Търси

Елеазар: Всеки, който бяга от отговорност се свързва със злото

Още по темата ...
Неразумните желания са любов към удоволствията

Елеазар: За да сме свободни от злото трябва да преодолеем идеята за изкушението в най-широк смисъл

Виж повече
Любовта

Елеазар Хараш: Кое е качеството, което превъзхожда Любовта? (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
Етерното сърце

Елеазар: Етерното сърце внася светлината на Христос в човешкото съзнание

Виж повече
01.09.2022 г.
4488
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Идеалът на злото е да няма отговорност. Ако има някой между вас които да бягат от отговорност, искат да минат някак си незабелязано, да не носят отговорността на любовта, на доброто, въобще отговорност към света, към хората, към децата и т.н. ... -  малко или много те се свързват с идеала на злото. Те сключват договор със Сатана. Затова Учителят казва, че ученика не бяга от отговорност. Той не се страхува да носи отговорност и я носи, дори когато това е опасно за живота му.

Когато злото бяга от отговорност кармата му расте. Когато човек бяга от отговорност кармата му расте, защото той просто хитрува, обаче няма да може да избегне кармата.

Всеки който пожелае този неразумен живот, той вече няма уши, той чува но не слуша. Всеки който е избрал неразумния живот, ти можеш да му говориш цял ден, цял живот може да искаш да му помагаш... Чуваше но не умееше да слуша, вече не можеше да различава.

Зависимостта е естествен закон във Вселената. И всички са зависими. Включително и най-великите Учители, и Учителя и Христос, и двадесет и четирите Старци са зависими. Но да разбереш своята зависимост по правилен начин, значи да бъдеш истински свободен. Да разбереш своята зависимост, от кого да бъдеш зависим, а когато си от Бог, това означава да си зависим от Абсолютната Разумност, това значи да ставаш все-повече свободен, защото свободата е на много степени, но във всички степени тя дава красота, и в човека се развива истинския Божествен разум.

По друг начин казано: Ние сме свободни дотолкова, доколкото следваме Абсолютната Разумност. Това се отнася и до волята на човека. Колкото повече волята следва Абсолютната разумност, толкова е по-свободна. Познавам много хора с парализирана воля. Те искат свобода но нарушават ежедневно законите на разумността и волята им е все повече парализирана. При някой е дотолкова парализирана, че ще ни отнеме много време да обяснявам а това е друг въпрос. Ако не следваме тази разумност ние сме в илюзията на свободата. Ние си мислим, че сме свободни и можем да правим всичко, можем да посягаме на живота на други същества, даже и на животни, но ние винаги грешим.

Препоръчани книги:

Спонсори на Портал 12