Търси

Елеазар: Древният Бог спасява човека чрез откровение - Истинско Знание

12.06.2021 г.
2708
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Древният Бог спасява човека чрез откровение - истинско знание, а чрез това човекът съхранява Божественото в себе си и се връща в състоянието на първосъздаденост - богоподобие, изначалност, за която е казано: “Богове сте”. Бог е вътре и казано е: “Царството Божие е вътре”.

Бог е сътворил Свободата и Той я познава и Той е предвидил всички нейни последствия. Самият Бог, не е добро, Той е Свръхдобро, Истинско Добро, без примеси. Той не е съвършенство, Той е Свръх-Съвършенство. Той не е битие, а Свръх-Битие. 

Словото си има свой вкус, свое излъчване и който трябва да Го познае ще Го познае.

Страданието иска пробуждане и спасение от безумието. Затова идва и затова има голямо страдание в света. Целта не е да разбираш Библията, ти трябва да разбереш себе си и Бога.  За Бог Библията е капка в морето. Библията е само част от Божието Слово, от необятното Божие Слово. - Аз за туй ти казах, че Развитието е Неизмеримо. И за това Христос казва:

“Още много имам да ви кажа, но не може да понесете.”


Гносисът казва: Тесният Път е преодоляване на себе си. Истинското Познание не идва от Библията и от свещенните писания, а от Чистотата и Любовта, и пряко от Бога. Значи тез две неща: Чистота и Любов - са Връх.

В Любовта към Бога се крият по-дълбоки неща от Библията и по-дълбоки неща от всяка наука и религия. Това е нещо по-конкретно: Любов към Бога. 

Христос не е история или наука, или религия...Това е Жива Истинска Любов. От там тръгва Той. 
Духът на Бога поведе Исус към пустинята, за да стане той Христос. Това е замисъл на Бога. Христос не спада към историята на човечеството, не спада към миналото. Той спада към Древността на Бога. 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12