Търси

Д-р Светла Балтова: Медитацията и молитвата са най-добрата практика за критичния 22.02.2022 (вторник) - ИНТЕРВЮ

Още по темата ...
колективна молитва

Призив на Портал12 за колективна молитва на 21.02.2022 и 22.02.2022

Виж повече
21.02.2022 г.
8164
Добавена от: Таня Борисова
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Bсички очакват с трепет, едни със страх, други с наивни и илюзорни очаквания за "изпълняване на желания", утрешната дата - 22.02.2022 г., която според някой езотерици е наситена с мощна енергия и тя ще се повтори чак след 100 години. Какъв е всъщност заряда, който носи тази дата, погледнато от много страни - и от нумерологична гледна точка, от подредбата на планетите, и всичко, което знаем от Учителя за числата, потърсихме д-р Светла Балтова за коментар:

От нумерологична гледна точка датата наистина е много интересна.Тук властва двойката, а тя се свързва с Луната, с лунната енергия, с Майката, майчинската любов, но също така с фантазията, с илюзиите, и заблужденията, които носи Луната. Така че, каква ще бъде енергията в този ден, зависи много от нагласата, от вибрационното ниво на всеки отделен човек. 

В датата ще има и много послания за цялото човечество, но е много важно да знаем, че част от тези послания могат да бъдат илюзорни, пак в зависимост от това, до къде достигаме в своето съзнание, до какви нива. Защото в продължение на нумерологичния анализ - 22.02 сумирано дава шестица. Годината 2022 - ра също е шестица. Двете шестици са вече нещо, което трябва да ни накара да бъдем предпазливи. Учителят казва за 6 - та: 

“Да, тя е символа, числото на Венера - на Любовта, но на Извисената Любов. Това число може да бъде и число на илюзии.” И той, когато говори за числото на Антихриста, казва, че то е 666, защото това са илюзии в трите свята: материален, астрален (емоционален) и ментален. Тоест, една илюзорна действителност. И всъщност, това е опасността, която трябва да имаме предвид. 

Тоест, на тази дата човек трябва да се извиси, доколкото е възможно, в своето съзнание. И тук, повтарящите се 22-ве са всъщност части от ключа на годината, защото ние направихме вече интервю за годината 2022-ра и стана въпрос, че тя изисква от човека да бъде на по-високо ниво на съзнание, за да не изпадне иначе в четворката. Тоест, това царско число 22 да не се редуцира до 4-ка. 

Астрологично денят е под силното влияние на елемента “вода” -  водната стихия е водеща. И тук, за да притуря малко масло в огъня ще кажа, че Нептун е в 22 градуса на знака Риби и наистина стихията вода ще е на преден план. Това е много мощна енергия, защото тя може да предизвика бури, цунами, вълни, които ни заливат в психологически план. Това са вълни, които могат да залеят човешкото съзнание с една илюзорна реалност. От друга страна водата е елемент на чистотата, на пречистването - специално Нептун в своя знак Rиби е на Безусловната Любов, на Безусловната Вяра и това са Добродетелите, качествата, към които трябва да се стремим.  По начало на този ден (продължавам астрологично) елементът вода е много силен, защото Слънцето е в знака Риби,

Луната е в Скорпион - и двете значими светила са в два водни знака. 
И като обобщение мога да кажа, че е важно да издигнем мисълта си към общочовешките добродетели, към вярата, състраданието, милосърдието, майчинската любов (в смисъл на най-чистата и Безусловна Любов) и по този начин да реализираме съдържащото се в този знак. В общочовешки план, това е един Призив към човечеството, към хуманизъм, състрадание, съпричастност и осъзнаване на Целостта на цялото Битие - осъзнаване, че ние сме част от един Велик План за човечеството и Земята. Дано да можем да изпълним това Послание и тази Сила - това послание на деня!

Медитацията и молитвата са най-добрата практика за един такъв ден

Това е едното нещо, което е най-доброто за този ден. И второто нещо е просто “най-малкото добро” - всеки жест на добро, на проява на съпричастност е много важен, много ценен. В Духовната наука се казва, че големите неща започват от малките работи. И е много важно всеки от нас наистина да пребивава известно време в състояние на молитва и медитация, и тогава, когато се обърне и влезе в ежедневният си живот, да се стреми да прояви това, което Учителя Петър Дънов нарича “най-малкото добро”. Нарича го също така “вълшебната пръчица”, която отваря енергията на целият ден, и  която го осмисля. Да правим най-малкото добро, най-малкият жест на съпричастност към човека до нас, към хората до нас, към растенията и животните също.

По този начин би могла да се получи една река, един извор на една по-извисена и по-чиста енергия, която всъщност да трансформира двойката. Даже бих го нарекла “изблик - гейзер” ( понеже става въпрос за елемента вода), фонтан. Изблик, гейзер на една чиста енергия, която би могла да пречисти голяма част от аурата на човечеството и на Земята.

Таня Борисова
Таня Борисова
Таня Борисова е създател на сайта Портал12. Има дългогодишна практика като журналист и мениджър на медийна група в периода 2007-2016. Работи активно по утвърждаването на Портал12 като алтернативна медия с изконни принципи, ценности и цели за себепознание и чисто духовно развитие.

За запитвания и предложения за заснемане на интервюта с личности, отразяване на семинари, лекции и събития в сферата на себепоизнанието, здравето и духовното развитие, можете да пишете на: tanya@bgmedia.bg 
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова
Д-р Светла Балтова е холистичен терапевт, астролог и отдаден изследовател на учението на Петър Дънов. Тя е учител по паневритмия и един от забележителните автори на книги свързани с Учението на Бялото братство в България.

След като дълги години е практикувала в сферата на  конвенционалната медицина, тя се отдава на алтернативна медицина.
Светла Балтова владее метода за лечение с цветните есенции на д-р Бах, антропософска и холистична медицина, астропсихология и медицинска астрология.
Преподава паневритмия като провежда ежегодно курсове от 1997 г. в България, а от 2000г. в чужбина: в Австрия, Холандия, Финландия, Германия, Щвейцария, Италия, Гърция, Бразилия, САЩ, Израел.

 

"Душата е нещо, което не се вижда и много хора се питат дали има душа...но тя се проявява чрез мислите, чувствата и действията ни. Ако душата не се вижда, то пък тялото е нещо много осезаемо, и то показва какво става в душата ни. То е нашият най-добър съветник. Защото когато ние се завкостеняваме и влизаме в някакви модели - мисловни или емоционални, съответно точно определена част от тялото ни започва да дава сигнали (чрез болести), че нещо не е наред. "

 

"Учителят казва, че ако ние с волята си не можем да овладеем тялото, то просто нямаме воля. Тялото според духовната наука е създадено от душата и от Духът ни. По тялото, което сега имаме, можем да съдим каква работа сме извършили преди, в предишните си прераждания.", споделя д-р Балтова."Науката за неделимостта на душата и тялото, или за неделимостта на мислите и чувствата и физическото им проявление - това е много древна наука. Тя е била забравена в епохата на материализма, когато е било отделено физическото от духовното; осезаемото от неосезаемото. Сега тази наука се възвръща, нарича се психобиология. Тя показва как определени органи и системи от тялото как точно реагират при определени мисловни или емоционални модели. Това е развито и в антропософската медицина на Рудолф Щайнер. Към тези неща многократно насочва вниманието ни и Учителя Беинса Дуно, който говори за това кои части на тялото с какви процеси или с какви добродетели са свързани."'Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12