Търси

Днес проф. Константин Златев приключи своя земен път и пое своето завръщане към Духовния Дом на Всемирното Бяло братство

Още по темата ...

Проф.Константин Златев: Учителя ни призова вече да използваме и Златистите лъчи (ЛЕКЦИЯ)

Виж повече
трансформира земната любов в Божествен

Проф.Константин Златев: Задача на пробудения за Истината човек е да трансформира земната любов в Божествена! (ВИДЕО+ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Виж повече
04.07.2022 г.
15286
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес проф. Константин Златев приключи своя земен път и пое своето завръщане към своя Духовен Дом, този на Всемирното Бяло братство, Учителя и Създателя. 

Той бе един от дългогодишните лектори в Портал 12 и остави светла диря в Пътя на чистото духовно познание, като в продължение на 29 години изнасяше лекции на духовна тематика в България и чужбина. 

Професор Златев бе преданоотдаден последовател и изследовател на делото на Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов и голяма част от неговата работа бе посветена именно на Пътя в развитието на окултния ученик и неговите отговорности в служба на Цялото.

Роден на 11 май 1958 г. в София,  през 1983 г. завършва Висшия Икономически институт, специалност “Международни икономически отношения”, а през 1993 г. завършва и Богословския факултет към СУ “Климент Охридски”. От 2009 г. е доктор на богословските науки, а в последните години защитава и титлата професор.

Най-вече обаче, проф. Константин Златев защити своята най-значима титла - предан ученик на Школата на Всемирното Бяло братство! До последния си дъх, той работеше по Словото на Учителя Беинса Дуно, като последната си книга “Духовно израстване чрез Завета на цветните лъчи на светлината” представи само преди два месеца, със серия от срещи в цялата страна. До последно, той работеше и по Духовно езотеричният речник, който съвместно подготвяше с Портал 12.

Ние му обещаваме, че ще го довършим и издадем заедно -  той отвъд, ние от тук, защото Каквото горе, това и долу!

Днес в 20 часа, ще направим Наряд за заминали, за да подпомогнем неговия път на заминаване. Каним да се включат всички, които го познаваха, обичаха и слушаха неговите лекции през годините.

Нарядът може да изтеглите като прикачен файл под новината.

Последната лекция на проф.Константин Златев вижте тук

Всички видео клипове с Константин Златев вижте тук

изтеглете файла:

ИЗТЕГЛЕТЕ - НАРЯД ЗА ЗАМИНАЛИ 99.04 KB (pdf) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА

Препоръчани книги:

Константин Златев
Проф. Константин Златев
Проф. Константин Златев е отдаден последовател и изследовател на делото на Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов. Изнася множество лекции и беседи посветени на пътя в развитието на окултния ученик и неговите отговорности в службата на цялото.

Той е професор на философските науки, богослов, изследовател и писател. Има издадени над 20 книги и стотици публикации с християнско-просветителски, богословски, езотеричен, публицистичен и научно-популярен характер. От 1993 г. изнася лекции на духовна тематика в България и чужбина.

Роден на 11 май 1958 г. в София. През 1983 г. завършва Висшия Икономически институт, специалност “Международни икономически отношения”, а през 1993 г. завършва Богословския факултет към СУ “Климент Охридски”. От 2009 г. е доктор на богословските науки. В книгата си “Сакралните послания в житните кръгове” с Мария Везнева разкрива впечатляващи съвпадения между послания на символите и поученията на Свещеното Писание – Библията.
 

“Молитвите заемат водещо място в духовния живот на човека, търсещ Истината и контакт с напредналите Същества във Вселената и с Бога. Те изграждат незрими мостове, по които ние, хората, се пренасяме в извисени сфери на необятната космическа реалност, докосваме се до Любовта и Мъдростта на техните обитатели и с тяхна помощ продължаваме по-уверено своя вечен път към съвършенството.” 

Спонсори на Портал 12