Търси

Д-р Светла Балтова: С новолунието в Козирог да се освободим от наслояваните чужди мисли, идеи, намерения!

Още по темата ...
Рилски езера

Васил Канисков: Духовните енергии слизат на земята през Рила

Виж повече
бинарна система

Сириус А и Сириус Б са бинарна система - космически танц на числа, светлина и музика

Виж повече

Д-р Светла Балтова - Астрологична прогноза и символи за 2024 и частично за 2025 (ИНТЕРВЮ)

Виж повече
11.01.2024 г.
9718
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Новолунието в Козирог настъпва днес - 11 януари в 13:58 ч. и носи своите послания за цялата година и планетните влияния върху нея. Д-р Светла Балтова представя своята астрологична прогноза за това как ще се отрази в живота Новолунието през януари.

„Чрез Неговия Дух да се утвърдите крепко във вътрешния човек” Еф.3:16

Първото новолуние за годината е в кардиналния земен Козирог и всъщност слага начало на земната година. То ни призовава да се обърнем към Неизменното в нас – Духа,  да се вглъбим, да прозрем плана на Душата и да предвидим стъпките по пътя за изпълнението му, на земното поле.

Годината 2024 започна в ден понеделник - ден на Луната и чистенето. Нека да се изчистим от всичко ненужно, нека да започнем да сваляме старите дрехи, да се освободим от наслояваните чужди мисли, идеи, намерения. Да остане истинското в нас - Коренът.

Козирог се стреми към върховете на чистата бяла светлина. А по-старият му образ - морската коза, едно митично създание, е показвала пътя на корабите, загубили се в морето -  според преданията.

Събудете в себе си тези два образа: с неотклонната стъпка напред на планинската коза към върховете на индивидуалната си еволюция; доверете се на морската коза да ви изведе на спасителен бряг, защото морето около нас ще се люшка от буйните ветрове на промените. Спасителният бряг е канарата на вярата. Дом, съграден на канара остава, а нека построеното върху пясък да бъде отнесено в океана на живота.

Това е посланието и на Сатурн – управителят на Козирог и съответно на новолунието. Цели две години той ще ни учи да се укрепяваме във вярата, в която да търсим твърдо основание във водовъртежа на живота. Сега той образува хармонично съчетание с Марс, който е също в неговия знак Козирог и ни тласка напред и нагоре. Напред и нагоре е девизът на Козирог.

Новолунието прави квадрат с оста на лунните възли: за да следваме посоката на северния възел в Овен, за да реализираме идеите си, трябва да се оттласнем от южния във Везни. Скъсайте всички неестествени връзки от миналото; или трансформирайте, вкарайте нов импулс в заседнали в рутината взаимоотношения. Ще се учим от преживените болки и рани – Ерида и Хирон са около възела.

Марс съответно получава силна подкрепа и от Юпитер в другия земен знак – Телец. Земните знаци ни учат на търпение, постоянство и неотклонно следване на целите. Ако използвам една нова дума – манифестирайте. А иначе казано – на материален план имаме възможност да превърнем в дела мечтите и идеалите си.

„Със силата на волята и в съгласие с Божията Воля мога да постигна всичко, което душата ми желае. Мога да пресътворя живота си и да проявя дарбите и талантите, които Бог е вложил в мен” .

От момента в който Слънцето предаде щафетата от Козирог на Водолей, придружено от бога на трансформацията Плутон, а то ще стане на 19, 20, 21 януари, ще разберем кое е устойчивото, на което можем да разчитаме в живота си. От този момент нататък житейската сцена ще се владее от свободолюбивия и непредсказуем Водолей и неговия управител Уран. Те ще покажат кое е пясък и кое канара в обществения живот, кое е заблуда и кое – истина. Но за това – при следващото новолуние.

И така, да проявим архетипа на „ученика в земното училище” – както в астрологията наричат Козирога:

 „Укрепявайте се в Господа и в силата на неговото могъщество” Еф. 6:10

„Чрез Неговия Дух да се утвърдите крепко във вътрешния човек”

Препоръчани книги:

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12