Търси

Единство в Любовта - Лекция на Елеазар Хараш, Перица Георгиев и Мустафа Татджъ (ПОКАНА)

Още по темата ...
познаеш себе си

Когато познаеш себе си, ще влезеш в едно по-дълбоко незнание – това е правият път

Виж повече
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш: Бог е Велик и Христос е Велика Любов! Христос е от расата на Боговете (ВИДЕО)

Виж повече
Елеазар Хараш

Елеазар Хараш: Бог се самосътворява само в човека на Любовта! (ПОСЛАНИЕТО на Любовта - АУДИО)

Виж повече

Перица Георгиев - Кану: Метаноя и Христос (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
03.04.2024 г.
2567
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
ПРОГРАМА - ЕДИНСТВО В ЛЮБОВТА
06-и Април 2024 г. , Бургас, Морска гара - Конгресен център


10 ч. - 11 ч. - Настаняване
11 ч. - 11.40 ч. - Откриване с музикален поздрав от група Ашколсун
11.50 ч. - 12.30 ч. - Перица Георгиев-Кану - тема: "Вечността чака зад прозрачната Врата на всеки един момент"
12.30 ч. - 13.10 ч. - Елеазар Хараш - тема: “Чистият Суфизъм”
13.10 ч. - 14.10 ч. - Мустафа Татджъ - тема: “Юнус Емре: Влюбените не умират”
14.10 ч. - 15.30 ч. - Почивка
15.30 ч. - 16.30 ч. - Концерт “Единството в Любовта”


Идеята за събитието “Единство в Любовта”
Идеята за това събитие дойде мистично, като едно видение, лятото на миналата година, запали се като искра от Любовта и намери своите пътища, за да се реализира. Във времето когато разделителните линии между хората стават все повече, Портал 12 заедно със своите лектори искаме да излъчим посланието на Любовта, което е било неизменно през всички векове и учения: Единството в Бога. Той има различни имена в различните учения, но в своята Същност Бог е един и Единството в живота може да постигнем само чрез Него.

Суфизмът е мистичното учение на Любовта и то стопля и разтваря сърцето, за да може да навлезе Възлюбения и да затанцува в него. Тогава душата разцъфва и изпълва живота с Божественото ухание на Любовта. В този момент чрез словото, музиката и танца на суфите искаме да излъчим един мощен импулс за Единство в и чрез Божията Любов, която да обгърне всички нас, цяла България и да се разпръсне като енергия в света.


Перица Георгиев - Кану
Тема: "Вечността чака зад прозрачната врата на всеки един момент"
Веднъж попитали Кану от коя религия е. В стила на неговия неувяхващ хумор, в който винаги има дълбоко закодирана истина, той отговорил: „Аз съм от религията на дишащите – най-голямата религия – и вие сте от нея“. Защото всички дишат – и мюсюлмани, и хинду, и християни, и будисти… Непредсказуем, като самия Живот, за мистика не може да се говори в термини на познаваемото – в неговото битие има още едно измерение, което се простира далеч отвъд думите и то може да се усети безмълвно, в живото присъствие, тук и сега.

Познал разликата между „да знаеш“ и „да бъдеш“, и изживявайки същността на своята истинска природа, Кану непрекъснато, неотменно сочи към Единството. Към това че ние не сме отделни едни от други, и че отделеността е само привидна в илюзорната реалност на егото. Когато гледаме с окото на сърцето – пол, възраст, религиозна и национална принадлежност са само етикети, залепени върху Неопределимото, а всички ние живеем като един, в необятното Сърце на единството, което е Бог. 

По такъв начин различията между хората са само в това доколко Божественото е проявено във всеки и, ако Кану изобщо разделя хората, то това разделяне е условно на такива, които осъзнават Бог у себе си и Го проявяват, и такива, които не са съзнателни за Възлюбения и не проявяват Неговото присъствие в този свят.

Ето защо, ако трябва да опишем Кану Баба само с няколко думи, бихме го нарекли – Учител на Любовта, Проява на трансценденталното единство във физическо тяло, Светлината на отвъдното, която е взела човешка форма. 
Есенцията на учението на Кану, сърцевината на духовността, е Съзнанието. Той казва: „Съзнанието е Бог!“ Дълбокото осъзнаване за истинския Аз, който е отвъд всякаква религиозна принадлежност. Едновременно с това Кану почита и уважава всяка религия като път. Доколкото религията се практикува искрено и от сърце, тя се превръща във врата, водеща в трансценденталното изживяване, отвъд всички определения.  Осъзнавайки своята истинска природа, всеки може да разцъфти в есенцията на своя духовен път. Така християнинът ще стане по-добър християнин, мюсюлманинът – по-добър мюсюлманин, последователят на хинду традицията, ще бъде по-добър хинду...

След десет години ежедневна практика на йога, 9 интензива, безброй срещи с дервишите в Скопие, през 1990-та година Перица Георгиев става ученик на Шри Чинмой и в продължение на единадесет години е посветен на този път.
През 1994 г. е изпратен в България да създаде и установи център за медитация, да споделя своя опит и да води жадните души, към Извора на живота. Вече тридесет години, той се отдава на това да вдъхновява искрените търсачи. Вдъхновени от неговото слово, от 2019 г., до настоящия момент, ученици на Кану Баба съставиха и издадоха 15 книги от аудио записи на негови беседи, подбрани и групирани по теми. Това са:
 • Любовният танц на съществуването във вечното настояще – книга календар, с послания за всеки ден от годината – 2019 г.
 • Шепотът на пролетта – 299 послания изворна мъдрост, избрано от лекции на Кану – 2019 г.
 • Мекам – суфи притчи, суфи поезия, мъдрост и прозрения – 2020 г.
 • Му – дзен притчи, лекции за медитация и себеосъзнаване – 2020 г.
 • Мокша – книга с хинду истории, лекции върху медитация, йога, тантра – 2021 г.
 • Садхана – лекции върху необходимостта от духовна практика – 2021 г.
 • Пръст, който сочи към луната – духовният път на ученика. Книга за отношението учител-ученик – 2021 г.
 • Сладостта на безвремието – книга за медитация и себеосъзнаване – 2022 г.
 • Метаноя – християнски и еврейски истории, лекции върху християнството, беседи за Христос – 2022 г.
 • Пламъкът на стремежа – книга за духовния стремеж – 2022 г.
 • Себенадминаване – въпроси и отговори, разговори на Кану с ученици – 2023 г.
 • Сърце на единството – лекции за пътя на Любовта – 2023 г.
 • Скритото съкровище – творческа алхимия на ежедневието. Книга за трансформиращата сила на изкуството – 2023 г.
 • Истории от безмълвието – книга с притчи от различни духовни школи и традиции, разказани от Кану, на сатсанг с ученици – 2023 г.
 • Кеншо – книга за медитация, себеосъзнаване, интензивна работа с коана „Кой съм аз“ – 2024 г.

Елеазар Хараш 
Тема: “Чистият Суфизъм”
Елеазар Хараш е един от най-емблематичните представители на чистата духовност в нашето съвремие. Над 40 години изнася лекции в сферата на духовното развитие и себепознанието. Словото му се отличава с особена чистота, дълбочина и свобода.

Като лектор и писател изнася квинтесенцията на всички световни учения и значими мъдреци, обединявайки чистата духовност на цивилизациите и техните Учители от древността до днес. В лекциите си поставя мост между всички древни учения и религии, като премахва разделението, омразата, междуособиците и показва тънката връзка в основата на всяко учение. Основните принципи в изнасяните лекции от Елеазар Хараш са: Любовта, Мъдростта, Истината, които съграждат главната посока в развитието на всяка душа.

Важна особеност в дейността на Елеазар Хараш е тази, че по отношение на своите последователи и ученици той не прави формално обединение в организация, структура или каквато и да е външна обществена, социална или религиозна форма. Напротив – налице е свобода и непривързаност. Елеазар Хараш изнася в лекции, книги и видео интервюта, всичко необходимо за духовното развитие на всеки човек, без да го поставя в условия на каквато и да е зависимост. Многократно казва, че в духовното развитие се върви самостоятелно, чрез воля и по свобода. Всички негови лекции са безплатни, а в ежедневието си работи, потопен в дълбини за всяка нова книга, предстояща лекция или видео интервю.
Паралелно с това Елеазар Хараш издава книги за духовно развитие. Някои от най-дълбоките са за Христос, автентичното християнство, богомилите, както и множество лекции за Египет, Атлантида, Древна Индия, Премъдростта на Старците, Учението на толтеките, Мъдростта на индианците, Мъдростта на Суфизма, Мъдростта на Лао Дзъ, както и Мъдростта на народите по света. От 2016-а година Елеазар Хараш започва изнасянето на видео интервюта пред специализирания сайт за духовно развитие и себепознание – Портал12. В поредица от теми, чрез интервютата се навлиза плавно в дълбочината на фундаментални истини и принципи, свързани с осъзнаването, будността и развитието на духовните добродетели и способности.

Книги издадени от Елеазар Хараш посветени на суфизма:
 • Афоризми за фана
 • Афоризми на Суфите
 • Моят скрит суфизъм
 • Сияещият зикр
 • Жените Суфи
 • Афоризми за пустинята, Ибрахим ал- Кони
 • Афоризми - Ибн Араби
 • Афоризми - Сай Баба
 • Афоризми и поучения - Зул Нун

Мустафа Татджъ 
Тема: Юнус Емре: Влюбените не умират 
За да се добие представа за Единството, горящо в огъня на Любовта, е нужно да се разгледа ролята на духовния Учител. В различните видове религии и учения духовният път се споменава често, но какво всъщност е Пътят? Нима Пътят не е намирането на самия Учител? Къде се явява Учителят? Там, където има искреност, чистота и абсолютна всеотдайност. А какво е душата? Нима не е самата Любов водеща пътника към Истината? Как ученикът ще познае Любовта, ако не е преданоотдаден на Учителя си? Учителят (мюршида) е този, който ни превежда през седемте долини на човешкото (седемте нива на нефса) съществуване, прихванал тихо ръката на ученика, строго и без излишна показност, подготвяйки го за скока в Нищото. Там, където няма религия, няма правила, няма Аз, а е само Той - Единствения, Възлюбения, който нежно е протегнал ръце към всяка душа. Ролята на Учителя е незаменима. За да се вникне в идеята за Единството е нужно първо ученикът да се слее с Учителя, с помощта на искрите от душа му. Те ще запалят огъня на душата, който огън всъщност е заложен в човека, но е нужна Искра.

Д-р Мустафа Татджъ е извираща от дълбините искра. Запалвайки сърцето ефирно и леко, той  ни въвежда в едно необикновено пътуване от себе си към себе си, докосвайки дълбоките струни на мистичния суфизъм. Отдал  е 40 години от житейския си път  на изследване и тълкуване на живота, на едни от най-посветените в турския суфизъм, като Niâzî -i mısrî, Aksemseddin и др. Но безспорно ударението пада върху един от най-дълбоките посветени в суфизма - Юнус Емре, славеят на турската суфи-поезия, заедно с неговия учител Табтук Емре, предават божественост на турския език. Изследвайки животът му, Татджъ неусетно се слял с духа му,  обвит от силата на единството, любовта и истината. От ръката  му са написани над 300 книги, някои от заглавията са:
 • Bir Ulu Pir Hacı - Bayram-ı Veli
 •  Eşrefoğlu Rumi - Divan-ı İlahiyat 
 •  Halveti Şabaniler 
 •  Niyazı-i Mısri’nin İzinde - LİMNİ’DEN GELİYORUM 
 •  Menkıbeler ve Miniyatürlerle DİLDEN DİLE YUNUS EMRE 
 •  Yunus Düştü Yolumuza  
 •  Aşktan Söyler bu Dilim  
 • Yunus Emre’nin Mürşidi - TAPDUK EMRE 
 •  Balkanlarda bir Bektaşi Şairi 
 • HAYRETi VE İNANÇ DÜNYASI
 •  Akşemseddin - ERENLERİN MAKAMLARI 

Роден е в Денизли/Kızılcabölük (12.02.1961 г.) в семейство на потомствен Суфи род. Учи в основно училище Cumhuriyet (1974 г.) и гимназия Denizli (1978 г.). Завършва образователния факултет на университета Uludağ Necati Bey, в катедра по турски език и литература (юни 1984 г.), след което защитава и магистърската си степен в Университета Гази, с дисертация на тема „Религия и Суфизъм в дивана Хайрети” (1986 г.). Той получава докторска степен с дисертацията си, озаглавена „Yûnus Emre Dîvânı-Examination-Critical Text“ (1990 г.). След като завършва пехотното училище в Тузла, той завършва военната си служба като учител-лейтенант в Подготвителното училище за подофицери Çankırı. Днес работи като преподавател в Педагогическия факултет в Гази, катедра по обучение по турски език и литература. 
Д-р Мустафа Татджъ е член и на редакционната колегия в отдела за публикации на Министерството на националното образование. Той е публикувал много произведения в областта на класическата турска литература и турската суфи литература, особено за суфистките поети, принадлежащи към школата на Юнус Емре.
Д-р Мустафа Татджъ също е бил консултант за телевизионните сериали Aşkın Yolculuğu-Yûnus Emre и Aşkın Yolculuğu-Bayram, излъчени от TRT. Той получава и наградата İş Bankası 1991 Yûnus Emre Year Work Competition Award, ESKADER 2012 Outstanding Service Award, Hz.
С книгата Pir Şaban-ı Veli той бе счетен за достоен за „Награда за писатели, интелектуалци и художници“ на Съюза на писателите в Турция за 2018 г., „Награда за тези, които служат на нашата култура“ на TÜRKKAD 2021 г. и „Почетна награда на община Ескишехир Михалъччик“ за 2023 г. „Юнус Емре“. 
Чрез вдъхновението изпод перото му се раждат над 300 книги и ето някои от заглавията:
 • Bir ulu pîr hacı-bayram -ı velï 
 • Niâzî -i mısrî halvetî dîvân-ı ilâhiyât 
 • Eşrefoğlu Rûmî dîvân-ı ilâhiyât
 • Halvetî şabânîler 
 • Niâzî-i mısrî ‘nin izinde  LİMNİ’DEN GELİYORUM 
 • Menkıbeler ve Miniyatürlerle DILDEN DILE YÛNUS EMRE
 •  Yûnus düştü yolumuza 
 • Aşktan söyler bu Dilim
 • Yûnus Emre’nin mürşidi 
 • TAPDUK EMRE
 • Balkanlar’a bir Bektaşi şairi
 • HAYRETİ VE İNANÇ DÜNYASI 
 • Akşemseddîn/ ERENLERİN MAKÂMLARI

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО ОТ СЪБИТИЕТО.

ВХОД СВОБОДЕН! 

МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ !!!

 

Препоръчани книги:

Елеазар Хараш
Елеазар Хараш
Елеазар Хараш е един от най-емблематичните представители на чистата духовност в нашето съвремие. Около 40 години изнася лекции в сферата на духовното развитие и себепознанието. Словото му се отличава с особена чистота, дълбочина и свобода.

Като лектор и писател изнася квинтесенцията на всички световни учения и значими мъдреци, обединявайки чистата духовност на цивилизациите и техните Учители от древността до днес. В лекциите си поставя мост между всички древни учения и религии, като премахва разделението, омразата, междуособиците и показва тънката връзка в основата на всяко учение. Основните принципи в изнасяните лекции от Елеазар Хараш са: Любовта, Мъдростта, Истината, които съграждат главната посока в развитието на всяка душа.

Важна особеност в дейността на Елеазар Хараш е тази, че по отношение на своите последователи и ученици той не прави формално обединение в организация, структура или каквато и да е външна обществена, социална или религиозна форма. Напротив – налице е свобода и непривързаност. Елеазар Хараш изнася в лекции, книги и видео интервюта, всичко необходимо за персоналното духовно развитие на всеки човек, без да го поставя в условия на каквато и да е зависимост. Многократно казва, че в духовното развитие се върви самостоятелно, чрез воля и по свобода. Всички негови лекции са безплатни, а в ежедневието си работи, потопен в дълбини за всяка нова книга, предстояща лекция или видео интервю.

„Любовта ти дава живот, Мъдростта – светлина, Истината те дарява със свобода. Затова Учението е универсално и това е нашата свещена троица – Любов, Мъдрост, Истина. Отнема недостатъците, слабостите. В това учение не можеш да мразиш, да критикуваш, да завиждаш, да боледуваш. Нямаш проблеми. Имаш задачи. Дава нещо универсално, което не се обяснява, а се чувства. Дава възможност да познаеш онази част от себе си, онази пълнота в живота, която е изгубена още в рая. Изгонени от рая – изгнание означава изгубената пълнота и Учението я връща. Но трябва да се отдадеш много искрено, предано.“

 
 • Главното ударение на това учение – е в чистотата, тя е външна, вътрешна и мистична.
 • Другото ударение е в смирението и всеобхватната мъдрост.
 • Чистотата трябва да бъде явна и тайна, скромна и тиха, а смирението трябва да бъде без показ.
 • В това учение са важни малките постоянни усилия – те са безусловни.
 • Мъдростта е всеобща.
 • Това е учение за чистия път към Бога.

За истинските ученици, Елеазар Хараш казва няколко основни принципи:
 • Който е въвлечен в света, не е ученик. Ученикът ражда хармония от себе си, а не от другите.
 • Човекът се учи, но не се развива. Само ученикът се развива.
 • Ученикът не се бори със ситуациите – той ги преодолява.
 • Ученикът знае, че любовта към Истината го освобождава от борбата за оцеляване.
 • Ученикът всякога съхранява Любовта, защото знае, че само чрез нея възприема Бога правилно.
 • В смирението на ученика е скрит силен огън. Ученикът живее в потока на Бога. Той е сключил свещен съюз с Тишината.
 • Ученикът има свещен говор. Той има чист и динамичен покой.
 • Ученикът всякога съхранява своята чистота, за да може да има висше ръководство.
 • Ученикът е владетел на себе си и затова обстоятелствата не го владеят.
 • Никога не нарушавай своята безкрайност.
 • Ако изгубиш опората на живота си, придобий увереност.
 • Човекът е красив, когато е създал Безкрая в себе си.
 • Поставяме на първо място Бог в живота си, а после себе си.
 • Ученикът всякога избягва злословия и многословия. Ученикът много бди над думите, вършителите на кармата.
 • Ученикът знае, че тайната на живота е в това, че има само Едно Действащо Същество.
 • Ученикът познава намерението като тайна енергия на собствената си същност.
 • Ученикът познава свещеното Слово и свещеното Слово го познава.
 • Ученикът носи в себе си силата, която може да изменя пространството. Разбира се това става насаме, между него и Бога, във взаимно съгласие.

„Аз съм благодарен, че имам такива ученици, които видях, и за които Учителя ми каза, че са определени.
Аз наблюдавам от много време тяхната работа – мога само да кажа, че е нещо изключително да познаваш истински ученици на Учителя – скромни, тихи, могъщи – ежедневно и съзнателно работещи върху себе си – бих казал – те са една светеща тишина. С тях ще образуваме ядрото на България, с тях ще работим и в бъдещето, защото Учителя иска могъщи ученици – надрастнали изкушенията на живота, победили напълно змията в себе си, господари на себе си и на своята съдба...познаващи същността на учението...чиито символ е диамантената воля. Няма време за поздрави и външна култура, няма време за излишни въпроси, няма време за отпускане и отлагане...няма време за баби в окултизма. Сега е огнено време, огнен цикъл, сега е време, в което се изработва могъществото на ученика и неговото изключително смирение, което е висок връх."
 


Биографични данни:
Елеазар Хараш е творчески псевдоним на Петьо Йорданов, роден във Варна на 29-и януари 1954-а година. Израства в уединение сред семейство на глухонеми. От 8 годишна възраст започва да изучава тайните на природата и да общува активно с невидимия свят. Още като дете е привлечен от невидимото и жаждата за Бога.

Елеазар Хараш е продължител на Учението на Всемировия Учител Беинса Дуно (Петър Дънов), като своеобразно поема щафетата в Учението през 1986-а година от прекия ученик на Учителя – Брат Михаил – Омраам (1900 – 1986).
Елеазар Хараш започва да издава редица книги, както по свои лекции, така и по Словото на Учителя, или както го нарича – Първия Старец от йерархията на 24-мата Старци.

„Името Елеазар Хараш ми е дадено от Учителя през 87-а година, да нося с него отговорност. Дадено е след самадхи, с него нося голяма отговорност. Има две значения, ще кажа само едното: Божествен център."
 
Афоризми от Елеазар Хараш:
 • Чистите действия нямат съдба.
 • Само Любовта лекува, защото е Сила Божия.
 • Бог въоръжава с Любов този, когото иска да съхрани.
 • За да бъде човекът висше същество, той трябва да има воля избрала Бога по свобода и любов.
 • Над всяка практика е чистото сърце, то може да променя събитията.
 • Който е познал себе си, става Изгряващо Слънце в себе си.
 • Силата работи в Тишина.
 • Гласът е загадка. Има гласове, които ни пречистват. Изворът показва, че само това, което е постоянно, е реално.
 • Най-здравословният живот е близост с Бога.
 • Знанията са бреме, Мъдростта е лекота.
 • Истинското образование е да научиш детето да търси Бога цял живот. Детето трябва да търси умението на Словото.
 • Дълбинно Чистото е всякога трудно за разбиране.
 • Овладей себе си, ако искаш да получиш Пътя си.
 • В Любовта е Единението. В Истината е Изчезването.
 • Древността действа с Безмълвие и Безупречност. Древността работи и сега. Тя е тук. Тя е Всеобхватът.
 • Словото превъзхожда всяка наука и религия.
 • Словото отключва световете – измеренията. В Словото е скрит Пътят.


Творчество:
След 1989-а година, Елеазар Хараш продължава изнасянето на лекции, като първоначално това са сбирки в апартаменти и малки зали, в градовете София, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Плевен, Шумен, Стара Загора и др. Постепенно започва един процес на поставяне на основите и актуализацията на цялостната визия на всички духовни течения през вековете до днес. Паралелно с това Елеазар Хараш издава книги за духовно развитие. Някои от най-дълбоките са за Христос, автентичното християнство, богомилите, както и множество лекции за Египет, Атлантида, Древна Индия, Учението на толтеките, Мъдростта на индианците, Мъдростта на суфизма, Мъдростта на Лао Дзъ, както и Мъдростта на народите по света.

Една от най-разпространените му книги е „Формулите - свещени ключове“, в която се съдържат 1000 тематични формули за работа със Словото. Най-дълбоките книги на Елеазар Хараш са по темата за Мистериозните Старци.
Освен книги със свои лекции, Елеазар Хараш издава книги на редица мъдреци и мистици. Издава книги на белгийския мистик и драматург, носител на Нобелова награда за литература (1911-а година) – Морис Метерлинк. В серията от книги влизат и книги за Кабала, тайната на числата и множество тематични книги из Словото на Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно).

Видео интервюта и лекции:
От 2016-а година Елеазар Хараш започва изнасянето на видео интервюта пред специализирания сайт за духовно развитие и себепознание – Портал12. В поредица от теми, чрез интервютата се навлиза плавно в дълбочината на фундаментални истини и принципи, свързани с осъзнаването, будността и развитието на духовните добродетели и способности. Така от началните и базови теми през 2016-а година, зрителите се потапят до изключително дълбоко Слово, предадено същевременно на разбираем език, едва 3 – 4 години по-късно, разглеждайки ретроспекцията на подбраните теми.

Паралелно с това, Елеазар Хараш продължава да изнася лекции във Варна (и по изключение 2 лекции във Велико Търново (2017 и 2018 година).

Перица Георгиев - Пепси/Кану
Перица Георгиев - Пепси/Кану
Перица Георгиев с псевдоним Пепси или Кану е роден в Скопие. През 1990г. е приет за учник на Шри Чинмой. Следват единадесет години ученичество. Кану е търсач, отдаден на финото проявление на Божественото, споделящ мъдростта през призмата на лекотата и простотата.
 

Смисълът на думите е тишината. Ако тишината бъде пропусната, смисълът е изгубен.В момента живее, твори, пише и споделя най-ценното от себе си в България. Като артист, той остава ярка следа в македонското художествено творчество. Открехва вратите към тайнствата на медитацията посредством своя многогодишен опит в йога.
Понастоящем изнася лекции и обучава групи в творческо себеизразяване и откриване на вътрешния потенциал чрез изкуството и духовни практики. Изследва и предава от мъдростта на суфите и  будизма. Пише, събира и споделя дзен притчи и истории и изследва коаните. Вдъхновява се и припознава в пътя си Учителя Беинса Дуно.

 

Умът ни е удобно място за спане. Проблемът е. когато заспиш в ума.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12