Търси

Д-р Светла Балтова: Новият 30 годишен Сатурнов цикъл носи ново духовно въздигане на България

Още по темата ...

Астрологична прогноза за 2023-а година - месеци, равноденствия, затъмнения, планетни влияния (ЛЕКЦИЯ - Д-р Светла Балтова)

Виж повече
България

Д-р Светла Балтова: Великите страни се стремят да вземат нещо от България. Кое е най-важното ако има нова война? (ПЪЛЕН ТЕКСТ+ВИДЕО)

Виж повече
 Юпитер и Нептун

Светла Балтова: Отваря се Портал Към Просвещението!

Виж повече
08.03.2023 г.
8444
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Мартенското пълнолуние тази година е белязано от новия Сатурнов цикъл, при който планетата Сатурн влиза в знака Риби и ще остане там в следващите 30 години.

За да разберем, какво ще донесе новият Сатурнов цикъл е добре да погледнем, какво се е случило в България в предходния, споделя д-р Светла Балтова и прави своя анализ на звездното събитие:

През последните 30 години България е затънала до положението, в което се намира сега. Разруха на селското стопанство, разруха на икономиката, зависмост от чужди интереси и пр.  Дали това има връзка със Сатурновия цикъл? В своята ниска вибарция на Риби, която за разлика от висшата проява на знака, като духовна отдаденост и милосърдие, се проявява чрез хаос в обществото. 

21 май 1993 г. Сатурн влиза в Риби. След това се връща във Водолей и на 29 януари 1994 г. окончателно навлиза в знака Риби. Да погледнем какво се случва тогава?

Годините 1993 и 1994 са белязани с приватизация, разграждане на държавни структури; разпада се СДС, при което бившите съюзници стават врагове. Все разпад. Да, и България става асоцииран член на НАТО ( което води впоследствие до разпадане на армията й). 

Една извадка от архива на БНР илюстрира ловенето на риби в мътната вода:

„ В края на 1993 г е основана Конфедерация на едрите индустриалци – „Г13“, чрез която бизнесът показва амбициите си да се намесва в политиката. Беров се оказва заложник на големите олигарси начело с Илия Павлов и групировката „Мултигруп”. С протекцията на БСП и ДПС тя скоро става империя. Влиянието й става толкова силно, че успяват чрез свои хора в кабинета да управлява държавата, докато премиерът периодично е приеман в болница със „сърдечни проблеми“.Така в периода 1992-1994 г. не държавата се сдобива с мафия, а мафията с държава и правителство – както сполучливо се изрази немският разследващ журналист Юрген Рот. Всичко това се случва с намесата на бившата Държавна сигурност, към която принадлежат ключовите фигури във властта, в икономическите и силовите групировки. Нежеланието и невъзможността да се противодейства на икономическата и организираната престъпност, води до срастването на мафиотските структури с управлението”

Поради размирната обстановка в страната и икономическата криза, правителството на Беров пада.  На 17 октомври 1994 президентът Желев назанчава служебно правителство с премиер Ренета Инджова.

От 1994 г. До 1997 г. правителствата се сменят всяка година като всяко приклчюва дейността си с оставка. До  1997 г, когато правителството на Иван Костов изкарва пълния си мандат. А в края на 1996 г. Сатурн трайно е тръгнал напред в Овен.    

При предишното навлизане на Сатурн в Риби  1993-1994 г.държавата започва да се превръща в разграден двор, в който върлуват гангстерски войни, по улиците се стреля като в холивудски филм. Приватизацията се превръща в разграбване на държавна собственост.

Какво ще донесе новият Сатурнов цикъл? Има ли къде по-нататък да върви разграждането на държавата? Или ще започне обратното броене? На разпадане на създадените империи? Аз мисля, че е второто, защото  Сатурн е почитан като Господар на кармата. Той въздава всекиму заслуженото. 

Хаосът предшества създаването на нещо ново, от друга страна нещата никога не се повтарят. Сега цялостният контекст на небесните светила е друг и предвещава глобална планетна промяна. А за България идва ново Възраждане. 

Сега имаме възможност да започнем отново. Не е без значение, че  Сатурн влиза в знак Риби при пълнолунието в Дева. Оста Дева-Риби е на пречистване и на духовно служене.  В следващите две седмици до новолунието в Овен, когато започва новата астрономическа и духовна година ще се случат още неща, ще излязат на повърхността още нечисти помисли за да бъдат видяни и отхвърлени. И ще се готвим за навлизане в огъня на Овен. 

Сатурн в Риби има висш смисъл и той е ВЯРА! Вяра в Божия промисъл, вяра в Невидимата ръка, която с един замах смита добре подредените шахматни фигури. Но човекът трябва да се обърне към нея!

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12