Търси

Д-р Тимен Тимев: В днешната антицивилизация има култ към тялото и отрицание на Духа. Затова няма свобода (ВИДЕО)

Още по темата ...
Тимен Тимев

Д-р Тимен Тимев: Светът на видимото е творение на невидимото в нас. Нищото е есенцията за новораждане (ВИДЕО)

Виж повече
Тимен Тимев

Тимен Тимев: Нищото е Сърцето, което излъчва импулси и припламва. То е като Слънцето (ВИДЕО+текст)

Виж повече
Тимен

Тимен Тимев: Бог в Любов означава, че много вдъхновени хилядолетия Господ стимулираше човешката цивилизация (ВИДЕО)

Виж повече
09.01.2022 г.
3976
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Връзката между господарите и робите между хората възниква по една "телепатична" връзка между тях, по едно усещане. Затова само този, който не се страхува от собствената си смърт и е готов да заложи себе си, само той е способен да се издигне в свободата и на висотата на ценността, наречена Съзнание. 

За животното кое е най-голямата ценност? Животът му. Затова животните или нападат или бягат. Напада по-силния, бяга по-слабия. За животното инстинктът му за самосъхранение е най-силния. 

Кога се ражда духовното съзнание в човек? Когато той е готов да заложи живота си, но за да получи ценност. Ако днес сред човечеството, братя и сестри, няма ценности, това е защото всички сме принизени до скалата на животните.

Питайте дори децата - всеки ще ви каже в тази псевдоценна, в тази антицивилизация, в която съществуваме всеки ще ви каже "Най-ценното е човешкия живот". Всичко - от новите компютри до старата медицина, всичко е хвърлено в това - да увеличим живота на тялото си - на времетраенето си. В съвременната скала на човешките ценности - най-горе от всичко стои човешкия живот, и че няма по-ценно от него. Тъкмо това девалвира духовното у човека!

Във всички предишни векове имаше ценности, защото по-високо от човешкия живот имаше нещо (Бог), и човешкият живот, когато е склонен да се принесе в жертва на това, което стои най-високо в ска́лата, едва тогава се поражда ценност.

Ценности има само тогава, когато в скалата на човешките ценности има нещо по-високо от човешкия живот. А цялата съвременна цивилизация е съставена от култ към тялото и абсолютното отрицание на Духа - построена е върху липсата на ценности и това води до взаимния нихилизъм.

 

Препоръчани книги:

Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев
Д-р Тимен Тимев е един от най-авангардните учени и писатели на нашето съвремие. Практикувал като психиатър в Севливо, Карлуково и София, той е един от най-дълбоките изследователи на човешката психика, личностно и духовно развитие.

Тимен Тимев е автор на редица книги, философски трактати и драматургични пиеси. Използващ псевдонимът Материус Розенкройцер, той създава емблематичната книга на своето творчество "Антифауст", която представялва интелектуална комедия - пенталогия в сонатна форма за литературни инструменти, човешки гласове и паузи. "Бунтът на бездарниците", "Алхимия на словото" - Библия на индивидуалния Бог са едни от най-популярните заглавия на забележителният писател, композитор и драматург.

В САЩ д-р Тимен Тимев работи като преподавател в няколко университета, където издава книги и научни трудове под псевдонимът Йохан Ге Мол. Завръща се в България след 2012-а година, като първите му сериозни публични изяви се реализират с поредица от видео интервюта с журналиста Борислав Борисов от Портал12, с когото се среща съвсем случайно, вследствие на необичайна среща поради сбъркан адрес. Тогава д-р Тимен заявява: "Посредством случайностите Вселената композира...."

През 2016-а година, д-р Тимен Тимев възобновява своите публични изяви чрез лекции и семинари, на които говори по теми като квантова механика, логика на мефистофелския разум, бъдещето на Света, програмираното човечество, квантовият интернет, каква е връзката между черните дупки и човешкия мозък, предизвикателства пред личностното развитие на всеки индивид, превенция на психически заболявания и др.
 

Очевидно Вселената прилича повече на художествено произведение, отколкото на научен доклад,

Да заслужаваш познанието - това означава да бъдеш духовен.

Земята не е случайна планета. Земята е Избранница. Тя е избранница, защото на нея е даден не само дарът на живота, но и дарът на познанието.

Най-тежкият нравствен удар, който може да понесе един ум е откритието за това, че задълбочеността свършва с времето, и че Вечността се възражда от Лекомислието.


Спонсори на Портал 12