Търси

Д-р Тимен Тимев: Народите обичат удоволствието, което позволява да се живее в лъжа

Още по темата ...
Timen

Д-р Тимен Тимев: В днешната антицивилизация има култ към тялото и отрицание на Духа. Затова няма свобода (ВИДЕО)

Виж повече
Тимен Тимев

Д-р Тимен Тимев: Светът на видимото е творение на невидимото в нас. Нищото е есенцията за новораждане (ВИДЕО)

Виж повече
Тимен Тимев

Тимен Тимев: Нищото е Сърцето, което излъчва импулси и припламва. То е като Слънцето (ВИДЕО+текст)

Виж повече
17.03.2022 г.
4420
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Народите обичат удоволствието, което позволява да се живее в лъжа, и мразят страданието, което забранява да се живее в неистина.

Народите не прощават на този, който смее да им показва истинския лик на Боговете. Защото Богвете са чудовищни в своите изисквания към себе си: Боговете са самодисциплина, жертва и самоотрицание - а човечетата не могат да се индентифицират със суровостта на Безграничното.

Народите обичат само тези, които ги лъжат, защото само с помощта на гигантски лъжи може да се утвърждава измамната реалност, в която са потопени.

Човечеството мрази съвършените, защото съвършените му напомнят за Страданието, а страданието, като пренася живота в жертва на Истината, обезценява съществуването (илюзията).

Но нищо...., ние ще намерим Път срещу етическите илюзии и логическите химери: Това е Пътят на Омнисемантизма*, който ще коригира самата етика, подведената наивна етика, повярвала и възприела еднозначните моносемантични добро и зло от коварния Моносемантизъм и непротиворечие!

Да запазим основната армия на контралогическата революция срещу непротиворечието и Моносемантизма!


*Омнисемантизъм е философско течение, дефинирано от д-р Тимен Тимев през 1992 г., което вижда многопластови и многобройни значения (смисъл) във всичко и навсякъде. Докато моносемантизмът е логическото ограничение на едностранното възприятие и значение на нещата.

вижте още за Противоречията:

В големите противоречия са скрити много духовни сили. Трябва да се знае, че в дълбочината на голямото противоречие е скрито Неговото Лице. Това означава, че противоречието е противоречие отвън и светлина отвътре. И ако си външен, противоречията за теб са разрушителни. Ако си вътрешен, т.е. духовен, тогава за теб са съграждащи.
 

Препоръчани книги:

Спонсори на Портал 12