Търси

Д-р Светла Балтова: Между устрема и баланса в оста Везни – Овен (АСТРОЛОГИЧЕН АНАЛИЗ)

Още по темата ...

Лекция на д-р Светла Балтова за Същността на Древната астрология

Виж повече
Изворът на Парацелз

Изворът на Парацелз блика и до днес своята Жива Вода (СНИМКИ+ВИДЕО)

Виж повече
Лъвският Портал 8/8

Днес Сириус изгря на изток точно преди изгрева на Слънцето, отваряйки Лъвския Портал 8/8

Виж повече
12-торен ключ

Билки и астрология: Защо розенкройцерите са имали специален 12-торен ключ за работа с 12 билки?

Виж повече
28.09.2023 г.
6392
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Оста Везни – Овен е оста на взаимоотношенията, но в този случай мотото е : хайде да работим заедно, но по моя начин. На МЦ (медиум цели)  на ниво свръхсъзнание е Слънце Везни, т.е. импулсът за съвместни действия е налице, слизайки за да се изрази в съзнателни намерения, но долу в областта на подсъзнанието е Луната, която в Овен винаги е неспокойна, устремена с рогата напред.

Доста близо до нея са Хирон и Ерида. Тя ни припира към ускорение на проекти, съгласна е да поемем риск, стимулирана и от асцендента Стрелец. Ако става въпрос за духовно обучение и прилагане на духовни знания в живота, Хирон ще подкрепи всичко това. И ще се реализират намеренията ни, които идват наистина от душата, защото пълнолунието активира Оста на силата – вертикалната, която изважда от складовете на Душата отлежаващи там желания и намерения. Сега е възможно да се реализират. Т

рябва обаче да се внимава за излишни щети, ненужни драми и престрелки, защото на асцендента Стрелец е кацнал Антарес. Откъм 12 дом. И защото нашето темпо вероятно няма да съвпада с темпото на партньорите ни. Запазване на равновесие в устрема към реализация ще бъдат решаващи.

Все пак Марс е във Везни, и хармонично аспектиран от Венера, така, че в личните взаимоотношения може да има повече мир и отстъпчивост, като се вземат под внимание и горните забележки.

Към опозицията Овен-Везни е присламчен и Меркурий опониращ на Нептун. Меркурий е в тригон с Уран и здравият разум може да надделее при вземането на решения. Но може и да не наделее. Нептун в Риби e доста близо до Луната в Овен, а огънят и водата избликват като горещи гейзери където и когато не очакваш, или пък ставаш тенджера под налягане, парата от която трябва да излиза полека.

Така, че – танцуваме балансирайки по въжето, между огнените инициативи и целесъобразните действия, с прозорливо устремен към целта поглед. И поддържането на този баланс – вътрешен първо , а после и във всички взаимоотношения, е ключът към успеха.

А още - ще отсяваме плявата от зърното, както става винаги при разсип на Луната. Нека плявата да бъде отнесена от вятъра. Пресяване ще има до следващото новолуние, което ще бъде във Везни и дотогава ще се оглеждаме с кого можем „да повдигнем планини”.

 

Препоръчани книги:

Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12