Търси

Днес изгрява Духът на Божествената Нова Година с мощен поток от духовна енергия

Още по темата ...
сириус

Мощен духовен импулс идва към Земята от Съвпада на Слънцето със Сириус

Виж повече
Любовта като Принцип

Елеазар: Най-великата наука, на която ни учи Учителят, е Любовта като Принцип

Виж повече
волята

Учението е преди всичко учение на волята. Тя изхожда от Любовта и има сношение с всички светове без изключение

Виж повече
19.08.2021 г.
13283
Подкрепям Портал 12! Портал 12 е алтернативна медия. Подкрепете ни за повече материали, видео и лекции! Виж повече
Днес 19-и Август 2021 започва Космическата Нова година, наречена още Божествена Нова година, посочена ясно от духовния и Миров Учител Беинса Дуно, който е казал, че физическата Нова година започва на 1-ви януари, Духовната Нова година - на 22-ри март, а Божествената - на 19-ти август. На днешния ден Слънцето изпраща към Земята най-мощния поток от духовна енергия.

Защо Учителя дава точно датата 19 август? По стар стил на тази дата е големият празник Преображение Господне, когато Христос извежда своите ученици Петър, Яков и Йоан на планината Тавор в Галилея и им се явява в своята божествена същност.

Друго важно събитие всяка година около тази дата – 19 август е хелиакалният изгрев на Сириус в короната на Слънцето. Този момент от годината е известен на всички древни цивилизации – шумерска, акадска, месопотамска, вавилонска, асирийска, халдейска, персийска, египетска, гръцка. На този ден посветените са следели първата сутрешна поява на Сириус, за да обявяват началото на свещената година. 

Учителя Петър Дънов - Беинса Дуно казва за числото 19:
Числото 19 означава следното: 1 е Бог, а 9 – това сте вие. Като съберете 1 и 9, получавате числото 10 – това е мярката, от която трябва да се ръководите. Тази година мярката ви трябва да бъде Божествена. Всички други мерки трябва да бъдат съобразно тази мярка. Изправни трябва да бъдете и в думите, и в мислите, и в делата, и в постъпките; във вярване, в ядене, в пиене, в обличане – във всичко трябва да бъдете изправни! Не да ви бъде тягост това, но по естествен начин.

Числото 19 е благоприятно за българите. То работи за тях. Те не знаят това. Числото 19 означава заключение на една Божествена епоха. Единицата е Божествено начало, а деветорката – най-умната дъщеря или най-умният син на Бога. Като приемете числото 19, пожелавам ви да бъдете най-умните дъщери и най-умните синове на Бога, за да вършите Неговата воля, както Той желае.

Настъпването на Духовната Нова година не случайно се отбелязва на езерото Бъбрека, едно от 7-те Рилски езера. Избрано е именно това място, защото е едно от най-силните енергийни центрове на Земята, а 7-те езера съответстват на 7-те чакри на човешкото тяло.

Всяка година на 19-ти август последователи на учението на Бялото братство играят танца Паневритмия на поляната до езерото Бъбрека. Смята се, че край Бъбрека на 19-ти август енергията е най-силна - на тази дата е Преображение Господне по стар стил. Последователите на Бялото братство знаят от своя Учител, че на този ден се случва събор на Слънцето с представители от всички планети.

В този ден на 19-ти август ние - душите, пратени на Земята - получаваме дар - нов заряд за израстване и проявление. Имаме свободния избор да пренебрегнем или да приемем този дар с отворени сетива. 

Учителя за Любовта:
Бог на Любовта не е само вън от нас, във Вселената, а и вътре в нас. Той е живата връзка на всичко, което е „вън“ и „вътре“. Любовта обема всичко в себе си. Сама по себе си тя е безконечна, а всички неща вън от нея са конечни. И затова ние казваме: Вечна е само Любовта. От нея изтича животът. Любовта е, която носи пълния живот.
Любовта стои над всякакви религии. Любовта сама създава религиите. В Божествения свят религии няма. Там съществува само Любов. Атмосферата на Божествения свят е Любов. Там всичко диша Любов. Но понеже Любовта не може да се прояви на Земята, затова се явяват религиите. Искате ли обаче да изпълните волята Божия, трябва непременно да заместите религията с Любовта. Тогава всеки, който ви обича, ще бъде свещеник и служител във вашия храм.

Великото в света е да познаем Бога като Любов.
Красотата в живота е във връзката ни с Бога на Любовта.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете

Спонсори на Портал 12