Търси

Добрата молитва на Учителя Беинса Дуно отваря всички врати и има силата да изцелява

Още по темата ...
Пентаграм

Пентаграма - знакът на Бялата магия. Как да работим с него?

Виж повече
смирените

Елеазар Хараш: Божествената Любов я познават смирените (ВИДЕО)

Виж повече
молитвата - техники, правила, посока

Константин Златев: Молитвата е метод за постигане на магнетична сила

Виж повече
Биоенергийна защита

Биоенергийна защита чрез молитва и ограждане (СЪВЕТИ)

Виж повече
20.02.2021 г.
72796
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Дава се на Учителя от Небесния свят, когато Божествения Дух се вселява в него 

В комбинация с бавно и съзнателно дишане тя има силата да изцерява


„Като четете „Добрата молитва” не бързайте, четете я с мисъл. Съсредоточете се, за да може смисълът на думите в нея да се разкрие в сърцето ви. Всяка дума и изречение трябва да се изказват бавно, за да се уясни техният вътрешен смисъл. Не бързайте! Четете я бавно, спокойно, с мисъл. Така ще останете доволни от себе си, а щом вие сте доволни, и Бог ще бъде доволен от вас и ще ви изпрати своето благословение”, казва Учителя Беинса Дуно (Петър Дънов) за една от най-силните молитви, давани някога - „Добрата молитва”.

За нея казва, че е втората по сила и значение след „Отче наш”. Дава му се от небесния свят през 1899 г., когато Божествения Дух слиза, вселява се в него и той става Учител. „Чрез тази молитва ние разговаряме с Бога, а какъв по-красив и искрен разговор с Бога бихме направили освен чрез „Добрата молитва” – „Господи, Боже наш, благи и небесен Баща, който си ни подарил живот и здраве, за да Ти се радваме”...

„Докато не се молите, вие никога няма да се освободите. Молитвата не е нищо друго, освен апел на човешката душа към разумния свят, да изпрати оттам майстори инженери, да поправят инсталацията му”, казва Беинса Дуно.


Когато Учителя е дал тази молитва, е казал: „Отсега нататък тази молитва ще се чете от всички същества, тя е не само за човечеството, но и за цялата вселена: за всички Ангели, Архангели, Началства, Власти, Сили. Само по този начин ще имаме Божието благословение, за да можем да растем и да се развиваме съобразно Неговата воля. Няма на български и в целия свят след "Отче наш" по-добра молитва от "Добрата молитва". В "Отче наш" имате цяла програма. И "Добрата молитва" е цяла програма”, казва Учителя.

Беинса Дуно е давал напътствия молитвата да се чете с дишане. Казвал, че изговарянето мислено на молитви и формули – при вдишване, задържане и издишване е изключително благотворно за човека. „Ако не дишате добре, едва ще изкарате 30–40 години. Дългият живот зависи от дълбокото и правилно дишане. Дишането пък зависи от правилното мислене и чувстване. Дишайте дълбоко и мислете, че Божието благословение иде върху човека чрез въздуха. Дишайте съзнателно и с любов. Като станете от сън, преди да започнете каквато и да е работа, направете няколко дълбоки вдишки. Дишането помага за оформянето на човешкия характер. Правилното дишане усилва светлината на ума и топлината на сърцето. Правилното дишане прави лицето красиво. Щом започне да диша правилно човек, бръчките от лицето му постепенно изчезват. Всички болести се дължат изобщо на неправилното дишане. Бързото и повърхностно дишане е опасно за организма”.

Той препоръчвал сами да се лекуваме чрез дишане, като правим сутрин, преди обед и преди вечеря упражнения за дишане.

„Правили ли сте опит, като дишате дълбоко, да четете мислено някоя молитва? Ако не сте правили такъв опит, започнете да дишате и да четете мислено „Отче наш“ или „Добрата молитва“. Дишайте, задържайте, изпущайте въздуха спокойно, бавно, за да можете в едно дихателно упражнение да прочетете цялата молитва. Или може още при вдишването да изговаряте мислено „Отче наш“, също при задържането един път, и при издишването един път.


Такива дихателни упражнения може да правите сутрин, на обед и вечер по десет, а може да изговорите мислено при вдишването, при задържането и при издишването „Добрата молитва“ общо един път. Вие помислете и определете кои пасажи ще произнасяте с вдишки и кои с издишки. Дишайте, задържайте и изпускайте въздуха спокойно, бавно, за да можете в едно упражнение да прочетете цялата молитва. Като правите упражненията с мислено четене на молитвата, ще усетите приятна топлина в областта на слънчевия възел, ще бъдете здрави и ще се почувствате разположени. За да се убедите в силата на мисълта, трябва да правите опити.

Някой се помоли набързо и казва, че молитвата му е била приета. Не, молитва, която не е придружена с бавно, спокойно и ритмично дишане, не се приема”.

Добрата молитва

Господи, Боже наш, благи и небесен Баща, който си ни подарил живот и здраве, за да Ти се радваме.
Молим ти се, изпроводи ни Духа Си, да ни пази и закриля от всяко зло и лукаво помишление.
Научи ни да правим Твоята воля, да осветяваме Твоето име и да Те славословим винаги.
Осветявай духа ни, просвещавай сърцето и ума ни, да пазим Твоите заповеди и повеления.
Вдъхвай в нас с присъствието Си чистите Си мисли и ни упътвай да Ти служим с радост.
Живота си, който посвещаваме на Тебе, за доброто на нашите братя и ближни, Ти благославяй.
Помагай ни и ни съдействай, да растем във всяко познание и мъдрост, да се учим от Твоето Слово и да пребъдваме в Твоята Истина.
Ръководи ни във всичко, което мислим и вършим за Твоето име, да е за успеха на Царството Ти на земята.
Храни душите ни с небесния Си хляб, укрепявай ни със силата Си, за да успяваме в живота си.
Като ни даваш всички Твои благословения, приложи и любовта Си, да ни е вечен закон.
Защото на Тебе принадлежи царството, силата и славата завинаги.

АМИН.

Има също известни мисли и формули, които трябва да се изговарят мислено. Например: При вдишване, при задържане и при издишване, може да изговаряте мислено следните думи:

„Много ти благодаря, Господи, за благата, които си ми дал!“


Това изречение е добре да се изговаря веднъж при вдишването, при задържането, и при издишването. Или може да изберете и някое от най-хубавите изречения от Библията за същата цел. Може да вземете един стих от Евангелията на Йоана, върху който ще размишлявате през време на дишането. Или да изговаряте по три пъти „сила, живот, здраве“ при всяко вдишване, задържане и издишване. Това упражнение можете да правите също сутрин, на обед и вечер по десет пъти. „Ще дишате и ще пеете. Ако не пеете, не можете да дишате правилно. Ако не диша правилно, човек заминава преждевременно за онзи свят. И на онзи свят няма да го приемат за ученик, ако не диша правилно. Там ще го накарат да прочете „Добрата молитва“ с вдишване, задържане и издишване. Там няма болести, няма страдания, няма и противоречия”.

Упражнения

Учителя е давал и други упражнения с „Добрата молитва”.


Може да се казва с вдигнати ръце, както и с размишление върху 12-те точки, съдържащи се в нея или с допрени длани. „Двете ръце към Слънцето с отворени длани и лакти опрени на коленете. Съберете след това пръстите на всяка ръка да се допрат до съседните пръсти. След това съберете ги заедно една срещу друга в отвесно положение. Вдигнете си лактите от коленете и прочетете „Добрата молитва“ и формулата: „Мир и радост да цари в нас и във всички сърца“ (три пъти).

„Като си лягате вечер, сложете в ума си мисълта да станете точно в 12 часа през нощта. Като се събудите, погледнете часовника. Ако е точно 12 часа, станете, помолете се тихо в себе си и кажете:

„Господи, да дойде Твоето благословение върху мене.“ Прекарайте няколко минути в размишление и се запитайте да си легнете или не. Ако не можете да си отговорите, напишете си две билетчета с думите „да“ и „не“ и извадете едното от тях. То ще определи да си легнете или не. Ако не трябва да си легнете веднага, останете около 15–20 минути в размишление и си кажете:

„Господи, благодаря Ти за всички блага, за всички благословения, които ми изпращаш.“ Наистина Божиите благословения винаги са били върху вас, но не сте могли да ги разберете и благодарите за тях. След това можете да си легнете пак. Който се е помолил добре, той ще заспи леко и ще има някакъв хубав сън. Когато хората сънуват страшни сънища, това се дължи на обстоятелството, че молитвата им не е приета. „Добрата молитва“ веднага се приема. Тя дава вътрешен мир на човека. Като правите упражнението една седмица, следете какви резултати ще имате. Който не може сам да става навреме, някой от домашните му да го събужда”.
 
Преписването на молитви в червено ни пази от злото


Преписването на свещени молитви ни чисти и изгражда поле, което ни защитава от негативното. Но трябва да се преписва в червено – символът на любовта. Едни от най-силните са 91 псалм от Библията и „Добрата молитва” на Петър Дънов. По време на Балканската и Европейската война Учителя дал задача на всички да преписват и четат молитви. Някои от тях дори ги зашили в дрехите си и всички те се съхранили и се върнали живи и здрави от войните.
 

Препоръчани книги:

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12