Търси

Д-р Румен Стоилов: Ние сме събожници и христовата част в нас чака да бъде събудена

Още по темата ...

Д-р Румен Стоилов за духовният Път на България и предизвикателствата днес (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече

Д-р Румен Стоилов: Каква е връзката между Ванга, Веска Цицелкова и Людмила Живкова (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече

Румен Стоилов: Слънчевите изригвания окъпват и събуждат нашето ДНК (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
Д-р Румен Стоилов

Д-р Румен Стоилов: Вкарвайте радост и божественост във всичко!

Виж повече
24.07.2023 г.
5508
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече

„Колкото повече получаваш от силата – мощта, знанието, светлината и духовната сила, толкова по-скромен трябва да бъдеш. Тази сила трябва да я приемеш със смирение и просто да я излъчваш“, казва един от любимите ни лектори д-р
Румен Стоилов. Именитият кардиолог, мистик, познавач на фините светове от години се занимава с йога, с духовни практики и е посетил едни от най-силните, енергийни места на планетата – Тибет, Лаос, Перу и Пирамидите в Босна. 

Посланията му:

-Не се подавайте на страх, на паника, на групови настроения, винаги опитвайте да създадете едно пространство вътре във вас, което никой не може да наруши

-Трябва да приемете, че вие сте божествено същество, а не кукла на конци, която мятат силните на деня, или природата, или Творецът и да опитате да намерите доверие в Твореца и Творението

-Ние се раждаме от любовта на двама души и двете им клетки. След това храната, водата, слънцето, въздуха – те са дар, който ползваме и без тях не бихме могли да живеем. И това е без някой да ни дава сметката и без чувството, че трябва нещо да върнем. Но когато човек започва да осъзнава себе си и света, разбира, че получава неща, които са му дар. Тогава чувството му за вътрешна справедливост предполага, че единственото, което може да направи е да даде на Твореца е своята благодарност – да заобичаме себе си и да пращаме чувството за благодарност към света. Другото важно нещо е прошката.

-Кармичните ни дългове са един вид огледало – каквото излъчиш към света и другите, в даден етап се връща към теб.  Ако си излъчвал омраза и гняв тя идва към теб, ако си излъчвал добро и обич – те се връщат към теб. 

-Ние сме събожници и христовата част в нас чака да бъде събудена! Важно е да  се отървем от усещането за страх. На нас ни внушават отвсякъде, че сме никои и никъде, че светът е лош и че от нас не зависи нищо. Затова е важно да не се вкарваме в масовата психика и стадото, да намалим максимално въздействието върху нашите емоции и мисли.
-Често мислим погрешно, че светът е създаден, за да бъдем наказвани. А ние сме деца на Твореца, носим част от неговата енергия и идеята е да продължим делото му.

-Важно е това, което говорите да е вътре във вас, да е почувствано, да е преживяно.

-Трябва да възстановим триединството между дух, душа и тяло. Ние сме като пъзел, който е с разхвърляни парченца и трябва да подредим отново себе си, да възвърнем целостта на психиката, физиката и енергетиката си. Както и да възродим другото триединство – връзката между земя, човечество и космос. Имаме задача и да укрепим връзката между мозъка и сърцето. Всъщност трябва да се научим, всичко, което главата ни ражда като мисъл – да го изпращаме визуално към сърцето си и тази мисъл или съждение, минавайки през сърцето да тръгне към света.

-Сърцето има т.нар. шорткъти, които са връзка с входната врата – таламуса. Така че всички сигнали, които идват от петте сетива - от външния и от вътрешния свят, се филтрират там, за да бъдат осъзнати. Всъщност ние осъзнаваме едва два-три сигнала от стотиците, които идват до нас, а сърцето ги получава директно. Така че, ако се срещнем за първи път на улицата и разменим поглед, аз мога да реша, че нямам никакво желание да общувам с вас или че сме си симпатични. Тоест, сърцето получава цялата информация от външния и от вътрешния свят, а мозъкът получава малка част, която осъзнава. Сърцето е вързано с това, което се нарича божествено съзнание. Енергийно то е сто пъти по-мощно от мозъка.
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова
Драгомира Иванова е журналистка. Завършила е Българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Пише статии в печатни и интернет издания, свързани с духовното развитие.  Вярва, че мисията ѝ е да е полезна с тях. Стреми се да развива духовното в себе си и да има хармонични отношения. В словото на Учителя Петър Дънов намира отговорите за живота.
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12