каква любов имаш към Бога. Бог е това, в което живеем и това, което се крие в нас. Срещата на човека с Бога не става в полето на знанието, а в полето на Любовта.

Да обичаш Бога, там е тайната на живота. Да обичаш Този, Когото не виждаш – майсторлъкът е там. Този, когото виждаш, това е само една форма. 
 • Аз не нося време в Себе Си, аз нося вечност и Истина.
 • Обиколил съм всички слънчеви системи.
 • Аз Съм, Който ще обърна и смекча сърцата на този народ.
 • Не отлагайте за следващия си живот, ще се влоши положението ви.

Казвам: Никакъв баща нямам, без баща съм, без майка съм.
Хората плачат, нещастни са. Но Аз казвам: Това е благословение.
Тези от вас, които не работят, ще останат назад.
Ние знаем, че идва нещо страшно в света, което светът никога не е виждал. Когато светът го види, дори и на малките деца ще побелеят косите.

Който веднъж се е срещнал с мене реално, работите му почват да се нареждат добре.
Бог ме създаде така, че Той у мене да урежда нещата, аз нищо не уреждам. Той така ме създаде, че Той е Уредителят. По-хубаво нещо от това няма. Вие сте видяли, хората сами искат да уреждат живота си и нищо не уреждат. Това не е тяхна работа, а на висшите същества. А работата на човека е да влезе в древността си, която Учителят я нарича Любовта, Мъдростта и Истината.

Ние не живеем за обществото, ние живеем за Бога.
Аз казвам: Бъдещият свят ще е направен от Истина.
Кой създава кризите в света? Учителят отговаря: Сам Господ, Той ги създава. В кризата това е времето да израстваш, да покажеш благородство и истинолюбие.

Бог е Реалност. Всички други реалности произтичат от Него. Единственото реално нещо, това е Волята Божия. Той вижда всичко, което се върши. Той вижда и в най-тайните места. Чрез закона на Любовта човек може да живее без закон. Т.е. Любовта превъзхожда законите. Именно оттук нагоре започва свободата.

В днешните времена на преход между две епохи, ще се спаси само онзи, който се стреми към чистота, който има в себе си една свещена идея. Учителят казва: Моето учение се заключава само в една дума – чистота. Дойдат ли ви страдания, не се стремете да ги премахнете, но гледайте да ги осмислите. Има много случаи, питат ме: Дойде еди-какво си, какво да правя? Няма такъв въпрос! Някой път човек иска някакъв подход – няма подход! Трябва да изтърпиш. Има много случаи, когато никакъв подход няма да ти помогне. Може да караш формули – карай, хубаво е! Мисли положително! – пак е приятно. Но някой път се иска търпение, трябва да търпиш; друг път се иска смирение – трябва да се смириш. Религията е човешко дело, тя не е създадена от Бога. Когато Бог създаде света, нямаше никаква религия. Религията се яви в света, когато дойде дяволът. Аз казах скоро в Русе и в Бургас: много хора има религиозни, но не са духовни – това е техният проблем. Религиозни са, но нямат нищо общо с чистата духовност.
Казва после Учителят: "Религията е за болни хора. За разумните е Любовта."

Учителя е Живо Присъствие в моя живот, в Когото дишам и живея и Който ме научи, че Любовта е всякога победа, че Любовта е Свещената стихия на Живота, че Любовта е пречистият Поток от Живот и че Любовта е изпълнението на всички закони.

Който живее в Любовта, той живее в Бога, защото Бог е Източникът на Любовта. Любовта всякога има усърдие към Истината. В усърдието към Истината Бог се случва.

Бог е Любов и тази Любов не се доказва, тя се преживява, но трябва да влезеш в дълбините на тази Любов. Само в неизменната Любов можеш да познаеш своя Вечен път.  Само Неизменният придобива Благословението. И само Благословеният може да осмисли живота си. 

Учителя е Промисълът на Бога, Словото на Бога.

Елеазар Хараш
 

Препоръчани книги:

Спонсори на Портал 12